Bayraklı Belediyesi'nde skandal alışveriş
İZMİR Bayraklı Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyesi İsmail Sarı’nın seçilmeden önce kardeşi Rifat Sarı’ya devredilmiş gösterdiği firmadan yapılan yüklü alımlar, tartışma yarattı.
İZMİR Bayraklı Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyesi İsmail Sarı’nın seçilmeden önce kardeşi Rifat Sarı’ya devredilmiş gösterdiği firmadan yapılan yüklü alımlar, tartışma yarattı. Belediyenin, 2020 yılında Öz-Sarılar Ltd. isimli şirketten 5 kez doğrudan temin yöntemiyle 500 bin liranın üstünde mal aldığı ortaya çıktı
Bayraklı Belediyesi'nde tartışma yaratan ticaret, muhalefette yer alan AK Partili üyenin Meclis Denetim Komisyonu'nda 2020 yılı için hazırladığı rapora yansıdı. Raporda, söz konusu şirketin kum, çakıl işi yaptığı ve bütün inşaat kolu malzemelerinde faaliyeti olmamasına rağmen bu alımların yapıldığı belirtilerek "Bu durum doğrudan temin ihalelelerin ne kadar sağlıklı olduğunu gösteriyor" denildi. 97 bin 580 lira ile 111 bin 553 lira arasında değişen alımların bedelleri toplamda 500 bin lirayı geçiyor. CHP'li Başkan Serdar Sandal, bugüne kadar konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, bu raporu Meclis'te de okutmadı.
BELEDİYE BİNALARI KAÇAK ÇIKTI
Sayıştay'ın Bayraklı Belediyesi'nde yaptığı 2020 yılı denetimleri için hazırladığı raporda da şok bilgiler yer aldı. İlçedeki yapılara oturma ruhsatı veren belediyenin kendisine ait Onur Mahallesi hizmet tesisi ile Doğançay Mahallesinde bulunan şantiye hizmet binasının yapı kullanma izin belgesinin olmadığının görüldüğü kaydedildi. Bu arada Sayıştay raporunda bir başka ilginç bulguya daha yer verildi. Buna göre Başkan Sandal, belediyenin teşkilat şemasında yer almayan ve bütçesinin olmaması sebebiyle fiilen icra edilmeyecek 5 müdürlüğe atama yaptı.
HARCAMA YETKİSİNİ KULLANAMAZ
SAYIŞTAY denetçisi raporunda, "İlgili yönetmeliğe göre birim müdürlüğü ve üstü yönetici kadro unvanları hizmet gereklerine uygun olarak belirlenir ve fiilen icra edilmeyen hizmetlere ilişkin kadro unvanları kullanılamaz. Yapılan incelemede, 13 Kasım 2020 tarihli görevlendirmelere istinaden teşkilat şemasında yer almamakla beraber bütçesi olmayan 5 adet birim müdürlüğüne atama yapıldığı tespit edilmiştir. İlgili atamalarda ataması yapılan personelin maaşlarını Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alacak olması ataması yapılan birim müdürlüklerinin bütçesinin olmadığını ve doğal olarak harcama yetkisinin kullanılamayacağı anlamına gelmektedir. Ek olarak harcama yetkisinin kullanılamaması ilgili görevlerin fiilen icra edilmesini engellemektedir" denildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.