Bornova ve Buca belediyesinde TİS görüşmeleri tıkandı! Grev kapıda...

Bornova ve Buca belediyesinde TİS görüşmeleri tıkandı! Grev kapıda...

İzmir'de Bornova Belediyesinde Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı.

A+A-

İzmir'de Bornova Belediyesi'ne ait Personel A.Ş.'de örgütlü Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı. Yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca, sendika grev kararı aldı ve bu karar belediye binasına işçilerin katılımıyla asıldı. Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube Sekreteri Uğur Nazlııoğlu, işçilerin sabırlı süreçlerinden sonra grev aşamasına geldiklerini belirtti.

Benzer bir gelişme de Buca Belediyesi'nde yaşandı. Burada da TİS görüşmeleri sonucunda sendikanın talepleri karşılanmadı. Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube, Buca Belediye Başkanı'na masaya dönme çağrısı yaparak, eğer talepler karşılanmazsa Buca işçilerinin 25 yıl sonra ilk kez greve çıkacağını duyurdu. 12 Kasım'da greve çıkılması planlanıyor, ancak görüşmelerde uzlaşma sağlanırsa bu karar geri çekilebilir.

Bu durum, belediye işçileri ve sendikalar arasındaki müzakerelerin kritik bir aşamada olduğunu gösteriyor. İşçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde haklarını aramaya devam ederken, taraflar arasında uzlaşma sağlanamazsa grev kaçınılmaz hale gelebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.