Bornova siyasetinin gündemi: CHP ilçe yönetiminden kaç kişi belediyede çalışıyor ya da iltisaklı?

Bornova siyasetinin gündemi: CHP ilçe yönetiminden kaç kişi belediyede çalışıyor ya da iltisaklı?

Bornova İlçe yönetiminden 1 düzineyi aşkın kişinin Bornova belediyesinde çalışıyor ve maaş iltisaklı olması, yerel seçimler için son düzlük sayılan bu dönemde bürokratlarının da başkan İduğ'a sırtlarını dönmek için fırsat kolladıkları belirtiliyor...

A+A-

Mazot, elektrik, doğalgaz, ekmek vb. ülkemiz ve dünya düzleminde almış başını gidiyor olsa da; CHP'nin ne yerel ne de genel siyasetini etkileyebiliyor!

CHP'li belediye ve belediye başkanlarındaki mutluluk rüzgarları dinecek gibi de görünmüyor!

Yalova belediye başkanın yolsuzluktan, Bilecik belediye başkanın danışmanın aldığı rüşvetten dolayı açığa alınmaları, Urla belediye başkanının FETÖ'den açığa alınması ve CHP'ye "FETÖ Utancı"nı yaşatması, Ceyhan belediye başkanının rüşvetten cezaevine konması, Foça belediye başkanının mafya davasından yargılanıyor oluşu, Aydın BŞB başkanının zincirleme yolsuzluk dosyasından 10 yılla yargılanacak oluşu... Yazmakla bitecek gibi görünmeyen onca olumsuzluğa rağmen, CHP tepe yönetiminde ve belediye başkanlarındaki enerji bitecek tükenecek gibi de görünmüyor!

Anadolu insanının deyişiyle; "ipimiz, kuşağımız denk" hesabı, İzmir'deki bazı belediye başkanları gibi, Bornova belediye başkanı Mustafa İduğ da Büyükşehir adaylığı için çalışmalar yürüttüğü öne sürülüyor...  

İduğ'un ya da başka bir ilçe belediye başkanının Büyükşehir adaylığı için yaptıkları çalışmalarının başarılı geçmesini temenni ediyoruz... Aslında şimdiden enerji harcamalarına da gerek yok... Yaptıkları ve yapacakları  işleri de baz almalarına da hiç hiç mi gerek yok... Sadece CHP'de yürürlükte olan aday belirleme sistemine ayak uydursunlar, gerisini olmuş bilsinler..

Şimdi... Başkan İduğ'un Büyükşehir adaylık ütopyasında kat edeceği yoldaki taşlara gelince... İlçe yönetimi önemli bir faktör olabilir... Ve... O zaman Bornova kulislerinde konuşulanların başkan İduğ'a aktarılmasında da fayda vardır diyoruz!

Her zaman Bornova'da renkli sima olmayı başarmış ve partisinin zor günlerin de görevden kaçmayan ilçe başkanı Ertürk Çapın'ın yönetiminde yer alanlar bu defa Bornova siyaset gündeminin konusu oldu...

Çapın'ın yönetiminde yer alan 24 isimden 13-15'inin Bornova belediyesinde çalıştığı ya da maaş iltisaklı oldukları Bornova CHP kulislerde konuşulan iddiaların başında geliyor!

Bu iddialara yanıt verecek olan doğal olarak başkan İduğ... Çapın ne yapabilir ki; ne yani ayaklarına zincir takıp örükleyecek miydi?

Daha da vahim olan; bürokratların seçimlerin yaklaşması ve son düzlükte başkan İduğ'a sırtlarını dönme olasılığı! Bürokratların konuşmaları arasında; "Başkan İduğ, yüzünü ilçe yöneticilerine çevirdikçe, bizde sırtımızı döneriz" dedikleri belirtiliyor.

Bereket versin ki başkan İduğ'un imdadına yetişecek İstanbul medyası var! Bürokratlar sırtlarını değil, yüzlerini çevirseler ne yazar!

Onlar mı belirleyecek İduğ'un nereye aday olup olmayacağını!

 

   

      

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.