Bornova: CHP’li meclis üyesinin kardeşine maaş kıyağı

Bornova: CHP’li meclis üyesinin kardeşine maaş kıyağı

Bornova Belediyesi'nin 2020 yılı denetim raporunda çok konuşulacak şok bulgular ortaya çıktı. AK Partili komisyon üyesi Hatice Yıldırım'ın hazırladığı şerhe göre CHP'li belediyede bazı çalışanlara astronomik ücretler ödeniyor.

A+A-

Örneğin, belediye bilgi işlem müdürlüğüne Aralık 2020'de belediyenin kendi şirketi İZBAŞ A.Ş'den 4 eleman alımı yapıldı. 4 kişi için İZBAŞ A.Ş'ye 68 bin 614 lira, yani kişi başına aylık ortalama 17 bin 153 lira ödeme yapıldı.

 

KARDEŞE 14 BİN TL'LİK KIYAK
BU arada Özel Kalem Müdürlüğünde görevli bir İZBAŞ A.Ş. personeline 'maaş' adı altında 12 ay karşılığı 170 bin 389 lira ödendi. Bu da aylık 14 bin 199 liraya tekabül ediyor. Bu personelin CHP'li Meclis Üyesi Çeto Çamlıbel'in kız kardeşi Şilan Çamlıbel olduğu öğrenildi. Öte yandan Yıldırım'ın bu şerh raporu-na göre yine Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli olan bir başka İZBAŞ A.Ş. personeline de maaş altında 4 ay için 48 bin lira ödendi. Bu da aylık 12 bin liraya tekabül ediyor. Yıldırım, raporunda "Adı geçen personellerin hangi mesleki yeterlilik, eğitim ve hangi vasıfları ile belediyede çalışan diğer personelin ortalama maaşlarının çok üstünde olan tutarları hak ettiği tespit edilememiştir" ifadesini kullandı.



OTOPARKTAN GELİR GELMİYOR
AK Partili Hatice Yıldırım, raporunda ayrıca mülkiyeti Bornova Belediyesi'ne ait olan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi otopark alanının ilgili bürokratlardan alınan bilgiye göre İZBAŞ A.Ş. tarafından işletildiği ancak otoparkın İZBAŞ A.Ş. tarafından işletilmesi hususunda meclis kararı olmadığını da vurguladı. Yıldırım, ayrıca otopark üzerinden belediyeye herhangi bir gelir girişi olmadığı tespitine de yer verdi.

PARTİ ETKİNLİKLERİ MASRAFI BELEDİYEDEN
BU arada Yıldırım'ın raporunda Bornova Belediyesi'ne ait Dramalılar Köşkü'nden basın ve sosyal medyadan CHP İl Başkanlığı ve milletvekilleri ile gerekleşen toplantı, organizasyon yemek gibi etkinlikler için ücret alınmadığının görüldüğü vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.