CHP Menemen ilçe Kongresi: Oğuz Kaan Salıcı'dan sonra Ömer Güney için Ak Partililer devrede iddiası!

CHP Menemen ilçe Kongresi: Oğuz Kaan Salıcı'dan sonra Ömer Güney için Ak Partililer devrede iddiası!

CHP İlçe Kongresi, Menemen Belediyesi Başkanvekilliği seçimleri gibi çorbaya mı döndü? "Güney'i Salıcı destekliyor" balonlarının havada uçuştuğu CHP Menemen İlçe Kongresi öncesinde; bu defa Ak Partililerin Güney için delege avına çıktıkları öne sürülüyor!

A+A-

Bilindiği üzere; CHP 20 yıldır yerelde iktidar olduğu İzmir'in Menemen ilçesini, çok bilmiş ve demokrasi aşığı yöneticilerinin sayesinde önce krize sokmuş, ardından da "Altın Tepsi" de Menemen Belediyesi Başkanvekilliğini sunmuştu!

Malumunuz; ülkemizde "demokrasi", hele hele "parti içi demokrasisi" denildi mi; CHP ve CHP'yi yönetenler gelir(!)

2018'deki Kurultay'da CHP Tüzüğünü "Tek Adam" formülüne kurgulayanlar/ayarlayanlar, meyvesi de bir önceki il ve ilçe kongerelerinde "Tek Aday" çıkartarak toplamışlardı!

Menemen CHP'yi "Menemen'de neler oluyor?" başlığı altında analiz etmeye kalktığınızda; Serdar Değirmenci'yi "ES" geçemezsiniz! Sütre gerisinden oyun kurucunun Serdar Değirmenci'nin olduğunu da her halde Menemen'de bilmeyen kalmamıştır! CHP Menemen'de "başarısızlık"tan söz edilecekse; biliniz ki perde arkasından Değirmenci çıkacaktır!

Başkanvekilliği seçimlerine bir bakınız! İl Başkanı Deniz Yücel'e en büyük ve de "görünmeyen akıl" kimden gelmiştir?

Serdar Değirmenci'den!

İzmir medyası, seçim sürecindeki yaşanılan başarısızlıklarda Serdar Değirmenci'nin payını tahlil edip yazabilmiş midir?

Hayır!

Serdar Değirmenci, bugün de sütre gerisinden atama CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney'i kongreye hazırlıyor!

Ömer Güney... CHP Menemen İlçenin atama ilçe başkanı... 

Demokrasi ve Menemen CHP ilçe kongresi!

İzmir'in Menemen ilçesi, CHP'yi yöneten tepe yöneticiler için bir anlam taşımıyor olabilir... Taşıyor olsaydı ki; Serdar Aksoy süreci yaşanmaz ve en azından göz göre göre de Başkanvekilliği "dayatma" bir aday yüzünden kaybedilmezdi!

Deniz Karakurt... Bakın melek gibi bir insan olabilir... O'nun bu özelliği  de kesinlikle kimseleri ilgilendirdiği düşünmüyoruz... (İlgilendiren kısmı siyasi duruşu) Karakurt'u CHP'ye kazandıran kim? Serdar Değirmenci... 40 Günlük CHP'li olan Deniz Karakurt'un Meclis Üyeliği listesine alınmasını sağlayan kim? Serdar Değirmenci... Süreç içinde; Başkanvekiliği için aday olmasında en büyük pay kime ait? Serdar Değirmenci + Deniz Yücel!

Gelelim şimdi Ömer Güney'i destekleyenlere...

Erdoğan Çınar... CHP Menemen İlçe Başkanlığına adaylığını geçtiğimiz hafta açıkladı... 

Menemen kaynaklarımızdan derlediğimiz bilgilere göre; Ömer Güney'de sancı, kongre takvimi belirlenir belirlenmez başlamış! (Kongre tarihi: 8 Ağustos 2021)

Yeni Asır'dan Erhan Gülenç, 24 Temmuz'da Menemen kongre sürecini köşesine taşımış ve Ömer Güney için şunları yazmıştı: "Ömer Güney'in İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin adayı olduğu yönünde mesajlar verdiği hatta istihdam için CV topladığı iddia ediliyor. CHP'de belediyelerin istihdam olanakları kullanılmadan tek bir kongre bile yapılamayacak mı?"

Ömer Güney'in İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İl Başkanı Deniz Yücel'in adayı olduğu basına yansırken; lafa geldi mi ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen CHP'yi yönetenlerden ve de Ömer Güney'den bir "TIS" çıktı mı? Çıkmadı! 

Haydi CHP'yi yönetenlerin tıs pıslığını bir kenarıya koyalım... Ya Ömer Güney hakkında yazılan "onun, bunun adayı" iddialarına olan sesizliğine ne denmeli? Böylesine iddialar karşısında dahi iki çift laf edemeyen bir profil, CHP Menemen ilçeyi nasıl yönetebilir? Vahim olan bu durum değil midir? Velev ki Ömer Güney kongreyi kazandı... Herhangi bir siyasi konuda açıklama yaptı ya da karar aldı diyelim... Bırakın CHP Menemen üyelerini, sıradan vatandaşlar bile sormazlar mı Ömer Güney'e "siz bu açıklamaları, bu kararları özgür iradenizle mi aldınız" diye!

Beyler... Lunaparkta çocukların tahtarevalliye binmelerini izlemiyoruz... Türkiye Cumhuriyetini kuran bir partinin ve Türkiye'nin en önemli ilçesi olan Menemen'de ve o partiye "Komutan" olacak kişiyi konuşuyoruz... Çok özür ama; kongrede de tepe yöneticilerine "UHD Tv kumandası" olacak birisi de aranmıyor! Menemen CHP'ye "KURUCU" ilkelerini yeşertecek bir komutan seçilecek! Ne Ömer Güney ne de Erdoğan Çınar babamızın oğlu!

Akşam saatlerinde Cömert Özcan adlı Facebook kullanıcısı, sayfasından Ömer Güney hakkında şok bir iddiayı gündeme getirdi!

Ayrıca; Ömer Güney hakında şok bir "destek" detayı da geçtiğimiz hafta delegeler tarafından öne sürülmüştü! Delegeler, Ömer Güney'in kongre çalışmaları çerçevesinde Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da kendisini desteklediğini, hatta bu yönde "heyet" bile gönderdiğinden söz ettiler!

Ne güzel değil mi?

Peki, geriye Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gayri ne kaldı? 

Oldu olacak; CHP Genel Merkezi de dökülsün o zaman Menemen'e! Çadırlardan bulunur her halde! Ortaya da hoş çadır görüntüleri çıkmaz mı? Düşünün; en baba çadırın üstünde altın yaldızlı folya ile yazılı bir pankart: "Demokrasi rafa, tek aday Ömer Güney koltuğa!", "Ne Amerika ne Rusya tek yol Ömer Güney!" 

Açıkçası; Oğuz Kaan Salıcı'nın Ömer Güney'in kongre çalışma performansından haberinin olup olmadığını bilemiyoruz ama; adının Perşembe Pazarı'ndaki tezgahlara kadar düştüğünü de buradan bildiririz!

Sahi, Ömer Güney'e destek olacak Kılıçdaroğlu'ndan geriye kim kaldı derseniz; demek ki o da varmış!

Buyurun o zaman Cömert Özcan'ın paylaşımına: 

adsiz-030.png

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.