ASKİ Çetesini Çerçioğlu mu koruyor? Yoksa ucunun kendisine de dokunacağından mı korkuyor?

ASKİ Çetesini Çerçioğlu mu koruyor? Yoksa ucunun kendisine de dokunacağından mı korkuyor?

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, ASKİ Çetesi'nin üstüne gitmekten korkuyor mu? Devletin ASKİ Çetesini toplayacağını düşünemiyor mu?

A+A-

CHP'nin Aydın da İl Başkanı var mı? Varsa; neden yolsuzluklara, vurgunlara karşı sessiz kalıyor? Açıklama yapmak için birilerinden izin mi alması gerekiyor? Kimden korkuyor, kimden çekiniyor? Lafa geldi mi neden hak, hukuk, adalet masalına sığınıyor?

Haydi buyurun CHP Aydın İl Başkanı, varlığınızı Aydın halkına hissettirmek istiyorsanız, ASKİ Çetesi'nden başlayabilirsiniz!   

Telegram Haber, yaklaşık 10 gündür Aydın BŞB'nin Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki (ASKİ) organize bir şekilde yapılan yolsuzlukları, vurgunları, talanları belgeleriyle haberleştiriyor...

Telegram Haber, Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu'na seslenmiş, ASKİ Çetesi'nin failleri hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmasını önermişti! Başkan Çerçioğlu, ayağına gelen bu kısmeti de teptiğine göre; gereğini yerine getirmekte artık DEVLETE düşüyor demektir! 

Çerçioğlu, belki de kendince haklıdır! Konunun kendisine dokunacağından korkuyor, ASKİ Çetesi ile birlikte aynı paketin içine konulacağından ödü de patlıyor olabilir! Fakat, münferit bir olayı haberleştirmedik! Ya da sehven yapılmış bir FATURA SİLME olayını gündeme taşımadık! Tam aksine ORGANİZE ve ZİNCİR halinde yapılan, akıllara durgunluk verecek yolsuzluklar, vurgunlar, talanlar dizinini haberleştirdik! 

Sorumlu bir yerel yöneticilik anlayışı, kamunun malına çöken bu ÇETEYİ saniyesinde gider ADALETE teslim ederdi! 

Bu saatten sonra da hiç kusura bakmasınlar sayın Çerçioğlu, ASKİ ÇETESİ ile birlikte aynı gün hesaba çekilmeyeceğini de kimse garanti edemez!

Gelelim şimdi ASKİ Çetesi'nin Kuşadası faaliyetlerine...

Yasal olmayan işlerden dolayı (Tahakkuk iptali vb.) Didim'den Kuşadası ASKİ'ye getirilen İlksen A. hakkında Aydın Valiliğin soruşturma açtığı, tahakkuk iptallerinden dolayı da bilgisayar başına oturmasının da yasaklandığı belirtilmektedir! İlksen A. ASKİ Kuşadası Şube Müdürü Hakan Berber ve Büşra T.'nin bilgisayar şifrelerini kullanarak; sayaç şefi Mahmut Saktaş'ın sayaç değişimlerini, tahakkuk silmelere devam etmiş midir?

Kuşadası ASKİ'deki iki bilgisayarda da "Büşra" isminde "şifre" açılmış mıdır? 

İlksen A., ASKİ Kuşadası'na gelen vatandaşlara ve çıktığı telefonlarda neden kendisini "Büşra" olarak tanıtıyor? İlksen A.'nın sildiği tahakkukların miktarı nerelere dayanıyor? İlksen A., yarın ötmeye başladığında; Çete'nin hangi elemanlarını ele verecektir?

Kuşadası'nda yeni ve ASKİ'ye döndürülecek abone sayaçların yanına takılan "plakalar" için, vatandaşlardan ne kadar para toplanmıştır? Bu plaklar neden abonelerin sayaçlarına takılmamış ve depoda çürümeye terk edilmiştir? Vatandaşlardan alınan plaka paralarının Kuşadası özelinde 250 bin ila 500 bin TL arasında olduğu, paraların akıbetinin bilinmediği belirtiliyor!

Sıfır abonelerde, "tesisat muayene evrakı" (Sayaç Kontrolü) olmadan abonelikler yapılmış mıdır? Bunlar müdür Hakan Berber ve sayaç şefi Mahmut Saktaş'ın eseri midir?

Önceden M2 olarak alına inşaat abone ücretleri, daha sonra mesken ve işyeri sayısına göre değiştirildi mi? Müdür Berber ve şef Saktaş, hangi tanıdıklarına kıyak geçerek ASKİ'yi zarara uğratmıştır?

Müdür Berber, AYDEM'den elektrik bağlanması için kimlerin tarlasına hayali "Tarımsal Sulama" aboneliği açmıştır? AYDEM'e sahte yazı düzenlemiş midir? Örnek abone numarası: 405020586 (İstenildiğinde bu örnekler çoğaltılabilinir!)

184 6755 Nolu inşaat abonesi... 2017'de iptal ediliyor... 2020 Haziran ayında ASKİ Kuşadası'na gelip Mahmut Saktaş'tan akıl aldıktan sonra; "saat çalındı" işlemleri yaptırıp, dairelere yeniden abonelik bağlattı mı? Peki, 2017 ila 2020 yılları arasında dairelerin inşaat sayacı üzerinden kullandığı su paralarına ne oldu? ASKİ bu arada kullanılan su paralarını tahsil etti mi?

Kuşadası ASKİ'de, yüklü su tüketimi olan sayaçlar imha mı ediliyor?

6c772372-5299-4557-9c60-c9471dcf07c3-001.jpg

1851511 Nolu inşaat su sayacı... Abonelik 23 Eylül 2016'da açılmış... Bu sayacın 28 Şubat 2020'de sayaç şefi Mahmut Saktaş tarafından imha edildiği iddia ediliyor! Soruyoruz; bu sayacı imha etmediyseniz, bu sayaç nerede? Bu inşaatta 4 yılda tüketilen su miktarı kaç yüz bin liralıktır? ASKİ'nin sadece bu saatten dolayı ettiği zarar ne kadardır? İnşaat sahipleri bir hafta Kuşadası ASKİ'ye neden gidip geldiler?

Eski sayaçlara ne oldu? Kimler parti parti sattı?

Bütünşehir yasası ile Kuşadası Belediyesinden ASKİ'ye geçen ve yenisi ile değiştirilen sayaçlara ne oldu? Kamyon kamyon değiştirilen sayaçları kimler parti parti satttı? Hurdaya çıkarılan bu sayaçlardan kimler nemalandı? Müdür Berber ve şef Saktaş, bu işin neresindedir? Bu konuda açıklama yapmak isterler mi? 

0e80ea5d-1090-4b5d-9df4-291aef6ddba0.jpg

Bu sayacın sahibi arkadaşınız mı Müdür Hakan Berber Bey? Bu saatte imha edildi mi? Bu sayacın üzerinde yazan ve tüketilen suyun parası ASKİ'nin kasasına girdi mi yoksa kiracının yanına kar mı kaldı? Abone no: 1863767

Abonelik başlangıcında vatandaşlardan alınan depozitolar, abonelik iptal olduğunda geriye iade ediliyor mu? Bu yönde binlerce depozito mağdurunun olduğu iddia ediliyor... Doğru mudur?

Bütünşehir yasına göre; mahalleye dönüşen köy ve beldelerden düşük ücret su parası tahsil edilmesi gerekirken; şehir şebekesi suyu parası alındı mı? ASKİ'de bu skandala yıllarca kimler göz yummuştur? Köy yaşayanlarından neden yıllarca şehir şebekesi suyu ücreti tahsil edilmiştir? Temsil, Soğucak! 

Kuşadası ASKİ'de dönenler bunlarla da sınırlı değil! Yapılanlara bakıldığında; bunların bir tanesinin bile Çerçioğlu'nun kulağına gitmemiş olmasını düşünmek, eşyanın tabiatına aykırı! 

Bekçi kulübesine ASKİ aboneliği! 

Kamu zararının yüklüce kısmını da otellerin oluşturulduğu belirtiliyor! Lüks otellerin bekçi kulübelerine "göstermelik" sayaçların takıldığı, alttan da otellere su verildiği öne sürülüyor! Bir şekilde bekçi kulübesine 50 TL'lik su tahakkuk ettiriliyor, alttan verilen suların parası da Çete'nin cebine gittiği iddia ediliyor! 

Bu konu başlı başına ve BELGELİ ele alınacağından dolayı; şimdilik konuyu gelecek ASKİ Çetesi haberimize bırakıyoruz... 

Not: Fatura, ASKİ Hukuk Müşaviri N. G.'ye kesiliyor! Görevden alınıyor... Yerine Tolga Tanrıverdi atanıyor... Ful demokrasi ve ful hak, hukuk, adalet!

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.