CHP’de Değişimin adı Rant oldu !!! Rantın adı Bülent Tezcan

CHP’de Değişimin adı Rant oldu !!! Rantın adı Bülent Tezcan

CHP’de Değişimin adı Rant oldu !!! Rantın adı Bülent Tezcan

A+A-

Kuşadası’ndan sonra Didim'e göz diken Bülent Tezcan’ın yeni gözdesi Mustafa Bekar mı?

Didim eski ilçe başkanı Mustafa Bekar’ın adını gündeme getiren Tezcan’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Bilindiği üzere Mustafa Bekar ismi İlçe Başkanlığı döneminde rant ve yolsuzluklarla anılmıştı. İsmi yolsuzluk ve rant ile anılan Mustafa Bekar 'ın gündeme gelmesi Didim Halkında korku ve endişe yarattı. Didim “ilçe başkanlığında bunları yapan, Belediye Başkanı olduğunda neler yapmaz ki” söylemleri ile çalkalanıyor.

Mustafa Bekar’ın ilçe Başkanı olduğu dönemi hep beraber hatırlayalım.

Vakıflar arazisi
Altınkum Yalı caddesinde yer alan, Vakıflar arazisinin ali-cengiz oyunu ile alınması. Didimlilerin yıllardan beri park alanı olarak şehre tahsis edilmesini istedikleri Vakıflar genel Müdürlüğüne ait arazi, Mustafa BEKAR  ve Remzi  KAZMAZ ‘ın  her türlü entrika ve siyasi gücün kullanımı ile şahıslara ait planlamaya dahil edilmiş, emsal değer yükseltilerek milyonlarca dolar değerinde rant sağlanmıştır. Bu ranta dönüştürme olayı yıllarca Didimliler tarafından konuşulmuştur .

Özetle işadamı Hasan SOLAK  20.05.2004 tarihinde DIYAP adlı inşaat şirketini kurar. Bu şirket söz konusu Vakıflar arazisini satın alarak, kendi arazileri için yaptıracağı imar planına ilave etmek ister.

Satın alma işlemi yasal mevzuat, Belediye ve diğer bürokratik işlemlere takılınca devreye tabiki Mustafa BEKAR girer 20.07.2004 tarihinde yani bu şirketin kuruluşundan 2 ay sonra Mustafa BEKAR  ve Remzi KAZMAZ hisse devirleri ile bu şirkete ortak olur. Remzi Kazmaz da CHP disiplin kurulu üyesi bir avukattır.
Ne güzel memleket bu insan İlçe Başkanıyken böyle yapıyorsa  Belediye Başkanı  olursa  neler yapacak acaba. İhaleden sonra yapılan itirazlar sonucu  Vakıflar Genel Müdürlüğü  İhaleyi iptal ediyor. 2014 Yılında Milliyet ve Aydın Denge Gazetelerinde çıkan  haberler  herşeyi  özetliyor.

Didim yat limanı
Didim yat limanı 2009 yılında işletmeye alındığında inşaat yapımında yine Mustafa BEKAR  başroldeydi. 05.10.2006 tarihinde Didim Karya Grup İnşaat Ltd.Şti kuruluyor. Kurucuları Şenel AKPINAR  ve Mustafa BEKAR.

Mustafa  BEKAR burada yine hünerini gösteriyor ve Yat limanı işini alan müteahhit firmaya “buranın dolgu taş imalatını bize vereceksin yoksa her geçen kamyondan zabıtaya tonaj cezası yazdırırım”diyor. Mustafa  BEKAR, Şenel AKPINARIN  taşocağı olduğunu bildiği için onunla yeni şirketi bu amaçla kuruyor. İşin sonunda  Şenel AKPINARI şirketten atıyor. O yıllarda  Didim'de azami 10 ton yükleme yapabilen  kamyonlara, 25 ton yük konularak zamandan ve yakıttan kar edilirken, Didim de yol güzergahında bulunan bütün yolların bozulmasına sebep olunmuştu. Yani Mustafa Bekar konumunu kullanarak yine zengin olma durumunu sağlamıştı.

Rantın gözü çıksın
Mustafa Bekar’ın Bülent TEZCAN ile eskiye dayalı bir menfaat ilişkisi vardır. Bülent TEZCAN'ın Mustafa BEKAR için bu kadar yoğun baskı yapmasının sebebi budur.

CHP’nin Değişim başarısı bunlar için önemli değildir. Bütün planları RANT  ODAKLIDIR.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.