CHP, Menemen dosyasında açığa düşen Mustafa Özuslu hakkında da disiplin süreci başlatabilecek mi?

CHP, Menemen dosyasında açığa düşen Mustafa Özuslu hakkında da disiplin süreci başlatabilecek mi?

Özellikle; CHP Genel Merkezine ve İzmir İl Başkanlığına, bu 3 Meclis Üyesinin "disiplin" zevkini yaşatmadıkları için kutluyoruz... 

A+A-

CHP'den istifa eden Menemen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal, bugün Yeni Asır'a konuştu... 

Erhan Gülenç imzalı ve “Menemen’i CHP’ye Mikser Mustafa kaybettirdi” başlıklı haberde; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun Menemen Belediyesi Başkanvekili seçimlerine nasıl dahil olduğu bir şekilde gün yüzüne çıkmış oldu! (Hasan Ünal'ın açıklamalarıyla Mustafa Özuslu açığa düşmüş oldu!)

Peki, tamamen siyasi otoritenin dahil olması gerektiği Menemen konusuna; Özuslu'nun böylesine müdahil olması doğru muydu? 

Yapılan yanlışlıklara karşı, başta Başkan Soyer ve CHP İzmir İl Başkanlığı, CHP Genel Merkezi günler öncesinden uyarılmamış mıydı?

Göz göre göre yapılan yanlışlıklar sonucunda bugün CHP Menemen Belediyesi Başkanvekilliğini kaybetmedi mi? 

Yapılan yanlışlıklar bunlarla mı sınırlı kaldı?

Hayır!

Tekrar başa dönersek; yanlışlıklar zinciri Deniz Karakurt'un aday gösterilmesiyle başladı... Ve tüm bu yanlışlıkların faturasının kesilmesi gerekenlerin de İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olması gerekirken; 3 Meclis Üyesinin borçlanma yetkisinin istendiği Meclis toplantısında "evet" oyu vermesini fırsat bilen ve denize düşen yılana sarılırcasına sarılan İl Yönetimi, tarihi bir hata yaparak bu 3 Meclis Üyesi hakkında disiplin sürecini başlatıyordu...

Özellikle; CHP Genel Merkezine ve İzmir İl Başkanlığına, bu 3 Meclis Üyesinin "disiplin" zevkini yaşatmadıkları için kutluyoruz... 

Öte yandan şunu da sormadan geçemiyoruz; İzmir Büyükşehir Belediyesini kim yönetiyor?

1) Rıfat Nalbantoğlu, Mustafa Özuslu ikilisi mi? (Temsil, İzbeton da Başkan Soyer'in varlığı/ağırlığı nedir?)

2) Kendisine biat etmesi için istediği bürokratı internet gazetecisinin desteği ile istediği yere atayan Genel Sekreter Buğra Gökçe mi? 

3) Yazmaktan kaçındığımız ve her şeyi herkesten çok daha iyi bilen Başkan Soyer, neden hala yumruğunu masaya vuramıyor? Otoritesini neden hala gösteremiyor?

Hasan Ünal'ın "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile o siyasi partinin il örgütü arasında eğer soğuk savaş varsa, bunun ilçe belediyelerinde hizmete ve ayrıca ilçe örgütlerinde çok ciddi anlamda negatif yansımaları olur. Bunu Menemen'de gördük" sözlerine kim ne diyebilir?

Menemen yanlışlıklar dosyasında ilginç ve en komik olan neydi biliyor musunuz?

Genel Merkez ve İl Yönetimi, 3 Meclis Üyesine diş geçiremeyince; bu defa yanlışın da yanlışına imza atıp, CHP Menemen İlçe Yönetimini kökten görevden aldılar!  

Neden mi?

Birbirlerini kurtarabilmek için!

Buyurun aylar öncesinde yazılanları okumaya:

"Öncelikle; artık İzmir Büyükşehir Belediyesini siyasi bir otoritenin değil bürokrat bir otoritenin yönettiğini belirtmekte yarar görüyoruz...

Tunç Soyer, geldiği günden beri kendi kadrolarını oluşturamadığı gibi; mevcut ve adları belli o bürokrat takımı tarafından da köşeye sıkıştırılmış görünüyor! Türkçesi, İzmir Büyükşehir'i siyasi bir otorite yönetemiyor diyebilirsiniz! Tunç Soyer'in de geldiği günden itibaren gösterdiği performansa da bakarsanız; siyasi anlamda da Aziz Kocaoğlu'nun gölgesinin kıyısından bile geçemediğini görmüş olursunuz!

Büyükşehir'deki bu görüntüyü de normal koşullarda Soyer'in bozabilme, bertaraf etme olasılığı yakın bir zaman diliminde görünmüyor! Başta, Genel Sekreter Buğra Gökçe'ye ve Başkanvekili Mustafa Özuslu'ya kapıyı göstermesi gerekiyor! Soyer'in Gökçe ve Özuslu'dan kurtulabilmesi için de; başta İl Başkanı Deniz Yücel'le arayı sıcak tutması, desteğini alması gerekiyor! 

Ha... Şimdi Tunç Soyer'de böylesine siyasi bir duruş sergileyecek cesaret var mı diye bir soru akıllara gelebilir... 
Kusura bakmasınlar ama, sayın Soyer'de bırakın siyasi bir duruş sergilemeyi, partisinin siyasi argümanlarından dahi bi haber olduğunu söyleyebilirsiniz!
Nasıl mı?
Buyurun o zaman Menemen başkan vekili belirleme sürecine...
İBB Başkan vekili Mustafa Özuslu, Menemen belediyesi başkan vekili belirleme süreci başlar başlamaz, başlıyor 1-2'si hariç Menemen belediyesinin CHP'li meclis üyelerini görüşme yapmak üzere çağırmaya...
Ha kaç tanesine "başkan vekilimiz sensin" sözünün verildiğini bilemiyoruz ama; meclis üyeleri ile yaptığı 15'er dakiklalık görüşmeler sonunda; Özuslu meclis üyelerini başkan Soyer'e de takdim etmeyi ihmal etmiyor!
Hele bir tanesi var ki; bu görüşmeden çok mutlu ayrılıyor ve "oldu bu iş" sevdasına kapılıyor!
Aynı zamanda Büyükşehir meclis üyesi de olan bu Menemen belediyesi meclis üyesi içinde kopan sevinç fırtıları çerçevesinde akıl ediyor ve kendi kendine bu gelişmeyi il başkanına da aktarayım diyor!
Bayramlık urbalarını giymiş çocuk sevinciyle telefonundan İl Başkanı Deniz Yücel'i arıyor bilgilendirmesini yapıyor: "Başkanım, az önce Büyükşehir Başkanım Tunç Soyer ve Başkan vekilim Özuslu ile görüşmeden çıktım. Beni Menemen belediyesi başkan vekili adayı tayin ettiler, bu bilgiyi vermek üzere sizi aradım." 
İl Başkanı Yücel de ne yapabilirdi ki; böylesine önemli bir adayın bilgilendirmesi karşısında; o da tutuyor "hayırlı olsun" deyip telefonunu kapatıyor!

CHP'de siyaset nasıl işliyor/işletiliyor orası bizim konumuz değil yöneticilerin konusu ama; düşünün bir Büyükşehir belediye başkanı partisindeki siyasi argümanların "A"sından dahi uzakta ve birilerinin işlerine alet olabiliyor!
Tamamen siyasi bir konu olan Menemen belediyesi başkan vekili belirleme sürecine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Vekili Özuslu, İl Başkanı Deniz Yücel'e bilgi vermeden dahil oluyor ve meclis üyelerini de Menemen destisi gibi karşılarına dizebiliyorlar!
Tunç Soyer'in, Mustafa Özuslu'nun üzerine vazife midir Menemen belediyesine başkan vekili adayı belirlemek?
Lafa geldi mi de "parti rozetimizi çıkardık, sadece İzmir halkına hizmet üreteceğiz, partimizin siyasi içişleri karışmayacağız" demesini de pek güzel beceriyorsunuz!

Laf olsun torba dolsun diye Soyer'in Özuslu'dan, Gökçe'den bir an önce kurtulması gerektiğini önermiyoruz!
Yarın çok daha büyük sıkıntılar çıkmayacağını, yaşanmayacağının garantisini kim verebilir?
Öyle değil mi sayın Özuslu???!!!

Tunç Soyer'in siyasetten ne anladığına gelirsek;
Menemen belediyesi başkan vekili belirleme süreci çerçevesinde ayağına gelen kısmeti (Siyaseti çok bildiğinden) nasıl teptiğinden başlarsak; velev ki Menemen belediyesi meclis üyelerini tek tek çağırıp görüşme ve aday belirleme fikri Mustafa Özuslu'dan çıktı diyelim... Arkadaş, aday belirleme işinin CHP İzmir İl ve Genel Merkez uhdesinde olduğunu kestiremeyecek kadar cahil misiniz?

Başkan Soyer, neden Özuslu'ya "Kardeşim, bu konu siyasi bir konu. Bizim bu konuya girmemiz ne siyaseten ne de ahlaken doğru olmaz. Bu işin günahı da sevabı da İl Başkanlığı ve Genel Merkezin sorumluğunda. Biz kalkıp nasıl Menemen belediyesi başkan vekilliğine filanca ismi belirledik diyebiliriz. Bu yüzden otur oturduğun yerde Mustafa" diyememiştir?
Ve ardında da; "Bak Mustafa, bardağı taşırıyorsun! Belki senin keyfin gıcır olabilir, bu iş yarın ortaya saçılırsa, hedef tahtasına beni oturturlar. Bu konuda İl Başkanı Yücel'den eğer bir destek, düşüncemizi almak gibi bir talep gelirse, biz de karınca kararınca düşüncemizi açıklayabilir, hangi konularda desteğe ihtiyacı olursa değerlendirebiliriz" demeyip, başkan Soyer neden Özuslu'nun aklına uyuyor?

İl Başkanı Yücel, Başkan Soyer ve vekili Özuslu'nun bu işe burunlarını sokmalarına karşın, sakinliğini bozmayarak, siyasi bir krizinde önüne geçen olmuştur! 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi; başkan Soyer her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor! Sosyal medyadaki trollerle bu işi nereye kadar götürebilir orası da soru işareti olsa da, ilk yapacağı işlerin başında yeniliyoruz; başta Gökçe'ye yolu gösterip, kendi kadrosunu kurmasını öneririz!
Yoksa mı?
O kadarını da kendileri düşünsünler!

Kaynak: https://www.gundemotuzbes.com/soyer-ve-ozuslu-menemen-belediyesi-baskan-vekili-aday-belirleme-isinde-il-baskani-deniz-yucel-in-isine-burunlarini-soktular-mi/100730/

1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.