Aydın Büyükşehir Belediyesi çiftlik gibi…

Aydın Büyükşehir Belediyesi çiftlik gibi…

Aydın Şafak gazetesi, paraya "para" demeyen bürokratları listeleyip haberleştirdi! Gazete, amiyane tabirle "Ali Baba'nın Çiftliği"ne dönen Aydın BŞB'nin MR çekti...

A+A-

CHP İl Başkanı sülalesini kadroya yerleştirdi. Yazlığını damadı sayesinde villaya dönüştürdü. Özlem Çerçioğlu’nun yönetimindeki belediyeye CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, oğlu, kızı, gelini ve damadını işe yerleştirerek belediyeyi adeta çiftliğe çevirdi.

Bürokratlar ise Karun gibi zenginleşti.

19 yıl hapsi istenen Ümit Erkan Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ümit Erkan, İmar A.Ş ve AY Jeotermal A.Ş.'de Genel Müdür olarak görev yapıyor. AYBEL A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğinin yanında AY Jeotermal ve İmar A.Ş Genel Müdürlüğü'nü yürüten Ümit Erkan paraya para demiyor.

BOZBAŞ’A ÇİFTE MAAŞ

Aydın Belediyesi'ne Mali Hizmetler Müdürü olarak giren Bülent Bozbaş, daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı yapıldı. Bozbaş hakkında usulsüz ihaleler nedeniyle birçok dava açıldı. Bülent Bozbaş belediye şirketi AYSERA A.Ş.'ye yönetim kurulu üyesi olarak atanarak çifte maaş alması sağlandı..

ÖNCE GENEL SEKRETER, SONRA MÜFETTİŞ OLDU

Aydın Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü görevi verilen Önder Yeğen, Aydın Belediyesi'nin Büyükşehir kapsamına alınmasıyla Genel Sekreter, daha sonra bu görevden ayrılarak Teftiş Kurulu Başkanı (müfettiş) olarak görevlendirildi. Aydın BŞB’de ayyuka çıkan yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma iddialarının hiç birini soruşturmayan Teftiş Kurulu Başkanı AYSERE A.Ş.de de yönetim kurulu üyeliği yapıyor. Yolsuzlukları soruşturması gereken ve Teftiş Kurulu'na başkan yapılan Önder Yeğen'in eşi Zehra Duygu Yeğen de (araştırılmayan) yolsuzlukları araştırması için iç denetçi yapıldı.

EMEKLİ CANYURT’A BELEDİYE ŞİRKETİNDEN MAAŞ
Aydın ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı yaparken emekli olan ve İstanbul'a yerleşen Nermin Canyurt, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'de “Resmi evrakta sahtecilik”, “İhaleye fesat” ve “Edimin ifasına fesat” suçlarından yargılanıyor. Canyurt’un, emekli olmasına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi Şirketi Ege Et A.Ş.'den maaş aldığı iddia ediliyor.

Alaattin Özçelik, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde ASKİ Genel Müdürlüğü'nün dışında Destek Hizmetleri Daire Başkanı olarak da görev alıyor. Bunun yanında belediye şirketi İmar A.Ş.’den yönetim kurulu üyesi olarak maaş veriliyor.

SERDAR ADANIR’A 3 MAAŞ

Serdar Adanır, Aydın Büyükşehir Belediyesinde İtfaiye Daire Başkanlığı yaparken yaş haddinden emekli oldu. Adanır'ın emekli olmasına rağmen Belediye şirketi üzerinden koordinatör yapıldığı ve yüklü bir maaş aldığı dillendiriliyor. Emekli maaşının yanında koordinatör maaşı da alan Serdar Adanır'ın aynı zamanda AYBEL A.Ş şirketine yönetim kurulu üyesi yapılarak 3’ncü maaşı da alması sağlandı. Adanır’ın eşi Dilek Adanır ile kendi adını taşıyan oğlu Serdar Adanır'ın da belediye şirketi üzerinden işe alındığı öne sürülüyor.

Öte yandan Çerçioğlu ile kanlı bıçaklı iken bir anda belediyede krallaşan Serdar Adanır, vefa borcu olarak CHP Adayı Anıl Yetişkin’in listesinden seçilebilecek yerde meclis üyeliği yazıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olan Zafer Uçar’a ise, ikinci maaşı alması için AYBEL A.Ş de yönetim kurulu üyeliği verildi.

ÇERÇİOĞLU İLE BERABER YARGILANIYOR

Mehmet Volkan Zeytin, Milas Belediyesi'nden 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde getirilerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Mali Hizmetler Daire Başkanı yapıldı. Zeytin ikinci maaş alsın diye de AY Jeotermal şirketine yönetim kurulu üyesi yapıldı. Volkan Zeytin'in eşi Sevtap Zeytin de belediye şirketinden işe girdi.

Özlem Çerçioğlu'nun özel kalem müdürlüğünü yapan ve daire başkanı olarak atanan Tahir Olçum da ikinci bir maaş için AY Jeotermal Şirketine yönetim kurulu üyesi yapıldı.

Olçum, Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesinde usulsüz ihale vermekten Çerçioğlu ile birlikte yargılanıyor.

Vicdan Çetav, Aydın Büyükşehir Belediyesinde memur iken daire başkanı yapıldı. Vicdan Çetav, ikinci bir maaş için AY Jeotermal şirketine yönetim kurulu üyesi yapıldı. Vicdan Çetav bir kadın çalışana mobbing yaptığı için Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

Eksik kalan isimler kimler parmak kaldırsın…

Şimdilik bu kadar…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.