ÇERÇİOĞLU, SÖKE BELEDİYE BAŞKANI LEVENT TUNCEL'İ İSTİFAYA DAVET ETTİ...

ÇERÇİOĞLU, SÖKE BELEDİYE BAŞKANI LEVENT TUNCEL'İ İSTİFAYA DAVET ETTİ...

Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu, "Başkanımızı seviyoruz ama Sökelileri daha çok seviyoruz. Başkan gereğini yapmalı" diyerek CHP'li Söke belediye başkanı Levent Tuncel'in görevden ayrılmasını istedi...

A+A-

Söke'de yapılacak olan 2014 yılından bu yana seçim projeleri olarak ilan edilen otopark ve Otogar projelerinin ihalesi yapılacağını duyurmak için Söke'ye giden Özlem Çerçioğlu, özel seçilmiş 3 -4 gazeteci ile açıklamalarda bulundu.

Çerçioğlu'nun Prensi olarak tüm Aydın'da nam salan koordinatör Fatih Akkentli'nin de hazır bulunduğu müjde açıklamasında,
bir gazetecinin "Söke Belediye başkanı 1 yıldır meclis toplantılarına katılmıyor ne düşünüyorsunuz?" (Önceden kurgulandığı öne sürülen) sorusu üzerine; "Başkanımızı seviyoruz ama Sökelileri daha çok seviyoruz. Başkan gereğini yapmalı" diyerek, bir şekilde CHP'li Söke belediye başkanı Levent Tuncel'in görevden ayrılmasını istedi.

Bu açıklama Aydın'da deprem etkisi yarattı! 

Çünkü, kısa bir süre önce Çerçioğlu'nun prensi Fatih Akkentli'nin Ak Parti'den Söke belediyesi meclis üyesi eniştesi ........... dilekçe ile mahkemeye ve Cimer'e başvurarak Levent Tuncel'in görevden alınmasını talep etmişti!

Çerçioğlu'nun bu açıklamasına, Söke'deki CHP'liler ile birlikte Aydın'daki tüm CHP'lilerin duruma oldukça tepkili olduğu, prens Akkentli ile Ak Partili meclis üyesi eniştesi ve Çerçioğlu'nun birlikte hareket edip, "yeni bir kumpas mı kuruluyor" sorusunu da Aydın siyaset gündemine taşıdığı belirtiliyor!

Aydın gündemine oturan bu açıklamanın ardından, bazı partililer olayı CHP genel merkezine taşıyacakları, AK Partili Akkentli'nin eniştesi ile birlikte CHP'li bir başkana yapılanları içlerine sindiremedikleri belirtiliyor.

Geçen yıl yine Akkentli'nin girişimleri sonucu, Söke belediyesi encümenine CHP'li değil, AK Partili eniştenin seçilmesini sağlamıştı! 

Bunun yanında eniştenin AK Parti'nin bilgisi olmadan, Akkentli'nin rotasında yürüdüğü, AK Parti'nin Levent Tuncel'in görevinden ayrılmadı ile ilgili kurumsal bir isteği olmadığı öğrenildi. 

Vatandaşlar ve CHP tabanı ise; "bir kere Levent Tuncel'in akıl sağlığı yerinde, her insanın başına gelebilecek Vertigo gibi denge ve yürüme problemleri var. Olabilir insanlık hali. Sonuçta Levent Tuncel parklarda çapa yapmıyor, elinde kürek harç karmıyor. Engelli bir birey olsa belediye başkanlığı yapamayacak mı" şeklinde yorumluyıor.

Aydın ve Söke kaynakları ise, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in Çerçioğlu'nun prensi ve şimdiden Söke Belediye Başkanı adaylığını bizzat dillendiren Fatih Akkentli'ye biat etmeyen tek belediye başkanı olduğunu asıl bu yüzden hedefe konduğunu söylüyor.

Aydın'da son dakika gelişmeleri bu yönde olurken; CHP genel merkezinin sessizliğini bozup bozmayacağı da partililer arasında merak konusu oldu!

İşte Çerçioğlu'nun o açıklamasının videosu: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.