BORCU 2.5 MİLYAR LİRA ÇIKAN İZBETON'DA ÖDEME KRİZİ

BORCU 2.5 MİLYAR LİRA ÇIKAN İZBETON'DA ÖDEME KRİZİ

BORCU 2.5 MİLYAR LİRA ÇIKAN İZBETON'DA ÖDEME KRİZİ

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer döneminde Genel Müdür olarak Heval Savaş Kaya’nın yönettiği ve CHP içi siyaseti finanse ettiği iddiaları bile ortaya atılan İZBETON’da seçim sonrası ödemelerde aksama yaşandığı belirtildi. Tartışmaların odağından düşmeyen şirketin kestiği 6 aylık çeklerin vadesi dolanlarla ilgili ödeme yapılmayınca birçok firmanın çeklere karşılıksız çıktığına dair bankalara kaşe vurdurttuğu ifade edildi.

ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI

Bugün de çok sayıda firma sahibi durumu öğrenmek için şirket genel merkezine geldi. İZBETON’un verdiği çekleri vadesinden önce firmalardan satın alan faktoring firmaları da tahsilat yapamayınca İZBETON’un kapısına dayandı. erhangulenc.com’a ulaşan bazı firma sahipleri kendilerine ilk önce şirkette gerekli kontrollerin yapılacağı ve ödemelerin ondan sonra yapılacağının söylendiğini aktardı.  

BORCU 2.5 MİLYAR LİRA

Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tun Soyer, kurumu 17-18 milyar lira bir borçla devredeceğini açıklamıştı. Bu arada erhangulenc.com’un yaptığı araştırmada ise, sadece İZBETON’un piyasaya olanlarla birlikte toplam borcunun 2.5 milyar lira civarında olduğu bilgisine ulaşıldı.

YENİ YÖNETİMİ ZORA DÜŞÜRME İDDİASI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin genel uygulama olarak çekle ödeme yapmadığı ancak Soyer döneminde eski Genel Müdür Kaya’nın böyle bir uygulama başlattığı belirtildi. Birçok firmaya ise, seçimin hemen öncesi veya hemen sonrasına vadeli çekler kesildiği ve bu şekilde sorumlunun yeni belediye başkanı ve yönetiminin yapılmak istendiği öne sürülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.