AYDIN, NAZİLLİ BELEDİYESİNİN FETÖ'CÜ ŞİRKETE İHALE VERDİ İDDİASIYLA SARSILDI! İŞTE İHALE BELGELERİ...

AYDIN, NAZİLLİ BELEDİYESİNİN FETÖ'CÜ ŞİRKETE İHALE VERDİ İDDİASIYLA SARSILDI! İŞTE İHALE BELGELERİ...

Öte yandan Aydın siyaset ve medya gündeminin mevcut İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın bu en son çıkılan 4.7 milyonluk ihaleye ilişkin yapacağı açıklamaları beklediği belirtiliyor.

A+A-

Aydın siyaset ve medyasının gündemi; İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan...

Başkan Özcan, FETÖ'cü bir şirkete ihale vermekle suçlanıyor!

Basında yer alan haberlerde; "Aydın'ın Nazilli Belediye Başkanı İP'li Kürşat Engin Özcan 'Parke taşı döşeme' ihalesinde, belediyeyi 1 buçuk milyon lira zarara uğratarak, ihaleyi 2016 yılında FETÖ/ PDY'nin Nazilli'deki iş adamı örgütlenmesinde tutuklanarak 1 yıl cezaevinde yatan Fatih Topçu'nun aile şirketine verdi. İddiaların sahibi ise ihaleye katılan 3 firma sahibinden biri olan Sinada Beton firmasının sahibi Ali Başol. Başol, 9 Şubat 2021 tarihinde kapalı zarf usulü yapılan ihalede en düşük teklifi kendilerinin vererek kazandıklarını, ancak oyun yapılarak ihalenin Topçuoğlu firmasına verildiğini söyledi. Başol "Bunun adı vurgundur" deniliyor...

Haberlerde adı geçen anılı Topçuoğlu firmasının sahibinin Engin Topçu olduğu; Topçu'nun Nazilli Belediyesine dönemim ANAP'lı Belediye Başkanı Esat Ergüder döneminden beri iş yaptığı belirtiliyor!

Engin Topçu'nun aynı zamanda bugün TFF 3. Lig'de yer alan Nazilli Belediyespor'a da uzun yıllar başkanlık yaptığının altı çiziliyor. 

Bilindiği üzere; 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında FETÖ'cü şirketlere el konulmuş, ticaretten de men edilmişlerdi...

Haberde geçen Topçuoğlu şirketi, 15 Temmuz 2016 öncesinde ve devamında dönemim MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'tan da toplamda 14 Milyon 194 Bin 156 Liralık ihale alıyor!

Başkan Alıcık'ın dönemini 15 Temmuz 2016 öncesi ve sonrası şeklinde ikiye ayırırsak;

Topçuoğlu şirketi, ihale belgelerine göre 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi sonrasında dönemim MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'tan 4 ihale alıyor! İhale sonuç belgelerindeki rakamlara göre; Topçuoğlu şirketi 8 Milyon 354 Bin 725 Liralık ihale almış görünüyor!

İhale sonuç belgelerine göre; Topçuoğlu şirketi, 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde de dönemim MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'tan toplamda 9 ihale alıyor ve rakamı da 5 Milyon 839 Bin 222 lira.

Ayrıca; yine Başkan Alıcık'ın döneminde ve Darbe Girişimi öncesinde yaklaşık maliyeti 2 ila 15 milyon lira arasında olan bir ihaleye çıkılıyor ve www.ihale.com.tr'nin kayıtlarında sonuç bildirgesine rastlanılmıyor!

147.jpg

2016/947

TOPÇUOĞLU İNŞAAT TA.BE.V.PET.ÜR.M.H.NAK.TUR.SAN.V.TİC.LTD.ŞT

Beton Parke Taşı Yaptırılacaktır
NAZİLLİ BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ

2.089.509,05 TL

12111.png

Not: ihalenin sonuç bildirgesine EKAP üzerinden de ulaşılamamıştır!

Haberlerde belirtilen Nazilli Belediyesinin 9 Şubat 2021 tarihinde yaklaşık maliyeti 4 Milyon 730 Bin lira olarak çıktığı ihalenin sonuç bildirgesi henüz sistemde yer almıyor! 

Fakat, Topçuoğlu şirketinin aldığı belirtilen bu 4.7 milyonluk ihale öncesinde mevcut İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'dan 6 Temmuz 2020 tarihinde çıkılan ihaleyi aldığı görülüyor!

Topçuoğlu şirketi, yaklaşık maliyeti 805 bin lira olan bu ihaleyi 725 Bin liralık teklif vererek alıyor! Ne hikmetse; ihale için 3 firma döküman alıyor, ihaleye sadece Topçuoğlu şirketi katılıyor!

Sonuç olarak; Topçuoğlu şirketinin en az 15-20 yıldır Nazilli Belediyesinden ihale alıp, iş yaptığı belgeleriyle ortada...

Başta dönemim MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık olmak üzere; Topçuoğlu şirketi, başkan Alıcık'ın (10 Yıl) kendi döneminde 14.2 milyonluk ihaleleri kazanırken, bu şirketin FETÖ'cü olup olmadığını araştırmak aklına gelmemiş midir?

Öte yandan Aydın siyaset ve medya gündeminin mevcut İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın bu en son çıkılan 4.7 milyonluk ihaleye ilişkin yapacağı açıklamaları beklediği belirtildi. 

İŞTE İYİ PARTİLİ NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANININ HABERLERE KONU OLMAYAN 2020 YILINDA TOPÇUOĞLU ŞİRKETİNE VERDİĞİ 1. İHALENİN BELGESİ:  

aadadada.jpg

AŞAĞIDAKİLER; DÖNEMİM MHP'Lİ NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANI HALUK ALICIK'IN TOPÇUOĞLU ŞİRKETİNE 15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI VERDİĞİ 14.2 MİLYONLUK İHALELERİN BELGESİ!

5464.jpg

Dönemim Nazilli Belediye Başkanı Alıcık, Topçuoğlu şirketiyle en son ihale sözleşmesini 4 Ocak 2019 tarihinde seçimlerden 3 ay öncesinde imzalıyor. (Belgesi yukarıda.) 

5464.jpg

151.jpg

150.jpg

148.jpg

149.jpg

146.jpg145.jpg

144.jpg

143.jpg

142.jpg

141.jpg

 

140.jpg

139.jpg

138.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.