CHP Menemen İlçe Başkanı Güney, Grup Kararını delen Meclis Üyeleri Yılmaz ve Perçin'i de disipline sevk edebilecek mi?

CHP Menemen İlçe Başkanı Güney, Grup Kararını delen Meclis Üyeleri Yılmaz ve Perçin'i de disipline sevk edebilecek mi?

Flaş! CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, önceki gün yapılan Meclis toplantısında Grup Kararını delen Meclis Üyeleri İhsan Perçin ve Ali Yılmaz'ı, Disipline gönderebilme cesareti gösterebilecek mi?

A+A-

Sözde CHP'lilere "Y-CHP'lisiniz" dendiğinde kızıyorlar!

(Yeni) Y-CHP'yi bizler icat etmedik!

Kimin icat ettiğini, hatta 2011 genel seçimleri öncesinde DSP'yi yanlarına çekmek adına DSP logosunu bile CHP'nin logosuna koymaya kalkışanın hangi Y-CHP'li olduğunu öğrenmelerini tavsiye ediyoruz!

Y-CHP'de işleyen ve işletilen çifte standarttın adını da "bizden", "bizden değil" olarak koyabilirsiniz!

İşte bu işletilen çifte standartların vıcık vıcıklarını Menemen'de bolca örnekleri ile görebilirisiniz!

Tüzük bile bu şekilde işletilmektedir: Bizden, bizden değil şekliyle!

Örneklere bakılınca;

Yolsuzluk operasyonu kapsamında yargılanması tutuksuz devam eden ve açığa alınan 18 aylık Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "Faaliyet Raporuna" CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, Grup Kararını delerek "RET" oyu vermişti!

Meclis Üyesi Karakurt, Aksoy'un cezaevinde olduğu dönemde yapılan bir Meclis toplantısı konuşmasında kendisinin tek başına Serdar Aksoy'a karşı muhalefet yaptığını itiraf etmişti! (Videosu internette mevcut.)

Ne hikmetse CHP Tüzüğü'nde olmasına karşın, Karakurt hakkında Grup Kararını delmekten bırakın disipline sevk edilmesini, Aksoy'un yerine "Başkan Vekilliği" adaylığı ile ödüllendirilmişti!

Devamında Menemen Belediyesi'nde Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran CHP, tarihi yanlışlıklar ve çifte standart ayrıştırıcı politikalar güderek kazandıkları Başkan Vekilliği seçimlerini (Siyaseti çok bildiklerinden) Ak Parti adayı Aydın Pehlivan'a kaptırmışlardı!

Sandığa nasıl gömüldüklerini bile göremeyecek, tahlil edemeyecek kadar gerçeklerden uzak Menemen CHP, kaybettikleri Başkan Vekilliği seçimlerinin yapıldığı Meclis toplantısının bitişinin ardından 1 saat geçtikten sonra 3 Meclis Üyesini "SUÇLU" ilan etmiş, sözde Grup Kararını delmekten disipline sevk edildiklerini WhatsApp hattından gönderdikleri tebligat ile bildirmişlerdi!

Gömüldükleri sandık karşısında kendilerini aklamak adına adeta suçladıkları 3 CHP'li Meclis Üyesi de "Alın atınızı ...." dercesine CHP'den istifa etmişler, Menemen halkına "Bağımsız" Meclis Üyesi olarak hizmet edeceklerini açıklamışlardı...

1987 Yılında İngiltere karşında Milli Takım kalesinde 8 gol yiyen kaleci Yaşar Duran'ın adeta rekorunu elinden alan Menemen Belediyesinin CHP Meclis Üyesi Grubunun neler yaptığına bakıldığında; 4-5 aydır kendi kalelerine düzine düzine gol attıklarını tanık olursunuz!

Aslında Ankara'dan CHP'yi yönetenler ile Menemen'dekiler arasında en ufak bir siyasi anlayış farkı yok! Herkes kendi mecrasının içinde sözde "muhalefet" yaptıklarını sanarak günlerini geçiriyorlar!

5f59c790-8251-4692-acd9-0b858ab2542a.jpgaaecbedb-5261-4539-ad6c-5006b73d2c99.jpg

Gelelim şimdi hafta içinde Serdar Aksoy ve CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney'in "ıngastan*" muhalefet çıkışlarına... 

Ömer Güney ve Serdar Aksoy, geçmiştekileri unutmuşcasına hafta içinde 1600 dönümlük Menemen Belediyesi arazisi için Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın Meclis'ten istediği "yetki"ye karşı "sattırmayacağız" propagandaları başlatmışlar, yeri göğü(!) inletmişlerdi! 

Başkanvekili Pehlivan, Meclis'te belediyenin borç içinde olduğunu, tartışmaya konu olan arazinin 800 bin metrekaresinin icra yoluyla yok pahasına satılacağına dikkat çekerek, "248 tane icra dosyamız var, toplam borç 93 milyon TL. Bunlar geçmişten gelen borçlar, şu an kıymet takdiri yapılma noktasına gelmiş. Bizim bu konuda 800 bin metrekare alanımız icrayla satılacak hale geldi. Faktöring firmalarına çekler verilmiş, hukuk bürolarında gayrimenkullere yürüyorlar, sıraya girmişler. Gayrimenkullerimizi kurtarmalı, yok pahasına satılmasını engellemeliyiz" diyordu...

Arazi konusundaki haberlerimiz devam edecek... Gelelim şimdi CHP'li Meclis Üyeleri Ali Yılmaz ile İhsan Perçin'in Grup Kararını nasıl deldiklerine!

Öncelikle Y-CHP'li olmayan ve sessiz ve derinden Menemen CHP'nin hallerini gözlemleyen kaynaklarımız; Perçin ile Yılmaz'ın önceki Başkan Tahir Şahin ile "flört" halinde olduklarını, Memleket Partisine geçerlerse şaşmayacaklarını ifade ettiler! Gerekçe olarak; Yılmaz ve Perçin'in Meclis konuşmalarında Şahin'e "selam çaktıklarını" belirtiler!..

Cuma günü yapılan Meclis'in gündem maddeleri yukarıda... 

Menemen Belediyesi CHP Meclis Grubu, Ak Partili Başkanvekili Pehlivan'ın getireceği her öneriye, özellikle arazi ve borçlanma yetkisine "RET" oyu vermek üzere Grup Kararı alıyorlar...

Arazi yetkisi oy çokluğu ile geçiyor... Borçlanma yetkisi de oy çokluğu ile geçiyor... CHP Meclis Grubu ret oyu kullanırken; Ak Partili ve Bağımsız Meclis Üyelerinin "evet" oyları ile Başkanvekili Pehlivan, borçlanma ve arazi yetkisini alıyor... 

Fakat... Borçlanma yetkisi oylanırken; CHP'li Meclis Üyeleri Ali Yılmaz ve İhsan Perçin, Grup Kararını delerek "ÇEKİMSER" oyu kullanıyorlar! Oysa Grup Kararına göre CHP'li Meclis Üyelerinin tamamının bu gündem maddesi içinde "RET" oyu kullanmaları gerekiyordu!

Sonuçta bu arkadaşlar partilerini Menemen Belediyesi Meclisi'nde temsil ediyorlar... Yaptıkları işin de adı "çocuk oyuncağı" olmayacağına göre; bir şekilde kabak gibi Grup Kararını delerek CHP Tüzüğüne aykırı hareket etmiş oluyorlar! Merak buyuranlar Meclis toplantısının videosunu Menemen Belediyesi sosyal medya hesaplarından bulup izleyebilirler... 

İşin daha komik tarafı, aynı zamanda Menemen Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili olan Meclis Üyesi Ali Yılmaz, borçlanma maddesi hakkında söz alıyor, neden karşı olduğunu da ayan beyan açıklıyor! 

Ali Yılmaz, bu açıklamasına karşın, kalkıyor oylamada "ÇEKİMSER" oy kullanıyor; tıpkı Perçin gibi! Arkadaş, nasıl bir omurgalı duruştur anlaşılacak gibi değil! Çekimser oy kullanmanın bir başka deyişi, demek ki bu arkadaşlar o maddenin içeriğinin ne olduğunu algılayamamışlar demektir! Algılayabilmiş olsalardı; Grup Kararını ya delmezlerdi ya da "yes" derlerdi!

Daha da komik olanına gelince; CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Menemen Belediyesi Meclis toplantısına katılmıyor!

Ne hoş değil mi?

Hafta içinde topla yanına 50-60 kişiyi yeri göğü inlet, ondan sonra Meclis'te Meclis Üyelerine "Başkanlık" etmek olan işini Liseliler gibi ek!

O zaman Ömer Güney'e soruyoruz; hafta içindeki bu çıkışlarınız "INGASTAN*" mıydı?

Peki, Ankara'da muhalefet yaptıklarını sananlarla Menemen'de muhalefet yaptıklarını sananlar arasında, yüzölçümlerinin dışında bir fark var mı?

Herkes kendi mecrası ve coğrafyasında mutlu! 

Menemen'deki Y-CHP'lilerin hallerinin analizleri devam edecek... Ömer Güney, hafta içindeki protestodan sonra hangi arazi satış uzmanı siyasetçinin yanında soluğu aldı?

Ingastan*: İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşları 50 ve üzeri olan vatandaşlarımızın "MAHSUZCUK" kelimesine karşı kullandıkları yöresel bir Anadolu Türkçesi kelimesidir.  

  

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.