Çerçioğlu'na çok basit ihale soruları!

Çerçioğlu'na çok basit ihale soruları!

Hak, hukuk, adalet kavramları şiar edinmiş bir partinin mensubu olarak, başkan Çerçioğlu aşağıdaki sorularımızı yanıtlayabilme cesaretine sahip midir?

A+A-

Fakirin fukaranın dostu düşenin yardımcısı, Aydın BŞB Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu, uzun uzun yazmayacağız...

Size çok basit bir sorularımız var, cevabınızı olduğu gibi yayınlamayı kendimize borç biliyor ve cevaplarınızı bekliyoruz.

Konumuz asfalt ihaleleriniz...

Sayın Çerçioğlu;
Yapmış olduğunuz 3 adet Asfalt ihalesinin ilkinde Asfalt Plentinin “En az 240 ton/saat kapasiteli (filtre sistemli), asfalt plenti tesisinin Aydın İli sınırları içerisinde ve kurulu olması gerekmekte olup kendi malı olma zorunluluğu bulunmamaktadır.” Şartını neden koydunuz?

2. asfalt ihalesinde; Aydın ili sınırları içerisinde sınırlı olma şartını kaldırıp kendi malı bir plent istenilmesini neden yaptınız, kiralık olmasının belediyenize ne gibi bir zararı olurdu?

Sayın Çerçioğlu, her iki ihalenizde herhangi bir puanlama formülü geliştirmeyi düşündünüz mü? Puanlama formülü geliştirip ihale yapmayı neden düşünmediniz? 

Yazarımız sayın Dr. Erkan Karaarslan’ın, idarelerin ihale şartnamelerine öz malı özel nitelikli araç ve ekipman yazmak suretiyle kolaylıkla ihaleleri kendilerine yönlendirebildikleri yönünde ki ısrarı, isyanı ile mevzuatı değiştirmesi ve ülkesine milyarca dolarlık kazanç sağlaması sonrasında, sizde ne değişti de geçmişte yaptığınız ihale modellerini değiştirerek birden vahiy inerek fiyatları yarıştırmak yerine puanlama formülü geliştirdiniz?

Sayın Çerçioğlu, aynı konuda yaptığınız 3 ihale var... İlk ikisinde puanlama formülü yok... 3. İhale puanlama formülüne dayanıyor! Sorumuz şu; hangi ihale yanlış puanlama olmayan ilk 2 ihale mi yanlış? Puanlamaya dayanan 3. ihale mi yanlış?

Sayın Çerçioğlu, sorularımıza cevap verecek olacaksanız size zahmet son asfalt ihalesine katılan firmaların nihai fiyat tekliflerini de açıklar mısınız?

Sayın Çerçioğlu, size basit bir sorumuz daha var, Asfalt ihalesine katılan firmaların nihai fiyat tekliflerinin listesini kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Şeffaf belediyecilik yapıyorsunuz ya... sizden talebimiz ihaledeki firmaların fiyat tekliflerini kamuoyuyla paylaşmanız...

Sayın Çerçioğlu, ihaleyi kazanan (esasında 3. Kez kazanan) firmanın 50 milyon altında teklifler bulunduğu iddia edilmektedir... Biz buna inanmıyoruz... Sizin ilinize 50 milyon fazla bedelle bir hizmeti aldıracağınıza inanmıyoruz... Bu çerçevede sayfalarımız açık... Lütfen 38 firmanın nihai tekliflerini açıklar mısınız?

Not: Başkan Çerçioğlu'nun son çırpınışları bir sonraki haberimizde...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.