Cemil Tugay'dan İZBETON Denetçilerine: "Bulduklarınızı bana getirmeden savcılığa bildiriniz!"

Cemil Tugay'dan İZBETON Denetçilerine: "Bulduklarınızı bana getirmeden savcılığa bildiriniz!"

İzBB Başkanı Cemil Tugay, hafta başında İZBETON'un denetlenmesi için düğmeye basmıştı...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan İZBETON denetçilerine alkışlanacak bir talimat geldi!
Mustafa Tunç Soyer'in İzBB başkanı olduğu dönemde en çok güvendiği genel müdürleri arasında İZBETON'un başına getirdiği Heval Savaş Kaya geliyordu...
İZBETON genel müdürü Heval Savaş Kaya'ya en yakın isimler sıralandığında; Murat Bakan'a birincilik, Rıfat Nalbantoğlu-Mustafa Özuslu ikilisine ikincilik, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da üçüncülük yakıştığı görülür!
Bandı biraz geriye sardığınızda, karşınıza çıkacak olan isim ASRIN SİYASETÇİSİ Kemal Kılıçdaroğlu'dur! Bugün İzmir Büyükşehir ve ilçe belediyeler tartışılıyorsa, batık durumdalarsa, bunların da TEK SORUMLUSU nam-ı diğer Bay Kemal'dir! Kemal Bey'in CHP'nin başında durduğu 13.5 yıl yerel yönetimlere ilişkin hangi politikaları üretmiştir? Duyan bilen var mı? Sadece 2011 genel seçimlerinde patenti de başkasına ait "Aile Sigortası" dışında Kemal Bey'in açıkladığı bir politika var mı?
Bunları da şunun için yazıyoruz... Belediyelerin içinde bulundukları sorunlar güncel değil... Sorunların kökü geçmişe ve Kemal Bey'in siyaset anlayışından kaynaklanıyor... Kemal Bey'in 13.5 yıl tek başardığı ve becerdiği iş, MV ve belediye başkan adayı yazmak! Tek başarılı olduğu departman aday yazmak!

Şimdi tekrar İZBETON'a dönersek... Başta, İZBETON-İzBB arasında turnike şeklinde her yılın sonlarında döndürülen araç ve iş makinası ihaleleri öncelikle Denetçiler tarafından DİDİK DİDİK incelenmelidirler!
Çok basit; Denetçilere işlerini de öğretecek halimiz yok ama, şimdi bu iki ihaledeki çelişkiyi daha doğrusu Ali Cengiz oyununu dahi göremeyeceklerse/görmeyeceklerse; İZBETON'u HA DENETLEMİŞSİNİZ HA DENETLEMEMİŞSİNİZ! Bunun da adına denetim falan denmez, AKLAMA/PAKLAMA denir! 

izbeton-005.jpg

izbeton2-001.jpgSiz şimdi İZBETON olarak 159 araç ve iş makinasını İzBB'ye KDV'siz 432 Milyon TL'ye kiraya vereceksiniz... Eeeee... 92 Gün sonra Çevlog denilen şirketten TIPKISININ AYNI ihale ile AYNI SAYI ve CİNS araç ve iş makinasını kiralayacaksınız! 
Devleti mi kandıracağınızı sanıyorsunuz? 
Böyle bir ihale düzeni mi olur? 
"İZBETON: Bağımsız Denetçiler bu ihalelerdeki güzellikleri görebilecek mi? İZBETON: Bağımsız Denetçiler bu ihalelerdeki güzellikleri görebilecek mi?" başlıklı haberimizde, iki ihalenin de teknik şartnamesi yer alıyor... Denetçiler, bu haberimizi içlerine sindire sindire okurlarsa, ne demek istediğimizi iyi anlayacaklarını düşünüyoruz!
İZBETON'un güncellenmiş araç parkını veriyoruz: 

a3e87564-b3d5-4793-a6cb-a329805b83ac-005.jpg

teknikizbbba-5-001.jpgteknikizbbba-6-001.jpg

İşte İZBETON'un araç parkı ve İzBB'ye kiralık verdim dediği 159 araç ve iş makinasının da teknik şartnamede yer alan listesi... İZBETON'un araç parkındaki mevcut araç ve iş makinaları ile bu 159 araç ve iş makinası karşılaştırın ve İzBB'ye 159 araç nereden ve nasıl bulunup verildiğini bir araştırınız! 
İZBETON'un elinde bu 159 araç ve iş makinası vardıysa... Neden o zaman 92 gün sonra ihaleye çıkarak Çevlog'tan kiraladın? 
Aradaki tarih farkı bile İZBETON-İzBB arasında ihalelerin nasıl gerçekleştirildiğine yetip artmıyor mu? 
Denetçilere bir hatırlatma daha...
İZBETON'un İzBB'ye VERDİM dediği araç ve iş makinalarının RUHSATLARINI karşılaştırabilir misiniz?
Çevlog'tan 92 gün sonra İZBETON'un kiraladığı ve İzBB'ye 92 gün önce VERDİM dediği 159 araç ve iş makinaları RUHSATLARI İKİZ mi çıkacak yoksa her biri farklı farklı mı çıkacak bir bakın deriz!
Ayrıca, Çevlog şirketi İstanbul'dan 3 günde bu 159 araç ve iş makinasını İzmir'e nasıl getirmiş ve İZBETON'a teslim etmiştir?
Elon Musk, Çevlog'çuların hemşerisi midir? 
Çevlog'çular bu 159 iş makinası ve aracı, Elon Musk'un Spacex uzay üssünden mi İZBETON'un Belkahve şantiyesine ışınlamışlardır? 
29 Mart 2023 tarihinde sözleşme imzalayacaksın... 1 Nisan 2023 tarihinde 159 araç ve iş makinasını İZBETON'un Belkahve şantiyesine teslim edeceksiniz... 
Böylesi bir manzaraya 5 yaşındaki çocuklar bile güler... 
Gelelim şimdi İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın Denetçilere verdiği talimata: "Ne bulduysanız bana getirmeden önce Savcılığa gidiniz!"

Başkan Tugay'ı bu talimatından dolayı kutluyoruz... En azından ak g.t kara g.t ortaya çıksın diyebiliyor! Konulara partizanca yaklaşmıyor ve kamu yararına bir işe imza atmış oluyor... Kaldı ki, ne Heval Savaş Kaya ne de Mustafa Tunç Soyer, ne babamızın oğlu ne de düşmanımız!
Önemli olan İzmirlilerin paralarının çar çur edilmemiş olması! 
İki yılda İZBETON'la İzBB arasında 2.5 Milyarlık araç ve iş makinası kiralama ihaleleri gerçekleşiyor ve hiç birinin aklına da bu 159 araç ve iş makinasının sıfırını almak gelmiyorsa; bu işte bir iş var o zaman! 
Soruyoruz; bu 2.5 milyara bu 159 araç ve iş makinasının daha fazlası alınır mıydı alınmaz mıydı? 
Neyse, Denetim işi de hikayeden olup dağ fare doğurmasın da...      

Devam edeceğiz...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum