Bayraklı belediyesinin yeni temizlik işleri ihalesi yine aynı aileye mi gidecek?

Bayraklı belediyesinin yeni temizlik işleri ihalesi yine aynı aileye mi gidecek?

Kılıçdaroğlu döneminde CHP'li belediyeler araç kiralama ihalelerinde rekorlara imzalar atıyordu... Özel döneminde de bu çark böyle mi işleyecek?

A+A-

CHP'li belediyeler, Özgür Özel döneminde de "araç kiralama" ihalelerine tamgaz devam mı edecek?
Milyonların, Trilyonların, Katrilyonların döndüğü "araç kiralama" ihaleleri, CHP'den seçilen yeni belediye başkanları da "aynı tas aynı hamam" araç kiralama ihalelerini sürdürecekler mi?
Ya da "DEĞİŞİMCİ" CHP Genel Merkezi, "kendi yağınızla kavrulun", "araç kiralamalarına verdiğiniz parayla kendi malınızı alın" talimatı mı verecek? 
Her şeyden önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel yönetimlerin yönetiliş biçimlerine göre ayağı yere basan, halkçı, halkın parasının çar çur edilmediği politikaları üretmek zorundadır. Aksi taktirde, başta KK olmak üzere, eleştiri yağmuru altında kalır!
Belediyeleri borç batağına sürükleyenlerin başında ve birinci sırasında araç kiralama ihaleleri yer alıyor. Nedir bu arkadaş, şefinden müdürüne hepsinin altında makam şoförlü makam arabası ve ihaleden kiralık!
Böylesi bir yönetim anlayışına dağ olsa dayanır mı?
İki yılda araç kirasına ödediğin parayla sıfırdan araç filosu kurulur! Bunu dahi becerecek akıldan yoksunsan ne diye belediye başkanı olacağım diye yırtınırsınız? 
Gidin bakın İznik belediyesi bu işi nasıl çözmüş!!! Hürriyet başkan, "ihale ile çöp kamyonu kiralamama" mektebinden mi mezun?
Bereket versin bu dönem CHP'nin başında KK ve "Belediyecilik bizim işimizdir" diyen FÖ yok!

Gelelim şimdi çiçeği burnunda seçim çalışmalarında kibirinden yanına yaklaşılamayan Bayraklı'nın yeni belediye başkanı İrfan Önal'ın yoğurt yiyecek oluşuna... 
İlk mecliste ilk icraatı borçlanma yetkisi istemek olmuş... Belediyeyi devir aldığından 6 gün sonra yapılan ilk mecliste, ne vakit buldunuz da Bayraklı belediyesinin bu kadar (136 Milyon) paraya ihtiyacı olduğunu tespit edebildiniz?
İrfan Önal'ın ne iş yaptığını bilemiyoruz... Yoksa Değişimciler, bu arkadaşı Dünya Bankası (FED) koridorlarında yakalayıp Bayraklı'ya mı aday gösterdiler? Yada özel sektör bir bankanın kredi bulma-alma bölüm başkanı mıydı? 

Tekrar gelelim İrfan Önal'ın yoğurdu nasıl yiyecek oluşuna! 

Şimdi, Bayraklı belediyesinin yeni araç kiralama ihalesini (çıkılırsa) kim alır sorusuna yanıt bulmak için önceki başkanları Hasan Karabağ ve  Serdar Sandal'ın yoğurdu nasıl yediklerine bakmakta fayda görüyoruz!

Tarih tarih temizlik işleri ihaleleri: 

Bayraklı belediyesi ilk ihalesine 31 Ekim 2012 tarihinde çıkıyor. İhaleyi POSTAŞ TAŞIMACILIK İNŞAAT TEMİZLİK HİZMETLERİ PETROL OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ kazanıyor. 
O tarihte Postaş şirketinin sahipleri: Recep Yalçın, Meryem Yalçın. Bkz: 8000 Sayı Tic. Sic. Gaz. 

bayrakli.jpg

İlk ihalenin ardından Bayraklı Belediyesinde 21B'den Pazarlık usulü (Adrese Teslim) ihaleler dönemi başlıyor!
İlk ihalenin hizmet süresi 30 Eylül 2014 yılında bitiyor, 21B'den birinci ihalenin hizmet süresi 1 Ekim 2014 tarihinde başlıyor. (Belgeleri yukarıda ve aşağıda)

postas-1.jpg

Yukarıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 30 Kasım 2014'te bitiyor, aşağıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. 

postas2.jpg

Yukarıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 31 Aralık 2014'te bitiyor, aşağıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 1 Ocak 2025 tarihinde başlıyor. 

postas3.jpg

Yukarıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 28 Şubat 2015'te bitiyor, aşağıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 1 Mart 2015 tarihinde başlıyor. 

postas4.jpg

Yukarıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 30 Nisan 2015 tarihinde doluyor, aşağıdaki 21B'den ihalenin hizmet süresi 31 Mayıs 2015 tarihinde başlıyor. 

postas5.jpg

Bayraklı belediyesi ile Postaş şirketi arasındaki 21B'den adrese teslim ihaleler dönemi kapanıyor ve Bayraklı belediyesi 48 aylığına "TEMİZLİK, ÇÖP TOPLAMA VE NAKİL HİZMETİ ALINACAKTIR" adında bu defa "AÇIK" usulde ihaleye çıkıyor. Belgesi aşağıda. 

postas6.jpg

Ne hikmetse 21 şirketin ihale dosyası aldığı ihaleye sadece Postaş şirketi GEÇERLİ teklif sunuyor ve 66 Milyonluk ihaleyi 63 Milyondan kazanıyor! 

Bayraklı belediyesi 48 aylık ihalenin bitimine yakın yeni bir ihaleye çıkıyor. 

temizlik.jpg

Bir yıllık çıkılan bu ihaleyi "BİNTEM TAŞIMACILIK GIDA TURİZM İNŞAAT TEMİZLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" kazanıyor. 
Peki bu şirketin sahibi, kurucuları kimler? 
Bintem şirketi, 2008 yılında Hülya Yalçın, Senem Yalçın tarafından kuruluyor. İhaleyi kazandıklarında Bintem şirketinin ortakları, Senem Yalçın, Sibel Zennure Yalçın. Bkz: Tic. Sic. Gaz.  

Bintem şirketi, bu açık usul ihalede Postaş şirketi gibi müthiş bir başarıya da imza atıyor! 17 Şirket dosya alıyor... Tek geçerli teklif veren Bintem şirketi oluyor!
Sadece hoş bir tesadüf denilebilinir!
Zaten bu ihalenin hizmet süresinin dolmasına doğru adres değiştiriyor, Postaş şirketinin ofisine taşınıyor!
Böylece iki şirketin sahiplerinin soyadı benzerliğine "AYNI ADRES" detayı da eklenmiş oluyor!

İhale kazanma bayrağını yeniden Postaş şirketi alıyor!

Bayraklı belediyesi önceki yıllara oranla bu 48 aylık ihalede bonkör davranmıyor! Önceki 48 aylık ihale 63 milyonla sonuçlanırken bu ihale 14.5 milyona sonuçlanıyor. Fakat, bu ihale için 53 şirket dosya alıyor... 17 Şirket dosya veriyor... 10 Şirketin dosyası geçerli kılınıyor... İhaleyi kazanan yine Postaş şirketi oluyor! 

temizlik2.jpg

Buarada, Bayraklı belediyesi temizlik işinde kiraladığı araçlarda eksiklik görmüş olacak, araya 21B'den bir ihale daha sıkışıyor!

İşte belgesi: 

temizlik1.jpg

Şimdi... Bayraklı belediyesi ve Bintem, Postaş şirketleri (Yalçın ailesi) arasında adeta BİR KLASİK halini alan "BAYRAKLI İLÇESİ DAHİLİNDEKİ KENTSEL TEMİZLİK İŞİ KAPSAMINDA KULLANILMAK ÜZERE ARAÇ VE İŞ MAKİNASI KİRALANMASI İŞİ" ihaleleri, çiçeği burnunda yeni Bayraklı belediye başkanı İrfan Önal döneminde de devam edecek midir? 
Bir Bayraklı belediyesinde dahi böylesine güzelliklerde ihale trafiğine ses çıkarmayan, 3 Maymunu oynayan KK gibi, ÖÖ'de sessiz mi kalacak?
Başka bir deyişle, ÖÖ, belediye başkanlarına "2 Yılda kiraya verdiğiniz paraya yeni çöp kamyonları, iş makinaları alın mı" diyecek? 
Ayrıca, önümüzdeki aylarda Postaş şirketinin hizmet süresi doluyor... Çiçeği burnunda başkan Önal, yeni bir "BAYRAKLI İLÇESİ DAHİLİNDEKİ KENTSEL TEMİZLİK İŞİ KAPSAMINDA KULLANILMAK ÜZERE ARAÇ VE İŞ MAKİNASI KİRALANMASI İŞİ" ihalesine çıkacak mı? 
Yoksa o da önceki başkanlar gibi aynı tas aynı hamam deyip, yoğurt yemeğe devam mı edecek?
Zaman gösterecek..!

Analiz Bayraklı belediyesi ihale haberlerimiz devam edecek...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.