Çerçioğlu'nun uzman yönetici kadrosu otel işletmeciliğini de beceremedi! Zincirli Han Butik Oteli boşaltılıyor...

Çerçioğlu'nun uzman yönetici kadrosu otel işletmeciliğini de beceremedi! Zincirli Han Butik Oteli boşaltılıyor...

Aydın BŞB, otel işletmeciliği konusunda da sınıfta kaldı! 6 Yıldır Aydın BŞB'nin uzman yönetici kadrosunun elinde olan Zincirli Han Butik Oteli, zarar ettiğinden dolayı bugün itibari ile boşaltıldığı öne sürülüyor...

A+A-

Son 20 yıla baktığınızda; butik otel işletmeciliğinin ülkemizde de inanılmaz boyutlarda geliştiğini, yerli-yabancı turistler açısından da tercih edildiğini altını çize çize söyleyebilirsiniz...

Tarihi misyonu ve otantik dokusuyla butik oteller değme 5 yıldızlı otellere de taş çıkartırlar... Kamu kurumu ya da özel iştirakler tarafından işletiliyorlar da olsalar, butik oteller genellikle 365 gün faaldirler ve "çat kapı" müşterilere hizmet vermedikleri gibi; günler aylar öncesinden rezervasyonu olan müşterilere kapılarını açarlar...

Coğrafi ve tarihi geçmişiyle Ege'nin gözde illeri arasında yer alan Aydın'da,"Halk ister Büyükşehir yapar" misyonunu da (Slogan) üstlenmiş Aydın BŞB'nin 29 odalı 43 yatak kapasiteli Zincirli Han Butik Otel işletmeciliğinde an itibari ile havlu atmış olması, akıllara sığacak gibi durmuyor! 

Aydın BŞB kaynakları, Zincirli Han Otel işletmeciliğinde Aydın BŞB'nin zarar ettiğini ve bu yüzden Vakıflarla yeni bir işletme sözleşmesine gitmediğini belirtiyor!

Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu, Ocak 2016 ayında Zincirli Han Butik Oteli işletmesini Aydın BŞB'nin üstlenmiş olmasını bakın açılışta nasıl anlatmış: 

"Kültür turizmine katkı sağlayacağı belirtilen ‘Osmanlı Sokağı’ projesi içerisinde yer alan Zincirli Han’ın açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “ Aydın’ımıza böyle bir tarihi yapıyı kazandırmaktan çok mutluyuz. Aydın’ın böyle bir yere ihtiyacı vardı. Açılışını yaptığımız bu han ile 2016'nın ilk açılışını gerçekleştirmiş olduk. Burası Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi. Biz de ihaleye girerek işletmesini aldık. Hizmet için herkesle ortak çalışmaya hazırız. Çok mutluyuz, böyle tarihi bir yeri Aydın halkıyla buluşturmak bize nasip oldu" dedi." 26 Ocak 2016 Aydın Denge Gazetesi

Bakın bu sözler bize ait değil, Çerçioğlu açılışta bunları "Biz de ihaleye girerek işletmesini aldık. Hizmet için herkesle ortak çalışmaya hazırız. Çok mutluyuz, böyle tarihi bir yeri Aydın halkıyla buluşturmak bize nasip oldu" söylemiş...

İyi de etmiş!

Peki, aradan geçen 6 yılda ne değişti de bugün Çerçioğlu'nun BŞB'si Zincirli Han Butik Oteli işletmeciliğinde havlu attı?

Aydın BŞB kaynaklarının iddiası gibi; Çerçioğlu Zincirli Han Butik Otel işletmeciliğinde zarar mı etti?

Çerçioğlu'nun Zincirli Han Butik Oteli işletmesini yüklediği yöneticiler beceriksiz mi çıktı?

Zincirli Han Butik Otelini zarar etmesine neden olan faktörler nelerdir?

Çerçioğlu, 29 odalı Zincirli Han Butik Otelinin işletilmesine; Aydın BŞB'nin ya da şirketlerinden kaç tane acar yönetici koymuştur?

Aydın BŞB'nin üst düzey yönetim kadrosundan bu otelde "promosyon"dan kalanlar olmuş mudur?

Aydın BŞB'nin üst düzey yönetim kadrosundan bu otelde bedavadan yiyip içenler olmuş mudur?

Aydın BŞB'nin üst düzey yönetim kadrosundan bu otele promosyondan abone olanlar var mıdır?

İddialara göre; kısacası bu otel Aydın BŞB'nin üst düzey kadrolarını promosyondan ağırlamaları çerçevesinde mi zarara uğratılmıştır?

Zarardan dolayı değilse; bugün Aydın BŞB neden butik otel işletmeciliğinden elini ayağını çekmiştir?

Niğde'de, Akasaray'da, Çankırı'da, Çorum'da, Kastamonu'da, Antalya'da Artvin'de, Rize'de, Bolu'da vb. onlarca ilimizde kamu tarafından (Belediyeler de dahil) ya da özel sektör tarafından butik oteller 365 gün ful çalışıp, para basarken, Aydın BŞB nasıl oldu da hepi topu 29 odalı 43 yataklı butik otel işletmeciliği işini yüzüne gözüne bulaştırdı?

Peki, bugün Aydın BŞB'ye ait olan o otel (Demirbaş) eşyalarına ne olacak? Depoya kaldırılıp çürümeye mi terk edilecek? (Tıpkı Atatürk Spor Kompleksi eşyaları gibi) 

Leyleklerin Aydın'a gelişinin bile Aydın BŞB'den açıklamaları ajanslara düşerken; Zincirli Han Butik Otel işletmeciliği konusunda kim nasıl bir açıklama yapabilecek?

Zincirli Han Otel işletmeciliğinde ofsayt durumlar mı söz konusu?

Zarar da olsa kâr da olsa Aydın halkına Zincirli Han Butik Otel işletmeciliği konusunda Aydın BŞB'den bir açıklama yapılması doğru olmaz mı?

Aydın halkının zararı da kârı da öğrenmek gibi bir hakkı yok mu?

Flaş devam haberlerimiz gelecek...

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum