Bornova Belediyesi, Bakanlığın kararlarına uyup, Okullardaki 'Ruhsatsız Halı Saha'ları ne zaman kapatacak?

Bornova Belediyesi, Bakanlığın kararlarına uyup, Okullardaki 'Ruhsatsız Halı Saha'ları ne zaman kapatacak?

İzmir'deki heykeller Büyükşehir tarafından tek tek saydırılıp envanter kayıtlarına alınırken; Bornova Belediyesinin de elinde Bornova'daki okulların bahçelerine kondurulan ve de ruhsatsız işletilen bu halı sahalara ilişkin, elinde bir bilgi var mı?

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Strateji Genel Müdürlüğü, 7 Temmuz 2021 tarihinde tüm birimlere gönderdiği yazıyla birlikte, okulların açık alanlarının kiraya verilmesine imkan tanıyan yazının yürürlükten kaldırıldığını bildirmişti.

Ancak, İzmir’deki bazı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin bu karara uymadıkları iddia ediliyor!

50d79930-93bb-496b-878f-48fde923b22e.jpg

8a2fb976-d891-48fb-9032-790fd935732e.jpg MEB, tarafından tebliğ edilen kararda Okul Aile Birlikleri tarafından işletilecek kantin vb. yerler dışında kalan açık alanlarda (açık alan, salon, halı saha vb.) herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmemesi isteniliyor...

Öte yandan MEB'in almış olduğu bu kurallara İzmir'de uyulmadığı tespit ediliyor!  

Araştırmalara göre; başta Bornova Belediyesi olmak üzere birçok İzmir'deki CHP’li belediyenin, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullarda bulunan açık alan, salon ve halı saha vb. gibi yerlerin kiralanması yasaklansa da, bu yönetmeliği işleme koymadıkları, görmezden geldikleri belirtiliyor!

yeni-taslak-silme-94.jpg

Bornova okullarında en az 30 ruhsatsız halı saha işletiliyor iddiası!

Ticari olarak işletilen bu alanların belediyelerce işletme ruhsatı verilmediği ve bundan sonra da bu genelgeye göre ruhsat vermelerinin söz konusu bile olamayacağı açık açık ortadayken; neden hala mühürlenip kapatılmadığı, Bornova halkı tarafından da merak konusu olduğu belirtiliyor! 

Temsil, İzmir'deki heykeller Büyükşehir tarafından tek tek saydırılıp envanter kayıtlarına alınırken; Bornova Belediyesinin de elinde Bornova'daki okulların bahçelerine kondurulan ve de ruhsatsız işletilen bu halı sahalara ilişkin, elinde ne gibi bir envanter bilgisi mevcuttur?  

Ya da Bornova Belediyesi MEB'in kararına uyup, Bornova'daki okulların bahçelerindeki bu ruhsatsız işletilen halı sahalarla ilgili ne gibi bir işlem başlatacak?

Mühürlemeyi düşünüyor mu?

Başka bir deyişle; belediye tarafından ruhsata bağlanmamış bu halı sahalara su ve elektrik nasıl verilmiştir/bağlanmıştır?

Kağıt üzerinde Okul Aile Birliği tarafından işletildiği görülüyor olsa bile, bazılarının "helvacı kağıdına" şeklinde tabir edilen sözleşmelerle işletildiği iddiaları doğru mudur?

Bakalım İzmir ve Ankara kulislerinde Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün önünde İzmir Büyükşehir adaylığı için adı geçen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, bu halı saha sıkıntılarının üstesinden nasıl gelebilecek?

Not: Bu sorunun İstanbul'da çözüldüğü belirtiliyor. Ayrıca, konunun İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gündeminde olduğu belirtiliyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.