Bir açık diğeri 21B'den Bingöllü Cansızoğlu'na 32 milyonluk yemek ihalesi!

Bir açık diğeri 21B'den Bingöllü Cansızoğlu'na 32 milyonluk yemek ihalesi!

Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç'tan isimleri farklı aynı kişilere ait şirketlere yemek ihalesi...

A+A-

mal2-001.jpg

Maltepe belediyesi Aralık 2023 ayında "Malzemeli Yemek Üretim Hizmeti Alım İşi" ihalesine çıkıyor... İhaleyi önceki yılda kazanan Cansızoğlu Gıda kazanıyor! 

cansiz.png

Şirket, 22 Haziran 2018'de tek ortaklı hale dönüşüyor. İbrahim Cansızoğlu, şirketteki hissesini Muhammed Cansızoğlu'na devir ediyor... 

cansizc.png

mal1-001.jpg

Maltepe belediyesi yeni yılın ilk günlerinde yeniden "Malzemeli Yemek Üretim Hizmeti Alım İşi" ihalesine çıkıyor! Fakat bu ihaleye Maltepe belediyesi 21B'den çıkıyor! İhaleyi vereceği şirketleri davet ediyor... 3 Şirket teklif veriyor... İhale Bingöl merkezli Akabey Elektrik şirketine veriliyor... 

aka.png

Akabey şirketi, 22 Aralık 2014 yılında önceki ihaleyi kazanan Cansızoğlu şirketinin adresinde, İbrahim Cansızoğlu ile Cansızoğlu şirketinin ortaklığında kuruluyor... 
İbrahim Cansızoğlu, aynı zamanda Cansızoğlu şirketinde Muhammed Cansızoğlu'nun o tarihlerde ortağı!
O reklamdaki gibi; yok aslında bunların birbirlerinden farkı... Anlayacağınız; sağdan batığınızda karşınıza çıkan bir "Cansızoğlu", soldan baktığınızda karşınıza çıkacak olan bir "Cansızoğlu"..
Şimdi... Maltepe belediyesinin ihale hazırlayanları, ihaleyi verenleri, böylesine bir "CANLI" detayı kaçırmış olabilir mi?
Maltepe belediyesi ihalecileri, ihaleye katılan/katılacak şirketlerin verdikleri dosyaları incelemiyorlar mı?
Olmaz da... Oldu diyelim... Gelecek yıl için çıkılacak "Malzemeli Yemek Üretim Hizmeti Alım İşi" ihalesine, Donald Trump'un bir şirketi dosya vermiş olsa... Maltepe belediyesi ihalecileri, ihaleye katılacak şirketlerin sahiplerinin kimler olduğuna bakmıyor/bakmayacaklar mı?
Ayrıca; bu iki şirketinde Ticaret Sicili Gazetesi verilerine göre, İstanbul'da her hangi bir şubeleri yok... 
Birinci ihalenin teknik şartnamesine göre; Cansızoğlu şirketi, bu kadar personeli Bingöl'den mi getirmiştir ya da İstanbul'dan gazete ilanı ile mi bulmuştur? 

teknik-sartname-5-003.jpg

Öncelikle, Maltepe belediyesi ihale komisyonu üyeleri, Cansızoğlu şirketinin ihale teknik şartnamesinde yer alan 34 adet personeli çalıştırıp çalıştırmadığını kontrol etmiş/edecek midir?

Hepsi bir yana, bir belediye neden 28 gün arayla aynı hizmeti almak için birisi Açık, diğeri 21B'den olmak üzere tıpkısının aynı ihalelere çıkar? 
Hangi gerekçelerle 21B'den ihaleye çıkılmıştır? 

İşte Cansızoğlu şirketinin nereye, kimlere yapacağı yemek miktarları: 

teknik-sartname-4-003.jpg

Not: Cansızoğlu şirketinden Maltepe belediyesinde çalıştırdığı personel ve ürettiği yemeklerle ilgili görsel, bilgi, belge göndermesini bekliyoruz! Başka bir deyişle, 21B'den ihale ile ilgili açıklama yapmalarını bekliyoruz! 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.