Bornova Belediyesi’ne fatura kesen meclis üyesi kim?

Bornova Belediyesi’ne fatura kesen meclis üyesi kim?

Daha neler çıkacak, neler görecek bu İzmir...

A+A-

 

3 CHP, 2 AK Partili meclis üyesinin görev aldığı Denetim Komisyonu raporunun 20. Maddesinde yer alan “Meclis Üyesinin 2 adet fatura düzenleyerek belediyeye iş yaptığı tespit edilmiştir” ibaresi yer aldı. Tüm meclis üyelerini töhmet altında bırakan bu meclis üyesinin kim olduğu açıklanarak, diğer meclis üyelerinin bu töhmetten kurtarılması gerekmiyor mu?

Bornova Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında Denetim Raporu ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalar gündeme belirledi. CHP Grup Başkan Vekili Bahar Gürsu, İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle ilgili CHP grubu adına bildiri okudu. AK Parti ise duruma tepki gösterirken, Meclis Denetim Komisyonu’nun raporunda “BİR MECLİS ÜYESİNİN BELEDİYEYE 2 ADET FATURA DÜZENLEYEREK İŞ YAPTIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR” ibaresi ise adeta bomba tesiri yaptı…

Belediye’nin 1 yıllık faaliyetlerinin denetlenmesi için oluşturulan ve 3 CHP ile 2 AK Partili Akın Bilgiç ile Hatice Yıldırım’dan oluşan Denetim Komisyonu’nun hazırladığı raporda, bir belediye meclisinin “yasal olmadığı” halde belediyeye fatura kesip alış-veriş yaptığı maddesi yer aldı. Komisyonun hazırladığı ve 20. Maddede yer alan “MECLİS ÜYESİNİN 2 ADET FATURA DÜZENLEYEREK BELEDİYEYE İŞ YAPTIĞI TESPİT EDİLMİŞ” şeklinde yer alan ifadeler şaşkınlıkla karşılandı.

AK Parti, CHP ve İYİ Parti gruplarının yer aldığı Meclis’te bu meclis üyesinin kim olduğu ise merak oluşturdu. Görüştüğümüz meclis üyeleri “BİR MECLİS ÜYESİ” ibaresinin tüm meclis üyelerini töhmet altında bıraktığını, belediyeye fatura kesen meclis üyesinin bir an önce açıklanarak diğer meclis üyelerinin zan altından kurtarılması gereğine dikkat çektiler.

GÜNDEM DIŞI BİLDİRİ OKUMAYA TEPKİ

Öte yandan, meclis açılışının ardından CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsu İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle ilgili CHP grubu adına bir bildiri okudu. AK Parti, duruma tepki gösterdi.

Gürsu, İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece vakti Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, sözleşmenin uygulanması için mücadele edeceklerini söyledi.

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Taştan da, bu konunun meclis gündeminde olmadığını, dilek ve temennilerde konuşulması gerektiğini ifade ederek, “Biz, ilçemizi ilgilendiren konuların gündemde olması ve meclisin ılımlı geçmesi için hep çaba sarf ettik. Bundan sonraki süreçte teker yanlış yola girdi. Umarım düzelir” diye konuştu.

TEPKİ YETERLİ Mİ?.. AK PARTİ GRUBU TERK EDEBİLİRDİ

Bu arada, Gündem’le ilgili meselelerin konuşulup tartışıldığı mecliste, Türkiye gündemini ilgilendiren bir meselenin BİLDİRİ hali ile okunması ve okutulmasının teamüllere aykırı olmasına rağmen, Belediye ve Meclis Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un tepki göstermemesi ve olaya sahip çıkması tepki ile karşılandı. Bir grup AK Partili meclis üyesi ise “Böyle bir şeyin olmasına inanamıyoruz. Dilek ve temenniler bölümünde olsa sesimiz çıkmazdı ancak meclisin açılışında böyle bir bildirinin okunması ve okutulmasına izin verilmesine anlam veremiyoruz” dediler. Bir grup partili ise “Keşke AK Parti grubu, böyle bir sorumsuzluğa meclisi terk ederek tepki gösterseydi” demekten kendilerini alamadılar.

Yasa derki:
Madde 28: Belediye başkanı görev süresince ve görevinin sona ermesinden itibaren 2 yıl süreyle, meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren 1 yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı, Doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez,  komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz.

Kaynak: Yeni Türkiye

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.