Bu nasıl bir açıklama başkan Soyer: "Mutlaka Danıştay’da hukuka uygun hale getirilecektir"

Bu nasıl bir açıklama başkan Soyer: "Mutlaka Danıştay’da hukuka uygun hale getirilecektir"

Başkan Soyer'in Buca Metrosu hakkında yargının verdiği kararın şokundan hala kurtulamadığı gözleniyor! Açıklama üstüne açıklama yaptıkça batıyor...

A+A-

“İhalenin iptali söz konusu değil”
Başkan Tunç Soyer, Buca Metrosu’nun yapım ihalesinin tamamen yürürlükte olduğunu vurguladı. İzmir 4. İdare Mahkemesinin kararının, Buca Metrosu ihalesinin iptali anlamına gelmediğini dile getiren Soyer, “Geldiğimiz noktada tekrar belgeleri isteyeceğiz, tekrar eksikler varsa tamamlanmasını isteyeceğiz. Süreç bizim açımızdan devam ediyor. Dolayısıyla da ihalenin iptali söz konusu değil. Buca Metrosu mutlaka hayata geçecek. Kaynakları hazır, finansmanı hazır, projesi hazır. Hiçbir engel yok. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihale için verdiği kararın iptali söz konusu; ama bu da mutlaka Danıştay’da hukuka uygun hale getirilecektir. Sürecin uzaması söz konusu değil. Hiçbir şekilde engellenmesi de söz konusu değil. Aynen devam ediyoruz bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı. (İHA) 

Yukarıdaki açıklamanın tamamını İHA'nın geçtiği son haberde vermiştik... Başkan Soyer'den Buca Metrosu açıklaması: "İhalenin değil, kararın iptali söz konusu" Başkan Soyer'den Buca Metrosu açıklaması: "İhalenin değil, kararın iptali söz konusu"

Öncelikle; İzmir Hukuk çevreleri, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin Buca Metrosu hakkında verdiği kararın Danıştay'dan önce "Bölge İdari Dava Dairesi"ne gitmesi gerektiğini savunuyorlar! İstinaf Mahkemesine yani...

İHA'nın geçtiği haberde yer alan başkan Soyer'in bu açıklaması nasıl okunmalı?

"Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihale için verdiği kararın iptali söz konusu; ama bu da mutlaka Danıştay’da hukuka uygun hale getirilecektir. "

"Danıştay'da hukuka uygun hale getirilecektir" de ne demek? Başkan Soyer, bir şekilde kendi ağzıyla ortada "HUKUKA AYKIRILIK VAR" itirafında mı bulunuyor?  

Bu nasıl bir açıklamadır? 
Üstüne üstlük sayın Soyer'in mesleği de AVUKATLIK!

İzmir 4. İdare Mahkemesinin verdiği karar karşısında sayın Soyer "Hukuka saygımız sonsuz, ortada bir yanlışlık varsa, onun da en kısa zamanda düzeltileceğini umuyorum" dese, boyu mu kısalacaktı?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yönetim şemasına baktık; şemanın en altında "1. Hukuk Müşavirliği T. Ö." yazıyordu...

Keşke bu tür hukuki açıklamaları başkan Soyer yapmasaydı!

Ayrıca, dikkat ederseniz ne zaman sayın Kılıçdaroğlu İzmir'e gelse, ardından inanılmaz skandallar patlıyor!

Acaba keramet kimde?

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.