Aydın BŞB'nin yargıdaki 'Litera Yolsuzluk' dosyasına 'delil' niteliğinde 3 şaibeli ihale belgesi daha!
Aydın BŞB, 17 ilçede ASKİ su sayaçlarını okumaya ve tahsilatlarına ne zaman başladı? Kuşadası belediyesinden su alacaklarını alabildi mi? Litera yazılım şirketi Aydın BŞB'nin hangi şirketine hangi anketi yaptı?
Öncelikle; Asfalt, ASKİ Çetesi, Süpürme vb. YOLSUZLUK dosyalarında devletin yetkili birimlerini göreve davet ediyoruz!
EMAN dosyasında; kimlere rüşvet dağıtıldığı isim isim belgeleriyle yakında ortalığa saçılacak!
Asfalt yolsuzluk dosyasında; Muğla Akyaka'daki otele gidenlerin isimleri ve görüntüleri "zamanı geldiğinde" piyasaya çıkacağı bildirildi!
Süpürge yolsuzluk dosyasında kimlere "RÜŞVET" verildiği/verileceği, İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin raporları dahilinde yürütülen soruşturma çerçevesinde dosyasında mevcut!
Gelelim şimdi soruşturması yürüyen yolsuzluk dosyaları "delil" olacak ihale belgelerine...
Her şeyden önce; başta "hak", "hukuk", "adalet" kavramlarını üç öğün ağızlarında geveleyen CHP'yi yönetenlerin, Aydın BŞB'de neler olup bittiğine bakmasını, başta Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında "aklan da gel" diyemeyeceklerini de biliyoruz!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları çerçevesinde Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında çıktığı Fox Tv programanında "gerine gerine" ne diyordu: "Yolsuzluk iddialarını duyduk, hemen gereğini yerine getirerek YDK'ya sevk ettik!"
Sayın Kılıçdaroğlu Menemen için yolsuzluk "duyumu" üzerine yapılanları bir şekilde övüne övüne Tv'de anlatırken; Aydın BŞB'nin yargıya intikal etmiş, soruşturması devam eden yüzlerce milyonluk yolsuzluk dosyaları için harekete geçmemesi, sizce de manidar değil mi? Kaldı ki; İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin Sampaş yolsuzluk dosyası kapsamında "ön inceleme" raporunda bile Süpürme ihalesinde kime ne kadar aylık ödeneceği somut bir şekilde belgeliyken; CHP'yi yönetenlerin hala hak, hukuk, adalet kavramlarını dillerinden düşürmelelerinin bir izahı olabilir mi?
Bilindiği üzere; Aydın ili 2014 yerel seçimleri öncesinde Bütünşehir Yasası kapsamında "Büyükşehir" statüsü kazanmıştı... Yasa çerçvesinde; Aydın Belediyesi de "Aydın Büyükşehir Belediyesi" olmuştu... Aydın Belediyesinin, Büyükşehir olmasıyla birlikte yetki ve hizmet vereceği alanlar, yasa çerçevesinde tüm coğrafyasını kapsıyordu artık... 17 İlçe, tüm belde ve köylere hizmet götürecek olan Aydın BŞB, mevcut su dağıtım ve tahsilat işlerini de bundan böyle yapacaktı... Nasıl ki İstanbul'da bu işleri İski, İzmir'de İzsu vb. gibi kanunlar çerçvesinde kurulan şirketler yapıyorsa; Aydın BŞB'de tüm su ve kanalizasyon işlerini kuracağı şirket üzerinden yürütmesi gerekiyordu... Bu bağlamda Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) kuruluyor...
Aydın BŞB, bir şekilde Aydın ilinin tamamında 1 Nisan 2014 gibi su ve kanalizasyon hizmetlerini ASKİ şirketi üzerinden yürütmesi gerekiyordu...
Aydın BŞB kaynakları, ASKİ'nin "engelli" doğduğuna işaret ederek, ilçe, belde, köy su devirlerinde çok büyük sıkıntılar ve kamu zararının oluştuğunu iddia ediyorlar... Örnek olarak; Kuşadası Belediyesinde yaşanılan sıkıntıları gösteriyorlar! Kaynaklar, Kuşadası Belediyesinin ASKİ kurulmuş olmasına karşın, su tahsilatlarına devam ettiğini, Başkan Çerçioğlu ile dönemin Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı arasında çok büyük tartışmaların yaşandığını, ASKİ'nin Eylül 2014 ayında Kuşadası Belediye binası içine ASKİ veznesi açtığını, vatandaşların su borçlarını nereye yatıracaklarını şaşırdıklarını belirttiler!
Kaynaklar, o dönem ASKİ'nin Kuşadası Belediyesinin haksız yere su tahsilatlarından en az 20 milyon lira alacağının olduğunu, dönemim Başkanı Kayalı'nın 10 milyon lira olduğunu iddia ettiğini, bu konunun Ömer Günel'in döneminde çözülüp çözülmediğini bilmediklerini ifade ettiler!
Gelelim şimdi Aydın BŞB'nin su sayaçlarını okuyan el termallerine...
Kaynaklar, Aydın BŞB'nin elinde 17 ilçe, belde ve köyde su sayaçlarını okuyacak, el termallerinin olmadığını savundular!
Aydın Belediyesinden Aydın BŞB'ye devirde, o dönem ellerinde 17 tane de olsa su sayaçlarını okuyacak el termalininin bulunmadığını belirttiler!
Kaynakların öne sürdükleri iddialar bir şekilde ASKİ'nin çıktığı iki el termali ihalesi ile doğrulanıyor! Ne zaman? 14 ay sonra çıkılan el termali ihalesi ile!
ASKİ, 17 ilçe, belde ve köylerde su sayaçlarının okunması için el termali, ihalesine çıkıyor! İhaleye 21 B'den (Pazarlık) usulü çıkılıyor! Türkçesi, el termali alınacak olunan şirket, bulunup davet ediliyor ve 46 adet el termali 162 bin 840 TL ödenerek alınıyor!
Kaynaklar, ASKİ'nin el termallerinin ihaleden önce alındığını, daha sonra ihaleye çıkıldığını iddia ediyorlar! El termallerinin ihaleden önce alındığının ASKİ tahsilatlarından bulunulacağının da altını çiziyorlar!
Kaynaklar, el termallerinin nasıl ve ne şekilde alındıklarını Tanju Topçu ve Erhan Gökçe isimlerinin çok yakından bildiklerini, gerektiğinde e posta kanalıyla Telegram Haber'e açıklama yapabileceklerinin altını çiziyorlar!
Dönemim (Şimdi emekli) ASKİ şeflerinden Şehnaz Ulu, köy sayaçlarının okunmasına şöyle açıklık getiriyor: "17 İlçenin köy sayaçları ilk endeks, son endeks şeklinde deftere yazılarak, en az 1.5-2 yıl okunmaya çalışıldı! Deftere yazılan okumalar, daha sonra ASKİ bilgisayralarına geçirildi!"
ASKİ'deki işleyişin umumi manzarası böyle iken; ASKİ 6 Mayıs 2015 tarihinde el termalleri luzum ettiğinden olacak; 46 adetinin alınması için ihaleye çıkıyor. Pazarlık usulü (Adrese teslim) Depart Bilişim şirketinden tanesi 3540 TL el termalerini satın alıyor.
İşte pazarlık usulü çıkılan ihalenin belgesi:
Bu da Depart Bilişimin Google arşivinde yer alan el termali fotoğrafı:
O dönem ASKİ yöneticileri Aydın Merkez,17 ilçe, belde ve köylerde su sayaçlarının okumasının aksadığını görmüş olmalılar ki; 16 ay sonra 2. bir el termali satın alınma ihalesine çıkıyorlar...
ASKİ, bu defa pazarlık usulü değil de açık ihaleye çıkma gereği duyuyor! İhaleyi Mobit Bilişim adlı şirket kazanıyor! İhale 232 bin 560 TL'ye sonuçlanıyor!
ASKİ, ilk ihalede el termallerini 3 bin 540 TL2den satın alırken; açık usulde yapılan ihalede (2 Ay sonra) el termallerini tanesi 3 bin 876 TL'den bir şekilde 336 TL zamlı temin etmiş oluyor!
İşte Mobit Bilişimin kazandığı el termali ihalesinin belgesi:
Bu da Mobit Bilişimim Google arşivde yer alan sattığı el termali görseli:
Şimdi... Bir şekilde akıllara "ne var bunda kardeşim" iki ihalede 106 tane ASKİ el termali almış gelebilir... Evet... Bizlerde "ne var bunda" diyoruz da; ASKİ'ye iki ihalede 106 adet el termali satan şirketlerin adreslerinin, faks numaralarının "AYNI OLMASI" tesadüf olabilir mi?
Bakın... Bu adres bilgileri Aydın BŞB'ye 106 adet el termali satan Depart Bilişim ve Mobit Bilişim adlı şirketlerin an itibariyle yayında olan web sayfalarından alınmıştır.
Her iki şirketinde adresleri aynı! Hatta mevcut kullandıkları faks numarası bile aynı! İki şirkette aynı adresi ve faks numarasını halen kullanıyorlar!
Böylesine bir tesadüf olabilir mi?
Kaynaklar, el termallerini ihaleler yapılmadan öncesinde İstanbul'a gidilip alındığını iddia ediyor! Kaynaklar, önce malın alındığını, daha sonra ihaleye çıkıldığını iddia ediyorlar! Devletin ihale yasasında böylesi bir işleyiş mevcut mu? Bu iddiların araştırılmasını tabiiki devletin yetkili birimleri yapacaklar! Sonuçta ortada suç iddiaları var!
Öte yandan ASKİ kurulduğunda; Aydın Belediyesinden devir alınmış 17 tane de olsa el termali var mıdır? Neredeyse 15 ay 17 ilçe, belde ve köylerde okunup okunmadığı net belli olmayan su kayıplarının oluşturduğu kamu zararının hesabı kimden sorulacak?
Sayın Kılıçdaroğlu'nun iki de bir "bizim belediye başkanlarımızın veremeyeceği hesap yoktur" demekle oluyorsa bu işler, buyursunlar hesap sormaya Aydın BŞB'den, ASKİ'den başlasınlar!
ASKİ'deki kamu zararları ve su sayaçlarının silinmesi, haksız kazanç elde eden ASKİ Çetesi haberlerimiz flaş gelişmelerle devam edecek!
Öte yandan yargıda devam eden LİTERA Yolsuzluk dosyasına ek bir delil niteliğinde bir belge daha! Meğer yazılım şirketi olan LİTERA şirketi anket işlerinden de anlıyormuş!
Aydın BŞB'nin Ege Et şirketine 165 bin 750 TL karşılığında anket hizmeti vermiş! Bu anket hizmeti ihalesinin içeriğinin ne olduğunu bilemiyoruz ama, olsa olsa "Aydınlılar ayda ne kadar et tüketiyor"dan öteye değildir diye düşünüyoruz!
Anlayamadığımız; asıl işleri anket düzenlemek, yapmak olan şirketlerin PAZARLIK usulü çıkılan bu ihaleye çağrılmamış olmalarını... Ne dersiniz o dönemler çiçeği burnunda Aydın'ı "Büyükşehir" olarak yönetenler, tanıdık bir anketçi bulamamış olabilirler mi? Bu yüzden de LİTERA şirketi tercih edilmiş olabilir mi?
Not: Aydın BŞB kaynaklarından inanılmaz ihbarlar geliyor! En son gelen ihbarlarda; "parayı bulanlar"ın eşini boşadığına, ya sekreteri ile evlendiği ya da bir çalışanla yasak aşk yaşadıklarına yer veriliyor! Öyle şok iddialara var ki; Dallas dizisini aratmayacak yasak aşklar zincirinde; hafta için bir üst tepe yöneticisinin daha eşini boşayıp, iki yıldır eşini aldattığı çalışanla yuva kuracağı belirtiliyor! Açıkçası; 1 düzineye yakın parayı bulan ve eşinden ayrılanları nasıl haberleştireceğimizi düşünüyoruz!
Malumunuz; her türlü haltı işlerler, iş ortaya dökülünce "bu benim özel hayatım" diye tuttururlar! Türkçesi, elde ettikleri kirli paralarla ne yapacaklarını şaşıran bu tipler, bile bile yaptıkları karşısında kalkarlar bir de ahlaktan, namustan söz ederler!
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.