Büyükşehir'in kendisine faydası yok!

Büyükşehir'in kendisine faydası yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020 depreminin ardından personelinin büyük bölümünü taşıdığı ve 3 milyon liraya çatılarını tamir ettirdiği Kültürpark’taki holler, yağmurda adeta kevgire döndü.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim 2020 depreminin ardından personelinin büyük bölümünü taşıdığı ve 3 milyon liraya çatılarını tamir ettirdiği Kültürpark’taki holler, yağmurda adeta kevgire döndü. Belediye çalışanları bilgisayarları korumak için çöp poşeti kulandı

İzmir geçtiğimiz Salı günü yağan yağmurla her sağanakta oluşan bilindik manzaralara sahne oldu. Kemeraltı sular altında kalırken, altyapı sorununu yıllardır bir türlü çözemeyen Tunç Soyer başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi'nin kendi halinin de içler acısı olduğu ortaya çıktı.

ÇATILARA İHALEYLE TAMİR YAPILDI
30 Kasım 2020'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana binası da hasar aldı ve kullanılamaz hale geldi. Boşaltılan ana binada çalışan personelin büyük kısmı Kültürpark'taki fuar hollerine taşındı. Belediye taşınmadan bu holleri tadilattan geçirdi. Hollerin çatısı aktığı için de ayrı bir tadilat ihalesi yapıldı. Belediyenin geçtiğimiz yıl Aralık ayında çatıların tadilatı için açtığı ihaleyi İzmir Bornovalı bir firma 2 milyon 998 bin liralık teklifiyle kazandı. Ancak, yapılan tadilatta bazı hollerdeki deliklerin kapatılmadığı görüldü.

"ÇADIR BELEDİYESİNE DÖNDÜ"
İzmir'de Salı günü yağan yağmurda yine her yeri sel aldı. Ancak İzmir'i bu afetlerden koruyacak altyapı yatırımlarını onlarca yıldır yapmayan Büyükşehir Belediyesi'nin kendi halinin de çok kötü olduğu anlaşıldı. 1 nolu holde çatıdan akan su, personeli de zor durumda bırakırken, çalışanlar yağan yağmurdan zarar görmemesi için bilgisayar ve elektronik cihazlarına çöp poşeti takmak zorunda kaldı. Yaşanan skandal sonrası, 2022 bütçesi 12.5 milyar lira olarak belirlenen Büyükşehir Belediyesi'nin içler acısı hali su üstüne çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Büyükşehir gibi binlerce çalışanı olan devasa bir kuruluş adeta bir çadır belediyesi gibi, geçici yerlerde hizmet görmeye çalışıyor. Belediyenin yani kamunun kaynaklarının nasıl çarçur edildiği örneğini bu delik çatı olayıyla bir kez daha gördük" dedi.

 

"HÜKÜMETTEN DESTEK İSTEYEBİLİR"
BÜYÜKŞEHİRİN, İzmir'de kentsel dönüşümün öncülüğünü yapması gereken bir kuruluş olması gerektiğine vurgu yapan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Bırakın bunu yapmayı daha kendi belediye ana hizmet binasını dönüştürmeyi sağlayamamış bir kuruluş haline geldi. Çatı tadilatı için 3 milyon lira harcama yapılmış ancak durum ortada. Çalışanlar bilgisayar ve elektronik eşyalarının zarar görmemesi için tedbir almak zorunda kalıyorlar. Anlaşılan bu da ilk değil. Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer Büyükşehir Belediyesi binasının dönüşümü konusunda bir yetersizlikleri varsa hükümetten destek isteyebilir" dedi.

İzmir'de geçtiğimiz Salı günü yağan sağanakta, kentin birçok bölgesinde su baskınları oluştu. Kemeraltı esnafı yine dükkanlarını basan suyu kendi çabalarıyla boşalttı. Şehrin alt yapı sorununu yıllardır çözemeyen Büyükşehir Belediye'nin aynı yağmurlarda kendisine ait hollerinin de sular altında kalması, vatandaşı hiç şaşırtmadı.

ERHAN GÜLENÇ

BÜTÇESİ BOL HİZMETİ AZ
İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında, 2022 Mali Yılı Bütçesi, AK Parti ve MHP gruplarının ret oylarına karşılık oy çokluğu ile 12 milyar 500 milyon TL olarak kabul edildi. Başarılı bir bütçe hazırladıklarını belirten Soyer'e eleştirilerde bulunan Özgür Hızal, "2,5 yıldır görevde olan Belediye Başkanı'nın hala adaymış gibi 'yapıyoruz, yapacağız' gibi ifadeler kullanması, İzmir'e yapılan en büyük haksızlık" dedi.

YÜZDE 30 ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ
BÜTÇEDE yüzde 30 artış olduğunu belirten Hızal, "Yüzde 85'i hükümetten geldi. Hükümet, İzmir'in payında kesintiye gitmiyor. İzmir'in vergi gelirlerinin en yüksek payına sahip ilçe olan Aliağa'ya ise yeterli yatırımı ayırmıyorsunuz. 2,5 yılda 25 milyar TL harcayan bir belediye ve yönetimi var" diyerek İzmir'in temel problemleri olan ulaşım, altyapı ve trafik konularında eleştirilerini sıraladı.

MERT ALPDÜNDAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.