
Buca belediyesine soruşturma!
İzmir Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nun, Buca Belediyesi’ne yönelik rüşvet, haksız kazanç, görevi kötüye kullanma gibi iddialarla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
erhangulenc.com'da yer alan bilgilere göre, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski Başkan Erhan Kılıç’la birlikte CHP İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP İlçe eski Başkanı Hacer Taş, Başkan Yardımcısı Gazi Çırak, belediye şirketi yöneticisi Barış Özreçber, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice, bir ara borçları nedeniyle kayıplara karışan iş insanı Serdar Deniz ve imar konularında görev yapan bazı belediye çalışanlarıyla ilgili ismi öğrenilemeyen bir kişi Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar mektubu gönderdi.
İhbar mektubunu değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma dosyası oluşturdu. Savcılık, soruşturma ile ilgili Buca Kaymakamlığı’na bir yazı gönderdi ve suçlamalarla ilgili sorumluluğu olan personelin belirlenmesi ve içlerinde kamu çalışanı olanlarla ilgili soruşturma izni verilmesini talep etti.
Kaymakamlık da Buca Belediyesi’ne bir yazı göndererek belediyeden yapılacak ön incelemeye esas olmak üzere konu ile ilgili sorumluğu olan personelin isimlerinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olup olmadıkları konusundaki bilgilerin kendisine gönderilmesini istedi.
Soruşturmanın başlatılmasına neden olan ihbar mektubunda rüşvet, yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, haksız servet edinimi gibi çok sayıda iddiaya yer verildiği kaydedildi. Belediyede bir yapı oluşturulduğu ve müteahhitlerden yasa dışı inşaatlarıyla ilgili rüşvet çarkı işletildiği ve bazı ihalelerden komisyon alındığının öne sürüldüğü ifade edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.