
BOZTEPE’DEN FOÇA PROTESTOSUNA TEPKİ: “O GÜN SÖYLENMEMELİYDİ”
AK Partili Hüsnü Boztepe, Foça’daki protestolara ilişkin “Ben oyumu geri istiyorum” ifadesinin o gün söylenmemesi gerektiğini belirterek, protestolarda hakaret ve ağır sözlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
Foça’da gerçekleştirilen açılış töreninde yaşanan protestolar İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, protesto hakkına karşı olmadığını belirterek, eylemlerin açılışın yapıldığı gün ve kullanılan ifadeler nedeniyle eleştirdi.
BOZTEPE: “BEN OYUMU GERİ İSTİYORUM” GİBİ BİR CÜMLE O GÜN SÖYLENMEMELİYDİ
Foça’daki protesto ile ilgili konuşan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe:
“Ben SODEP ile başlayan siyasi hayatımı birleşmelerle bugün 19 yıl doldu. 20 yıldır AK Parti’de siyaset yapıyorum. Hiçbir zaman protestolara karşı çıkmadım. Yeter ki hakaret olmasın, ağır sözler söylenmesin. Dün orada güzel bir açılış yapılırken protestolar vardı… Tabi ki yeri ve zamanı değildi. Yoksa protestolara karşı değilim. Bu yüzden de Türkiye’de de dünyada da bakıyoruz görüyoruz muhakkak siyasi partilerde değişiklikler olur insanlar istifa edip başka siyasi partilere geçebilir. Oradaki atmosferi bozmanın anlamı yoktu. Oradaki arkadaşların çoğunu biliyor ve tanıyorum. Öyle bir günde öyle yapmamalıydık. ‘Ben oyumu geri istiyorum’ gibi bir cümle o gün söylenmemeliydi. Protesto karşıtı değilim. Herkes protesto edebilir. Yeter ki seviyeyi düşürmeden, kimseye hakaret etmeden, kimseye ağır sözler söylemeden… Hele hele bir hanımefendiye. Sırası geldi mi bizim arkadaşlarımız kadın hakları konusunda o kadar cabbar oluyorlardı ki… Bu konuda da ben çok beklerdim bu meclise bazı arkadaşların Saniye Başkanımıza yapılan sözleri kınamalarını beklerdim.”


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.