CEMİL TUGAY "EKMEK" SÖZÜNÜ TUTMADI OLAN İZMİR'İN MİLYONLARINA OLDU

CEMİL TUGAY "EKMEK" SÖZÜNÜ TUTMADI OLAN İZMİR'İN MİLYONLARINA OLDU

CEMİL TUGAY "EKMEK" SÖZÜNÜ TUTMADI OLAN İZMİR'İN MİLYONLARINA OLDU

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Cemil Tugay’ın Halk Ekmek fiyatıyla ilgili seçilmesinin ertesi günü yani 1 Nisan’dan itibaren indirim yapacağı sözünü tutmaması İzmirlinin yaklaşık 3.3 milyon lirasına mal oldu. Üstelik bu rakam, Tugay'ın sözünü tutmadığı her gün için 240 bin lira olarak artmaya devam ediyor. 

Kendi fabrikasında üreterek günde 120 bin vatandaşa ekmek ulaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 210 gram ekmeğin fiyatını seçim öncesi 24 Mart’ta 5 liradan 7 liraya çıkardı. Bu zamma en büyük tepki o dönem seçim kampanyasını yürüten Cemil Tugay’dan geldi.

“SADECE 7 GÜN SÜRECEK” VAADİ

Tugay, “İzmir Halk Ekmek fiyatının 7 TL olduğunu öğrendim. Büyükşehir belediye başkanı olacağıma yürekten inanarak şunu söylemek isterim; 7 TL’lik fiyat sadece 7 gün geçerli olacak. Belediye başkanı olunca tekrar 5 TL yapacağım. Belediyelerin ucuz ekmek satmasına ihtiyaç duymayacağımız günlere ülke olarak erişene kadar, halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

VATANDAŞTAN MİLYONLARCA LİRA FAZLA ALINDI

Ancak Tugay’ın sadece 7 gün sürecek diyerek 1 Nisan’da eski fiyatına getireceğini söylediği ekmek fiyatları 14 Nisan’a gelinmesine rağmen hala 7 lira. Günlük 120 bin ekmek satışı üzerinden yapılan hesaplamada bu 14 günde İzmirlinin cebinden ekmek başına 2 lira olmak üzere çıkan fazladan para 3 milyon 360 bin lirayı buluyor. Bu hesap Tugay’ın görevi devraldığı 6 Nisan’dan bu yana yapılırsa rakam 1 milyon 920 bin lira tutuyor.

“VİCDANİ İPOTEK KOYUYORUZ”

Tugay’ın seçim öncesi İzmirlilerin ekmek zammına tepki olarak oyunu CHP’ye vermekten vazgeçmesinin önüne geçmek için verdiği bu sözü tutmaması İzmirlilerin tepkisine neden oluyor. Hatta bazı İzmirliler, “Başkan Cemil Tugay açıkladığı mal beyanında, banka hesaplarında 465 bin 56 Türk lirası, 3 bin 300 dolar, 9 bin 400 euro nakit parası bulunduğunu beyan etmişti. Şimdi bu parasıyla İzmirlilere verdiği sözü tutmayarak verdiği maddi zararı karşılasın. Biz başkanın açıkladığı bu nakit para mal varlığına vicdani ipotek koyuyoruz” diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.