Bu ihale CHP'nin tarihine adını altın harflerle yazdıran dönemin meclis üyesine mi verildi?

Bu ihale CHP'nin tarihine adını altın harflerle yazdıran dönemin meclis üyesine mi verildi?

Kim ne derse desin, İzdoğa'yı başarılı bir şekilde yöneten Soyer'in danışmanı Güven Eken, "YEŞİL İZMİR PORTALI" ihalesinde de turnayı gözünden vurdu!

A+A-

Kim ne derse desin İzmir, Büyükşehir Belediyeye Başkanı Tunç Soyer ve danışmanı Güven Eken tarafından bir zamanların ünlü Tiyatrosu Devekuşu Kabere'nin "Haneler" oyunundaki gibi şen şakrak yönetiliyor!

Öylesine ilginç ve güzel konularla karşınıza çıkıyorlar ki; gerçekten hayretler içinde kalıyorsunuz!

Temsil, MENSAN'dan 26 milyona alınan TAT'a İzdoğa (Güven Eken) 9 milyon lira daha yatırım yaparak proje haline getirmedi mi? Açılışı da Kılıçdaroğlu'na yaptırılmadı mı?

14-1.jpg

MENSAN, İzdoğa tarafından 26 milyona alınmadan öncesinde, böylesine (yağmurlarda) saçaktan korumasız çalışıyordu...

25092022-124622-2.jpeg

TAT, İzdoğa'ya geçince, anında "İzdönüşüm" adını aldı; çatıdan aşağıya da yarı beline kadar oluklu sacla kaplandı ve ortaya da kurdelası kesilebilecek bir TAT çıkarıldı! Bundan daha güzel bir başarıyı elde edebilecek İzBB'de kim var? Üst-alt fotolardan da anlaşılacağı gibi; 26 milyona alınan TAT'ın makina kısmı da bir şekilde yağmurlarda tepeden ıslanmak yerine, yarı beline kadar koruma altına alınmış oldu!

Gelelim şimdi İzdoğa'nın kapsama alanında olan "Yeşil İzmir Portalı" yazılımına...

bng.jpg

Bu arada unutmadan; İzBB, "6. ULUSLARARASI İZMİR EDEBİYAT FESTİVALİ ORGANİZASYON HİZMETİ" ihalesini de Güven Eken'li İzdoğa şirketine verdi! Başka bir deyişle, İzdoğa atık işlerinde olduğu gibi; edebiyat dalında da çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor!

Öncelikle, İzBB'nin "YEŞİL İZMİR" adı altında bir portalı var mıdır diye Google üzerinden aradık taradık... 

https://www.izmir.bel.tr › Linkler

Yeşil Alt Yapı Strateji. İzmir Turizm Tanıtma Vakfı. Doğal Yaşam Parkı. Sağlıklı Kentler. İzmirim Kart. İzmir Otomobilsiz Kent Günü.

Böyle bir link bulduk... Linki tıkladığınızda karşınıza 74 adet İzBB'nin kontrolünde olan portallar çıkıyor... Logoları ile anonsları yapılan hangi portalın üstünü tıklarsanız tıklayınız; karşınıza adını verdikleri o portalın aktif ya da pasif bir hali çıkıyor... 

Fakat, bu 74 adet portalın arasında ne "YEŞİL İZMİR" adında bir portala ne de bir yazılıma ulaşabildik! (Varsa böyle bir portal, İzdoğa'cılar ulaştırabilirler yayımlarız.)  

İhalenin adına bakıldığında "YEŞİL İZMİR PORTALI YAZILIMI BAKIM VE DESTEK HİZMETİ ALIMI"... 

İhaleye PAZARLIK usulünden çıkılmış! Bir şekilde ihalenin gideceği adres belli! 

İzdoğa'cılar ihale için öylesine güzel bir yaklaşık maliyet tespit etmişler ki; bu kadarını Güldür Güldür senaristleri bile başaramazlardı: 703 Bin 333 Lira 33 Kuruş!

Bilemiyoruz ama; sakın olan İzdoğacı'ların ihalenin yaklaşık maliyetinde 5 adet "3" (Üç) rakamını kullanmış olmaları, belki de ihaleyi verdikleri kişi ile olası "aile fotoğrafı" çekinirken rahat rahat "333" demesi için olmasın! Ne dersiniz?

Mesela, ihalenin yaklaşık maliyetinden "7" ve "0"' rakamlarını attığınızda, ortada kabak gibi üçler kalıyor: 33333

Peki, adresi belli bu ihale hangi şirkete veriliyor? BNG DANIŞMANLIK BİLİŞİM YAPI LİMİTED ŞİRKETİ'ne... Bu şirket kimin? CHP'li Savaş Bingöl'ün... 
BNG DANIŞMANLIK BİLİŞİM YAPI LİMİTED ŞİRKETİ, Mart 2015 ayında Savaş Bingöl tarafından BNG DANIŞMANLIK ENERJİ YAPI GIDA REKLAM LİMİTED ŞİRKETİ adı altında kuruluyor... 

mama3.png

2 Eylül 2021'de şirket isim değişikliğine gidiyor ve  BNG DANIŞMANLIK BİLİŞİM YAPI LİMİTED ŞİRKETİ adını alıyor.. 

mama4.png

Peki, kim bu Savaş Bingöl?

Savaş Bingöl, sonuçta CHP tarihine adını altın harflerle yazdıran bir siyasetçi... Nasıl mı?

Bakın Savaş Bingöl internette nasıl tanıtılıyor? 

"(...)

Yapılacak şey öne bakmak, çatışmaları ve ekip içinde olanları “kol kırılır, yen içinde kalır” şekliyle bertaraf etmek ve hepsinden önemlisi 2007 yerel seçimlerinde kendilerine bağlı iyi bir milletvekili sayısı ile kette tam hakimiyet kurmaktır.

Bu arada Konak Belediyesi’nde ilginç bir gelişme yaşanır.

Konak Belediyesi Meclis üyesi ve ekibin üyesi Savaş Bingöl, asker kaçağı olduğu anlaşılıp yakalanınca, belediye meclis üyeliğinden istifa etmek zorunda kalır.

3 yıl boyunca nasıl olmuştu da bu iş gözden kaçmıştı, anlaşılır gibi değil… Ortada ciddi anlamda bir suç vardı. Çünkü bir kişinin belediye meclis üyesi olması için askerliğini yapması gerekiyordu. Nasıl oldu da bu iş atlandı? Bunun sorumluları kimlerdi? Kimse olayın arkasını kurcalamadı. Ne de olsa ucu kendisine dokunabilirdi.

Türkiye’de her şey hukuksuzluk üzerine kurulduğu için “Bu da normal bir durum” demek dışında ne yapabiliriz ki…

(Bingöl’ün ortağı olduğu PROBEL şirketi, sanırım şu sıralar İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmasını sürdürüyor.)

Savaş Bingöl’ün istifası ile boşalan yere yedek 1. sırada olan Murat Haluk Öncel geldi. O güne kadar CHP’nin hiçbir faaliyetinde görünmeyen Öncel’in siyasete girişi hayli hızlı oldu." http://efestenhaberler.com/?gorev=haberdetay&id=9253

mama2.png

Savaş Bingöl, Muzaffer Tuncağ'ın Konak Belediye Başkanı olduğu dönemde ve asker kaçağı çıkmadan önceki katıldığı son meclis tutanağı!

12 Ağustos 2010 tarihli yazıda; Savaş Bingöl'ün Konak Belediyesi Meclis Üyesi olduğu dönemde PROBEL şirketinin ortağı olduğundan söz ediliyordu... 

Probel şirketini Ticaret Sicili gazetesi veri tabanında sorguladık... 

Savaş Bingöl, PROBEL YAZILIM VE BİLİŞİM SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ'nin kuruluşundan 25 Aralık 2019'a kadar ortağı görünüyor... Bingöl, PROBEL'deki 250 Bin TL'lik hissesini Kenan Tanyıldız'a devir ediyor!  

Ne tesadüf ki; Savaş Bingöl'de bir zamana kadar ortağı olduğu Probel şirketinin adresinde BNG şirketini kurmuş!

mama5.png

Şimdi; İzdoğa'nın da böylesine becerikli birisine adresi belli ihale vermiş olması tesadüf olabilir mi?

Düşünsenize; adam asker kaçağı olduğu dönemde bile CHP Konak, İl, Genel Merkezi kafalayıp kendisini  meclis üyesi yazdırabiliyorsa; İzdoğa'dan da KDV dahil 767 Bin TL'lik ihale almasını da lütfen ÇOK GÖRMEYİNİZ!

Ne yani koca İzmir'i sanal alem de bile olsa "yeşile" bürüyecek İzmir'de BNG'den başka bir şirket var mı?

İşin ironik kısmı bir yana; ne mutlu ki hala böylesi unsurlar İzmir'de CHP adına konuşabiliyorlar, ihaleler toplayabiliyorlar... 

Son sorumuz Eken'e: Şu 767 Bin TL'lik "Yeşil İzmir Portalı" ne zaman yayına geçiyor? Geride 89 gün kaldı da? 

Son söz: Helal olsun İzdoğa'cılardaki ihale istihbaratına!

Not: Soyer'e bir MÜJDE de Telegram Haber'den!.. Tek imza ile sattığı o el yakan dosyasını açıyoruz! İlerleyen saatlerde geliyor... Milyonlar kimlerin cebine nasıl girdi? 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.