Bakanlığa dezenfektan satmak etik değilse; eşinin belediyesine 'süt', 'enginar', 'tarhana' satmak etik mi oluyor?

Bakanlığa dezenfektan satmak etik değilse; eşinin belediyesine 'süt', 'enginar', 'tarhana' satmak etik mi oluyor?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kocası Hasan Pekcan'ın Bakanlığa dezenfektan satmaktan görevden alındı. Peki, Neptün Soyer'in eşinin Belediye Başkanı olduğu İzmir Büyükşehir'e KÖYKOOP üzerinden mal satması etik midir?

A+A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, eşi Hasan Pekcan'ın Bakanlığına "dezenfektan" satmasından dolayı görevden alındı. 

Yapılan alış-verişi kesinlikle onaylamıyor ve "etik" bulmuyoruz...

Peki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer de 2.5 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesine "süt", "tarhana", "enginar", "sabun", "domates sosu" satıyor...

Bilindiği üzere; Neptün Soyer, eşi Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının hemen ardından İzmir KÖYKOOP Birliğini kurdu. 

Süt satışlarını bu KÖYKOOP Birliği üzerinden gerçekleştiriyor! İzmir Büyükşehir Belediyesinin 15 yıllık "Süt Kuzusu" projesi çerçevesinde bugün İzmir'in 24 ilçesinde Büyükşehir'e fatura ettiği sütleri dağıtıyor!

Önceki Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde başlatılan bu proje, İzmir'in göz bebeği, markası Tire Süt Koop tarafından sürdürülüyordu. 

Tire Süt Koop, proje çerçevesinde bugün sadece 6 ilçede süt dağıtımını sürdürüyor...

Her şeyden önce; İzmir KÖYKOOP'un Tire Süt Koop gibi ne bir alt yapısı ne de sütleri işleyebileceği fabrikası bulunuyor! Süt, çocuklar için çok sağlıklı bir gıda olmasının yanında; titizlikle korunması gereken bir gıda ürünü. En ufak bir hatada çocukların yaşamları tehlikeye girebilir. Tire Süt Koop'un imal ettiği sütler tüketiciye ulaşamadan (Çocuklara) öncesinde 4 defa sıkı bir kontrol geçiriliyor. 

Büyükşehir'in KÖKOOP'tan aldığı ve dağıttığı sütler üzerinde böylesine Tire Süt Koop'taki gibi sıkı bir gıda kontrolünün olup olmadığını bilemiyoruz!

Ayrıca; son gelen bilgilere göre KÖYKOOP Merkez Birliği ile İzmir KÖYKOOP arasında "KÖYKOOP" markasının "izinsiz" kullanılmasından dolayı da sorun olduğu hatta KÖYKOOP Merkez Birliği'nin yargıya gittiği/gideceği iddia ediliyor!

Pekcan'ların alış-verişi TV'lerde tartışıla dursun; peki Soyer çiftinin yaptıkları alış-veriş etik midir?

Kaldı ki; bugün Neptün Soyer'in KÖYKOOP'una üye olmayan birim kooperatiflerinin de İzmir Büyükşehir Belediyesine ürünlerini satma olasılığının bulunmadığı iddia ediliyor!

Buradan TV tartışmalarında ahkam kesenlere soruyoruz; Birliklerin Türk Ticaret Kanununa göre ticaret yapmaları serbest midir? Bakanlığa eşi tarafından mal satmak etik değilse; eşi tarafından kocasının belediyesine mal satmak etik midir? 

İBBB Tunç Soyer'in geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda kooperatiflerden yapılan destek alımlarının 400 milyonu geçtiği belirtilmişti... 

Başkan Soyer'e soruyoruz; her hangi bir kooperatifin eşiniz Neptün Soyer'in Başkanı olduğu İzmir KÖYKOOP'un kontrolünün dışında; İzmir Büyükşehir Belediyesine ürününü satabilme şansı var mıdır?

İzmir KÖYKOOP Birliği Başkanı Neptün Soyer, Birliğe üye birim kooperatiflerinin sayılarını ve isimlerini açıklayabilir mi?

Ne dersiniz Pekcan'lar alış-verişlerini "Aşkla" yapmamış olabilirler mi?  

İŞTE EŞ NEPTÜN SOYER'İN BAŞKANI OLDUĞU İZMİR KÖYKOOP VE SEFERİHİSAR HIDIRLIK KADIN KOOP ÜZERİNDEN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ALDIĞI İHALELER VE SATTIĞI ÜRÜNLERİN ÇEŞİTLERİ VE RAKAMSAL TAM LİSTESİ:  

neptun1.jpg

neptun2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.