Batur'a 2. Darbe mi geliyor? CHP MYK'sı Konak ilçe seçimlerini iptal mi ediyor?

Batur'a 2. Darbe mi geliyor? CHP MYK'sı Konak ilçe seçimlerini iptal mi ediyor?

CHP'li Hukukçu: "CHP MYK'sı, Tüzüğe bakarak karar verecek; İlgazi'nin ilçe başkanlığını düşürüp ve yeniden kongrenin yapılması yönünde kararını açıklayacaktır diye düşünüyorum!"

A+A-

Öncelikle; CHP Tüzüğü'nün 41. Maddesinin 2. Bendini verelim: "(2) Nüfusu 50.000 den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar."

Abdül Batur... İlk olarak 1999 yerel seçimlerinde DYP'den Narlıdere Belediye Başkanlığına seçildi... Aradan geçen 2.5 yıl sonra (2002) CHP'ye transfer oldu... Toplamda; 2.5 yılı DYP'den, 22 yılı CHP'den 24.5 yıllık usta bir belediye başkanı...
Yakından tanıyanlar, "Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemez" şeklinde tarif ediyorlar...
CHP Genel Merkezi'nde, ilçe belediye başkanları arasında en çok tanınan kimdir? diye bir soru ile karşılaştığınızda; yanıt olarak "Abdül Batur'dur" derseniz; inanın yanılmazsınız!
CHP Genel Merkezi'nin giriş kapısındaki bekçiye, asansör önündeki güvenlikçiye, koridorlardaki odacılara, çaycılara, hatta Kedi ŞERO'ya bile Abdül Batur'u gösterip "Bu adam kim" diye sorsanız; alacağınız yanıt kesinlikle sizi şaşırtmasın, "Abdül Batur" olur...
Kısacası, Abdül Batur, siyasi ikbali ve geleceği açısından, tepeden tırnağa kime işi düşecekse, iyi geçinmeyi, iyi görünmeyi kendisine şiar edinmiştir!

CHP Genel Merkezi ve İzmir, sabahtan beri anket şirketi sahibi Kemal Özkiraz'ın, X sosyal medya hesabından Abdül Batur'un Kılıçdaroğlu'nun "5'li Çete" diye adlandırdığı şirketlerden birine geçtiği "3 Milyarlık kıyak"la ilgili hop oturup hop kalkıyor!

Başkan Batur, bu handikapın altından "GÜNAH KEÇİSİ" yaratarak mı kalkacaktır orasını bilemiyoruz ama; 2. DARBENİN YOLDA olduğunu buradan müjdeleyebiliriz!

CHP MYK'sı Konak ilçe başkanlığı kongresini iptal mi edecek?

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Konak ilçe başkanlığı kongresi gerçekleştirildi... İlçe başkanlığına Konak belediye başkanı Abdül Batur'un desteklediği ve aynı zamanda Konak belediyesi meclis üyesi olan Ali Ozan İlgazi kazandı...
Kongrenin ardından, bu hafta içinde İlgazi'nin CHP Tüzüğüne aykırı aday olduğu ve Tüzüğe aykırı CHP Konak ilçe başkanlığına seçildiği iddiaları ortalığa atıldı...

İlgazi hakkındaki iddiaları, CHP'nin İzmir yönetimlerinde ve kadrolarında önemli görevler üstlenmiş deneyimli bir avukat üyesine sorduk.

CHP'li avukat aynen şunları söyledi:
"CHP Konak ilçe başkanlığına seçilen Ali Ozan İlgazi arkadaşımız hakkında, CHP Tüzüğüne aykırı seçildiği iddiası ile İlçe Seçim Kuruluna ve CHP MYK'sına, 2 gün önce 2 adet dilekçe yazılıp gönderildi! İlçe Seçim Kurulu'ndan Hakim'in vereceği karar, 7 gün içinde gelmesi bekleniliyor. Tecrübelerime dayanarak, İlçe Seçim Kurulu'ndan gelecek kararı yüzde 50, yüzde 50 olarak değerlendiriyorum. Şöyle, Hakim, siyasi partiler kanununa bakarak karar verirse, İlgazi'nin ilçe başkanlığı düşmez! Fakat, CHP Tüzüğünü göz önüne alarak karar verirse, İlgazi'nin ilçe başkanlığı düşer. Ayrıca, CHP MYK'sına da gönderilen bir dilekçe var! CHP MYK'sı, tabii ki Tüzüğe bakarak karar verecek; İlgazi'nin ilçe başkanlığını düşürüp ve yeniden kongrenin yapılması yönünde kararını açıklayacaktır diye düşünüyorum!"

Anlaşılan; sıcak gelişmeler, Abdül Başkanın yakasından düşmeyecek ve yeni haftada da devam edecek gibi görünüyor!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum