Aydın BŞB'in 'Asfalt Yolsuzluğu' dosyası Örgütlü Suçlar Savcılığı'nın masasında!

Aydın BŞB'in 'Asfalt Yolsuzluğu' dosyası Örgütlü Suçlar Savcılığı'nın masasında!

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu açığa bile aldırabilecek kalınlıktaki "asfalt yolsuzluğu" dosyası, Aydın Adliyesi Örgütlü Suçlar Savcılığı masasına ulaştığı bildirildi!

A+A-

Aydın Adliyesinde Örgütlü Suçlar Savcılığı'ndaki, yürüyen kovuşturmaların sonuna gelindiği halde davaya dönüşmemesi Aydın Büyükşehir'de endişeyi korkuyu had safhaya çıkarıyor!

Aydın BŞB'den yükselen seslere kulak verildiğinde; "Şu kovuşturmalar bir an önce sonuçlanıp davaya dönse de bir rahat nefes alsak" deniliyor.

Neden mi?

Dava açılırsa;

Bilirkişidir... İtirazdır... İstinaftır... Uzun yıllar alacağı o zamana kadar da CHP bir şekilde koalisyon da olsa iktidara gelir, böylece sürecek davaları da bir şekilde hallederiz anlayışı hakim...

Peki hesapları bozan ve Aydın Büyükşehir'de onlarca bürokratı uykusuz bırakan nedir? 

Bir operasyon evet bir operasyon, kovuşturmaların sonuna geldiği halde neden davalar açılmıyor? sorusu beyinleri kemiriyor...
Neredeyse normal operasyonsuz dava açılsa hani zil takıp oynayacaklar!

Gazetemizde konu ettik, ihaleler maşallah öyle ince ayar çekilmiş ki; Türkiye'de ihaleye sadece 1 firma girebiliyor, başka firmalar girse de şartnameler gereği eleniyorlar, ÇED raporu istenerek 1 yıl sürecek prosedür ortadayken adeta Devlet ve vatandaş ile dalga geçilmişti! 

İhaleden sonra da poz değişikliği yapılarak büyük vurgunlar yapılmıştı! Mansur Yavaş televizyona çıkıp tek tek pozların ihale fiyatlarını sıralamıştı. Yavaş, "5 yıl önce 80 dolara tonu alınan asfaltı biz 20 dolara alıyoruz. İşin sırrı düz şartname hazırlayarak işe herkesin girmesini sağladık, rekabet oldu fiyat düştü" demişti.

Ya Aydın Büyükşehir asfaltın tonunu kaç dolara alıyor? 

Açıklayabilirler  mi ?

Var mı 6 okka yürek?

Bizim duyumumuz 250 dolar olduğu aksi varsa gönderin belgesini Mansur Yavaş gibi açıklayalım... gizli tanığın her şeye mercek tutarak açıklamasına rağmen, neden operasyondan dönüldü ?
LİTERA meşhur Litera aslında ihale yapılmadan önceden alındığı, sonra ihaleye fesat karıştırılarak sahte belge ile ihalesi yapılan, son günlerde su paralarının silinmesinde kullanılan program, bu dosyada tarafımıza gelen duyumlara göre sayın Savcı gizlilik kararı almış, bu yüzden hangi personelin ne ifade verdiğini Aydın Büyükşehir de bilmiyor! Tabi bu da endişeleri artırıyor... Hukuk adamı ve Devlet adamı olmak böyledir işte, eğer ki ifadeler açık olsa ve duyulsa vay o personelin haline! 

Küre'de ise yine skandallarla dolu, çok geniş dosya düşünün sıfır kırım atmış müteahhit varken, devletin trilyonları sebepsiz yere bir yerlere akıtılmış... Bu dosyada da birçok kişinin bu durumu itiraf ettiğini biliyoruz!
Eman'a hiç girmeyelim... Sadece Mersin'de gelirin yüzde 42'si Mersin Büyükşehir'de kalırken neden Aydın'da sadece ve sadece yüzde 7'si kalıyor? Firmanın sözüm ona yapacağı 500 milyona yatırımın yerinde ise yeller esiyor! Eman dosyasının Devlet tarafından İçişleri, Sayıştay ve Adli makamlar da kovuşturmaları devam ediyor.
Aydın Büyükşehir temizlik işi ise evlere şenlik! Yine uyduruk bir araç isteyip, bir iki elektrikli araç ve sağdan direksiyon olsun diyerek vicdana sığmayan vurgunlar...

Özellikle Örgütlü Suçlar Savcılığı'nca bekleyen ve bazıları için gizlilik kararı alındığı duyumları gelen dosyalar Aydın Büyükşehir'de kaygıya neden oluyor! Failler için dava açılması ise ödül gibi olacak; aynı zamanda davaların açılmasını dört gözle bekleyenler; yaptıkları yolsuzluklar için açılacak davalarla bel bağladıkları, "işler bir rutin seyre girse de hepimiz rahatlasak, yırtsak" modunda olduklarının da altını çizmekte yarar görüyoruz!

Yukarıda saydığımız dosyalarla ilgili personellerin de gözetim altında olduğunu duyuyoruz! Asfalt işinin hakediş ve kontrol ihale işlerine imza atan personelin başkaları ile görüşmeleri yasaklandığı belirtiliyor! Türkçesi, hepsi gözetim altında tutuldukları BŞB kaynaklarınca aktarılıyor!

Yine temizlik işlerindeki personele de gerekli uyarıların yapıldığı; ASKİ'de ne yapacağı kestirilemeyen Tufan Yılmaz için de ayrı önlemler alındığı iddialar arasında bulunuyor!

Nedir bu korku?

Nedir bu telaş....
James Bond filmleri kadar esrarengiz olan nedir?
İTIRAF... Evet itirafın biliyorsunuz hukukta indirimi var! 

İşte bu indirimden yararlanıp itirafçı olan çıkmasın diye; bu Sherlok Holmes yöntemlerine başvuruyorlar!

Açıkçası, Aydın BŞB'deki umumi manzara şimdilik bunlar! 

Bizi izlemeye devam ediniz...

ASKİ Çetesi deşifre etmeye deva edeceğiz... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.