Aydın'a yağmur yağdı, Aydın BŞB Tik Tok'ta 'TAK TAK' oldu!

Aydın'a yağmur yağdı, Aydın BŞB Tik Tok'ta 'TAK TAK' oldu!

Aydın'da yapay şelaleler yukarıdan yukarıdan aşağıdaki sitelere aktılar...

A+A-

Aydın'a bir saatlik yağmur düştü, şehir adeta felç oldu! Yağmurun ardından Aydın'daki "Şehircilik" (Belediyecilik) anlayışı da ister istemez YER YÜZÜNE çıkıverdi!

Hal böyle olunca Aydın'ın da "EN SULU" hali Tik Tok'a düşüverdi!

Öyle bir düştü ki; Tik Tok'ta Aydın videosunu tıklayanlar da başladılar fondaki müzik eşliğinde dansa... 

Öte yandan Aydın'ındaki Belediyecilik anlayışının özeti de önceki Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu'dan geldi....

İşte Aydın'ın Tik Tok'taki "kurak" hali düzetiyoruz; "sulu" hali ve Başkan Aksu'nun tespitleri: 

SEL BASMAYAN KENTİ SULARA TESLİM ETTİLER...

Aydın merkezde, 11 Haziran 2022 günü yağan bir saatlik yağmurdan sonra bir gerçek ortaya çıktı. Şehir felç oldu, yollar kavşaklar geçilmez hale geldi, lüks siteleri su bastı. 

Halbuki, 90’lı yıllarda yaptığımız, Aydın şehrinin en sağlam şekilde yapılan altyapısını bilenler yer altında dev borular ile Türkiye’de sel basmayan ilk ve tek şehir unvanını aldığını hatırlayacaklar. Bu özellik Bizden sonra yıllarca devam etti. 

Zaman içinde yapılan ihmaller ve Belediyeciliği bilmeyen yönetim anlayışı yüzünden bugün Aydın kenti bir saatlik yağmurda felç olur hale getirildi.

Nasıl oldu da bu hale geldik. Bunun birçok nedeni var:
1- Yıllardır  yapılan yağmur suyu şebekesine suyu aktaran Mazgalların bakımı yapılmıyor, Hemen Hemen hepsi tıkanmış durumda,

2- Asfalt döküp “bu yolu ben yaptım” diye tabela asan “Anlayış”, asfalt dökümü sırasında pek çok bulvarın yağmur ızgaralarının üzerine asfalt dökmüş. Örneğin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Yörük Ali Efe Bulvarı. İnanmak zor ama doğru, mevcut mazgalı asfaltla kaplayıp, yer altındaki dev boruları, işlevsiz hale getirmişler.

3- Bulvarların dışındaki yolların geleneksel olarak parke taşı olduğu Aydın kentinde, aklına gelen her sokağa, caddeye sıcak asfalt döküldüğü için; Özellikle Zafer, Mesudiye Mahallesi i Meşrutiyet gibi yüksek veya yamaç mahallelerde yağmur suyunu emmeyen “sıcak asfalt” kaplama  yüzünden sokakların suyu aşağıdaki mahalleleri basar hale gelmiş durumda.

4- Son olarak, yeni gelişen bazı bölgelerde büyük ve çok katlı sitelere izin verildi. Bu alanlarda “Yağmur şebekesi yapılmadan” binalara izin verildi ve  iskan edildi.  Bu çok tehlikeli. Altyapısız lüks siteler yağmur yağınca, suyun altında kalabiliyor. 

Aydın, özellikle büyük şehir olduktan sonra, hiçbir altyapı hizmeti almadı. Bu nedenle, büyük sıkıntılar yaşanıyor. Yağmurda su altında kaldığımız gibi. Otopark sorunları büyüdü. Trafik problemleri had safhaya geldi. 

Artık, tabela ile reklam yapmak yerine bu şehrin altyapısına, trafik ve ulaşımına çözüm getirecek bir anlayışın benimsenmesi gerekiyor.

Ordu'nun dereleri yukarı akmasa da, Aydın'ın yapay şelaleleri yukarıdan yukarıdan aşağıdaki sitelere akıyor halleri...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.