Aydın BŞB'nin Menemenli Özal'ları yeraltından çıkarmaya niyeti yok!

Aydın BŞB'nin Menemenli Özal'ları yeraltından çıkarmaya niyeti yok!

Aydın BŞB'nin Söke yeraltı otopark ihalesini de Nazilli yeraltı otopark ihalesini kazanan Menemenli Özal'lar kazandı...

A+A-

Aydın BŞB'nin Söke yer altı otopark ihalesini de Menemenli Özal'lar kazandı! 

Aydın BŞB'deki ihale performanslarını yerüstünden yer altına kaydıran Menemenli Özal'lara ait ÖZEN-EL İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, EGETEKNİK İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ'leri, Nazilli'den sonra Söke yeraltı otopark ihalesini de kazanarak Aydın BŞB'deki ihale başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldular. 

Peki, ÖZEN-EL İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile EGETEKNİK İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ kimlere ait?

EGETEKNİK İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ, Resul Özal tarafından 7 Aralık 2017 yılında kuruluyor. (Bkz. Ticaret Sicili Gazetesi 9468 sayı, 130. sayfa)

naz14.png

Resul Özal, Şubat 2022 ayında EGETEKNİK İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİni Mustafa Özal'a devir ediyor. (Yukarıda)

naz3.png

Bu da şirketin en son sermaye şeklini gösteren Mayıs 2022 tarihli Ticaret Sicili Gazetesi belgesi. (Yukarıda)

ÖZEN-EL İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin kuruluşu, 2010 yıllarına kadar dayanıyor... Şirket 2-3 devir işlemlerinden sonra Nisan 2015 ayında Şehmus Özal'a devir oluyor...

 naz4.png

Şehmus Özal da Şubat 2017 ayında ÖZEN-EL İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'ni Muhlis Özal'a devir ediyor... (Ticaret Sicili Gazetesi küpürleri bkz. aşağıda, yukarıda.)

naz5.png

Şirketlerin Özal'lara ait oldukları kısmı anlaşıldığına göre; şimdi gelelim Aydın BŞB'deki ihale performanslarına...

naz1.jpg

Menemenli Özal'ların Özen-El şirketi ilk ihalesini sözleşmesi 9 ay sonra imzalanan Karacasu Spor ve Sosyal Tesis yapım ihalesi ile kazanıyor! Dikkate ederseniz; Özal'lar bu ihaleye "İŞ ORTAKLIĞI" adı altında girmiyorlar çünkü, Egeteknik şirketi 7 Aralık 2017'de kurulduğundan ve de henüz "TAY TAY" yürüme evresini atamadığından dolayı, ihale ipini göğüsleyen önceki yıl Şehmus Özal'dan Özen-El şirketini devir alan Muhlis Özal oluyor...

naz2.jpg

Kurucusu Mustafa Özal olan Egeteknik şirketi de 2021 yılına kadar rüştünü ispatlamış olacak, o da Aydın BŞB'nin İncirliova'ya yapacağı kreş işi ihalesini kazanıyor... 

ÖZAL'LARIN ÖZEN-EL, EGETEKNİK ŞİRKETLERİ AYDIN BŞB'DEN 1'ER İHALE ALDIKLARINA GÖRE; İŞ ORTAKLIĞI KURMALARININ ÖNÜNDEKİ ENGELLERDE KALKIYOR ARTIK!

Menemenli Özal'lar şirketleri ile birer tek ihale aldıklarına göre; Aydın BŞB'nin çıktığı ihalelerde "İŞ ORTAKLIĞI" kurmaya başlıyorlar! İhalelerden elde edilen cirolar aynı havuzda birikmiyorsa; İŞ ORTAKLIĞI adı altında ihalelere girmek, Özal'lara avantaj mı dezavantaj mı sağlıyor orasını bilemiyoruz ama, Aydın BŞB ihale komisyonu üyeleri, ihalelere İŞ ORTAKLIĞI adı altında katılan şirketlerin sahiplerinin kim olup olmadığına bakmıyor/incelemiyor mu? 

naz.jpg

Menemenli Özal'lara ait ÖZEN-EL İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile EGETEKNİK İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETLERİNİN Aydın BŞB'deki ihale performansları, Nazilli yeraltı otopark ihalesi ile karşınıza çıkıyor! Özal'lar, bu ihaleyi şirketlerinin yaptıkları "İŞ ORTAKLIĞI" yardımı ile kazanıyor! (Belgesi yukarıda)

aa-20220919-28944791-28944787-izmirde-geri-itilen-259-duzensiz-gocmen-kurtarildi-14-gocmen-yakalandi.jpg

Özal'lar, Pandemi ve ekonomik koşullardan kaynaklanmış ve Aydın BŞB'nin çıktığı bu Nazilli yeraltı otoparkı imalat işi ihalesinin altından da kalkamayacak oluşundan olası, Aydın BŞB bu defa CHP tepe yöneticilerinin de pek sevdiği 21 B'den (Pazarlık Usulü) tamamlayıcı bir ihaleye çıkıyor! (Belgesi yukarıda.) Dikkat ederseniz; Özal'lar ihalenin usulüne göre hareket etmeyi de çözmüş, ihale dünyasında da ustalaştıklarını bu 21 B'den çıkılan Nazilli yeraltı otopark ihalesi ile kanıtlamış oldular! (İlk ihaleyi İŞ ORTAKLIĞI adı altında kazanan Özal'lar, 2. ve tamamlayıcı ihaleye tek şirketle katılarak, bir şekilde Aydın BŞB'nin ihale komisyonu üyelerinin de gözüne girmeyi başarmış oldular.)

Özal'ların şirketleri üzerinden Aydın BŞB'deki ihale performansları böylesine güzel bir başarı grafiği ortaya çıkarırsa, Söke yeraltı otopark ihalesini de başka bir şirketlere kaptırması mümkün olabilir mi? 

Ne yapmışlar?

Özal'lar, nasıl ki Nazilli yeraltı otopark ihalesinde şirketlerini "Siyam İkizleri"ne dönüştürdüğü gibi; Söke yeraltı otopark ihalesinde de İŞ ORTAKLIĞI taktiğine bürünerek; ihaleyi de kazanarak yüzlerinin akı ile çıkmayı başarmışlar! 

İşte Özal'ların şirketleri üzerinden İŞ ORTAKLIĞI kurarak Aydın BŞB'den kazandıkları son ihalenin belgesi: KDV Dahil 36 Milyon 308 Bin 600 TL

solb.jpg

Not: Dün yapılan ASKİ toplantısından su zammı yüzde 39.5 olarak belirlenmiş!                                 Özal'ların ihale performansları sadece Aydın BŞB ile mi sınırlı? Özal'ların şirketlerine ihalelerde İzmir'den hangi şirketler yancılık yapmaktadır? Özal'larin şirketlerine ihalelerde Bulut Park, Güneş Park vb. gibi aynı adreste kayıtlı (Aynı soyadı taşıyan, belki de karı-koca) şirketlerde yancılık yapmış olabilir mi? Balçova belediyesinin ihalesini de Özal'ların hangi şirketi hangi yancı şirketle kazandı? 

Bizi izlemeye devam ediniz...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.