AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYE YAZILIR YOLSUZLUK DİYE OKUNUR!

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DİYE YAZILIR YOLSUZLUK DİYE OKUNUR!

CHP'de "Belediyecilik bizim işimizdir" diyenlere kapak olsun!

A+A-

Türkiye Pandemi nedeniyle evine kapanmışken biz yeni bir dosya açıyoruz. Tarihe geçecek bir yolsuzluk dosyasını açıyoruz.

Konu Aydın Büyükşehir Belediyesinin KDV vergisi ile 500 milyonu aşan 3 ayrı Asfalt İhalesini nasıl aynı firmaya verdiği, büyük yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarının şifrelerini ikrarları göreceğiz;

Önce yaşanan olayları ortaya koyduğumuz haberleri sıralayalım.

1- “PR'Cİ MUSTAFA EZİCİ ASFALT VE GAZETE İŞİNDE TOKATA MI GELDİ? İŞTE ASFALT VURGUNU DOSYASINDA BİRİNCİ ADIM...” Başlıklı 02.07.2020 tarihli haberimizde Aydın Büyükşehir Belediyesinin kentin asfaltını atma işlemini Mustafa Ezici aracılığıyla Met-Gün isimli firmaya vermeye çalıştığını bunun karşılığında 700.000 TL ilgili firmadan peşin rüşvet olarak aldıklarının itirafları olduğunu yazdık. Haberin link adresi: https://www.gundemotuzbes.com/pr-ci-mustafa-ezici-asfalt-ve-gazete-isinde-tokata-mi-geldi-iste-asfalt-vurgunu-dosyasinda-birinci-adim/92211/?fbclid=IwAR2esd8w2DrMpoai-XJDDeHpp1GIs-kUJVhgPNOBUt8pM7PIHYfgAtJaVUw

2- “ASFALT HABERİMİZDEN NEDEN KORKTUKLARI ORTAYA ÇIKTI!” Başlıklı 07.07.2020 tarihli haberimizde Yolsuzluğun nasıl yapıldığını kaleme almıştık. İhalenin bir firmaya halkın değimi ile paslanması, Yolsuzluk Plente ait özel şartlar oluşturmak suretiyle yapıldı.

Şöyle ki;

50 milyon dolarlık ihalede istenilen plent şartları

MAKİNE VE EKİPMAN LİSTESİ
CİNSİ                           ADET
Asfalt Plent Ünitesi  (240 ton/saat) (Aydın İli Sınırlarında-Sabit Kurulu) (Kendi Malı veya Kiralık) 1

1 adet en az 240 ton/saat kapasiteli (filtre sistemli), asfalt plenti tesisinin Aydın İli sınırları içerisinde ve kurulu olması gerekmekte olup kendi malı olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

10 milyon dolarlık ihalede istenilen plent şartları
 
MAKİNE VE EKİPMAN LİSTESİ
CİNSİ                           ADET(en az)
Asfalt Plenti Ünitesi  (160 ton/saat) (Kendi Malı)    1

Mekanik Plent (Kendi Malı veya Kiralık)    1

3- Aydın BŞB asfalt dosyasının kapağı aralandıkça! Başlığı altında 17.12.2020 tarafından yayınlamış olduğumuz haberde
https://www.gundemotuzbes.com/aydin-bsb-asfalt-dosyasinin-kapagi-aralandikca-birinci-bolum/100139/
Link adresinde yer alan haberimizde; Aydın BŞB’nin plent koşullarını bir firmaya göre ayarlamak suretiyle ihaleyi bir firmaya yönlendirdiğini iddia etmiştik.

4- Yazarımız sayın Dr. Erkan Karaarslan’ın, ihale şartnamelerine "öz malı" özel nitelikli araç ve ekipman yazmak suretiyle kolaylıkla ihaleleri kendilerine yönlendirebildikleri yönündeki ısrarı, isyanı ile mevzuatı değiştirmiş ve ülkesine milyarlarca dolar kazanç sağlamıştı. Karaarslan, bu konuyu, “YOLSUZLUKLARIN ÖNÜNE BÜYÜK BİR SET ÇEKTİRDİK” başlıklı Makalesinde 4 Ekim 2020 tarihinde, Sayın Dr. Erkan Karaarslan, 

“Bana göre bu tarihi bir karardır. Bu kararın yayınlandığı gün twitter adresimden şu cümleleri yazmaktan kendimi alıkoyamadım; “Allah’ıma çok şükür nasip oldu vatana millete insanımıza çok büyük bir hizmete vesilemiz oldu. Bugün önemli bir gün.
Artık ölsem gam değil. Çok mutlu ve çok huzurluyum. Allahım sen şahit ol, Şahit olarak sen yetersin.”

    
On yıllardır devam edegelen kamu kaynaklarının bir firmaya çeşitli nedenlerle aktarılmasında ki temel model, üzerine gitmemizin de etkisiyle olduğunu düşündüğüm bir şekilde sonlandırılmış oldu. Emeği geçenlere, Yönetmeliği bu şekliyle düzenleyenlere, farkındalığı olanlara, milletim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
    
Elbette hırsıza kilit dayanmaz... En önemli kontrol insanın kendi beyninde inandığı değerler adına kendisi için koyduğu kontroldür.

Mevzuat düzenlemeleri bu ilkelerden nasibini almamış insanlığını kaybetmiş kişilerce her zaman başka başka yollarla aşılmaya devam edecektir. 
    
Ben hırsızlar, yeni yollar bulana kadar en azından şimdilik huzurluyum.
Bugün yolsuzlukların önüne büyük bir set çekildi.
Bu işlere bulaşmış, özel araç ve ekipmanlarla firmalara dünyalar kadar fazla ödemeye sebep olmuş üçbeş azınlık dışında herkes mutlu ve huzurlu olsun.” diyerek adeta bugünlerde yaşananların haberlerini o günden vermiştir.  

Makale link adresi, https://www.gundemotuzbes.com/yazarlar/erkan-karaarslan/yolsuzluklarin-onune-buyuk-bir-set-cektirdik/595/

5- Sonra Aydın Büyükşehir Belediyesini uyaran bir haber yayınladık. Haberin link adresi; 
 https://telegramhaber.com/aydin-bsb-turk-belediyeciligine-yolsuzluk-ve-usulsuzluk-ihracina-devam-ediyor-3943h.htm
Yani dedi ki puanları ben vereceğim. İstediğim istediği puanı alacak ve ihaleyi ben kim istersem o kazanacak. Detayları yazacağız elbette zamanı var.

Aydın Büyükşehir Belediyesini ve özellikle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu kutluyoruz. Kendisi eski belediye başkanı olarak belediyelere öncülük yapmaya devam ediyor.
Hangi konularda mı?
** İhaleyi istediği firmanın kazanmasını sağlayacak modelleri geliştirip ülkeye öğrettiği için;
** Yönetmelik değişikliği olan Eylül 2020 den önce saçma sapan ve iş için gerekli olmayan ve sadece bir firmada olan araçları şartnameye koydurup öz malı zorunluluğu getirerek ihaleye tek firmanın katılmasını sağladığı ve bu yöntemi tüm belediyelere öğrettiği için;
** Eylül 2020 öncesinde hiçbir asfalt alımı için puanlama formülünü kullanmadığı halde        puanlama formülünü geliştirdiği için
** Sayın Özlem Çerçioğlu tüm belediyeler yönteminizi örnek alacak, Aydın BŞB modeli ile ihaleyi istediğiniz firmaya verirsiniz diye modeliniz dillerden dillere gezecek. Gerçekten belediyecilikte öncüsünüz. Litera dosyasını 21f yapıp sonra onun kat ve kat üstünde 22c ile alım yaptığınız gibi sizde yöntem bitmez size saygı duyuyor tüm ihalelerin katılımcıları.” 

Bu haberle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na öz malı araç ve ekipmanlarla en uygun teklifi seçme imkanının kaldırılmasından sonra puanlama formülleri geliştirerek ihaleyi aynı firmaya vereceğinizi ve bunu yapmamanızı, Habil ile Kabilin hikayesinde olduğu gibi sebep olan yapmış gibidir prensibi gereğince tüm yolsuzluklardan sorumlu olacağınızı belirtmiştik. Dinlemediniz.

6- Aydın BŞB'de 'O' ihale neden 1.5 aydır imzalanamıyor? İhale adrese teslim mi? Başlıklı haberimizde ise 
Aydın BŞB'de 1.5 aydır imzalanamayan ihale! İmzaladıklarında açığa mı düşecekler?
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 1.5 ay öncesi çıktığı 38.4 milyonluk ihalenin sözleşmesini henüz imzayalamadı!
5 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen ihale öncesinde Telegram Haber "adrese teslim mi" sorusunu gündeme taşımış, sorumuzun Aydın BŞB'de kriz yarattığı kaynaklarca belirtilmişti.
Üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçmesine karşın ihale sözleşmesinin imzalanmadığını belirten Aydın BŞB kaynakları, ihalenin adrese teslim asfalt ihalelerini toplayan firmaya verileceğini iddia ettiler!
Telegram Haber Merkezi, ihale sonucunu EKAP ve ihale.com.tr üzerinden takip ediyor.   
https://telegramhaber.com/aydin-bsbde-o-ihale-neden-1-5-aydir-imzalanamiyor-ihale-adrese-teslim-mi-7243h.htm
 
SONUÇ: Sayın Özlem Çerçioğlu'nun yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi ihalelerde öz malı araç ve ekipman yasağı bulundurulmasına ilişkin yasak sonrası hemen aynı firmaya ihaleyi kazandıracak bir puanlama formülü geliştirilmiş ve onlarca doküman alan firmaya karşın ihaleyi 198 milyon bedelli teklifle ilk 2 ihaleyi de kazanan firma kazanmıştır.

Şimdi ayın Özlem Çerçioğlu’na buradan açıkça soruyoruz;

Eğer şeffaflığa inanıyorsanız bu ihaleye katılan firmaların tekliflerini kamuoyuna açıklayınız ve buradan iddia ediyoruz; bu ilk 2 ihaleyi kazandırdığınız firmanın çok daha altında fiyatlı teklifleri elediniz! Açıklayınız bizde görelim tüm ülkede görsün 198 milyona ihale kazanıldı ama kaç milyona ihaleye katılan firmalar elendi? Aydın için 198 milyonun 50 milyon altında teklif var mı yok mu?

Hiçbir puan formülünüz bir kente milyonlarca zarar vermeyi açıklayamayacak...  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum