Berkin Elvan davasında karar: Sanık polise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Berkin Elvan davasında karar: Sanık polise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi

Berkin Elvan davasında karar: Sanık polise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi

A+A-

Berkin Elvan davasında tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Fatih Dalgalı, 'olası kastla kasten öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeği ile başından vurulan ve hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin dava bugün görüldü.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir ilde bulunan sanık polis memuru Fatih Dalgalı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Berkin Elvan'ın ailesinden müdahiller anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan ve kardeşleri Gamze ile Özge Elvan'ın yanı sıra taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. CHP, HDP ve TİP milletvekilleriyle çok sayıda izleyici de duruşmayı takip etti.

Mahkeme heyeti, müdahiller, sanık ve taraf avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasının ardından kararını açıkladı. Heyet, Dalgalı'yı 'olası kasıtla kasten öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

'Çocuğumun kilosuna göre ceza verdiler'
Elvan ailesi ve avukatları tarafından yapılan açıklamada, karara tepki gösterildi. Verilen cezanın yeterli olmadığını söyleyen Gülsüm Elvan, "Çocuğumun kilosuna göre ceza verdiler. 16 kiloya 16 yıl... Bu kararı kabul etmiyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.