Aydın BŞB'de 'idari izinli' krizi! Zabıtalar zorla mı işe çağırılıyor?

Aydın BŞB'de 'idari izinli' krizi! Zabıtalar zorla mı işe çağırılıyor?

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhurbaşkanlığı 'İdari İzinli' genelgesini hiçe mi sayıyor? Aydın BŞB zabıtaları genelge kapsamına girmiyor mu?

A+A-

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olarak "kronik" rahatsızlığı olduğu için "İDARİ" izinli olması gereken zabıta memurları zorla çalıştırıldığı belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre zabıta memurları hariç başka "idari izinli " olması gereken personelin işe çağrılmadığı gibi işe çağrılanlara da "siz çok yattınız, bunu ödemeniz gerekiyor" denildiği iddia ediliyor. 

Başka birimlerde çalışan idari izinli personelin halen izin kullanmaya devam ettiği öğrenilirken "Sosyal Demokrat" bir belediyede iş barışını bozan böyle bir uygulamanın olması da son derece düşündürücü!

Cumhurbaşkanlığı genelgesi çok açıkken böyle bir uygulamada işe çağrılarak çalıştırılan personelin birisinin hastalanarak Allah göstermesin yaşamını yitirmesi durumunda; bunun vebalini izinli olması gerekirken çalışmaya ZORLAYAN amir ve Belediye Başkanına üstlenecek mi?

Diğer çevre belediyelerin hiç birinde İDARİ İZİNLİ olan personel işe çağrılmazken; özelikle de zabıtaların sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor olması, kamuoyunun dikkatlerinden kaçmıyor.

İşte 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Hükmünce Kamu Çalışanlarının İdari İzinli Sayılacağı Kronik Hastalıklar Hakkındaki Duyurusu:

29/05/2020 tarih ve 31139 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından “COVİD-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler” konulu 2020/8 sayılı genelge yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Genelge hükmüne göre çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığımızca belirlenen kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacağı öngörülmüştür.

Bu kapsamda;

1- İdari izinli sayılacak kamu çalışanlarında aranacak kronik hastalıklar ekli listede belirlenmiştir.

2- Ekli listedeki listedeki hastalıklardan 01.06.2020 tarihinden önceki 2 (iki) yıl içerisinde 3(üç) kez aynı tanıyı almış olanlar için Bakanlığımız e nabız sistemi üzerinden “İdari izne esas kronik hastalık durum belgesi” üretilecektir.

3- Listedeki hastalıkları olan çalışanlar Bakanlığımız e-nabız sistemi üzerinden “İdari izne esas kronik hastalık durum belgesi”ni üreterek çıktısını alarak çalıştığı birime ibraz edecektir.

4- Tereddüt hasıl olan hususlarda merkez teşkilatları Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden diğer birimler ise İl Sağlık Müdürlüğünden görüş alarak işlem tesis edecektir.

 

Aydın BŞB'den haberimize ilişkin yapılan açıklama:

1 Mart tarihli Cumhur Başkanlığı genelgesinde "idari izinli olanlardan hizmetine ihtiyacı olanlar çağrılabilir" hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda Dinamik Denetim Sürecinin başlatılması buna bağlı olarak yerel yönetimlerin azami personelle denetim yapması talimatı İçişleri Bakanlığı tarafından verilmiştir. Bizde buna bağlı olarak personeli çağırdık.
Cumartesi pazar zaten azami dikkati gosterip calistirmiyoruz; ayrıca personele haberde bahsedildiği şekilde "çok yattınız bunu ödeyeceksiniz" şeklinde bir yaklaşım olmamıştır. Hepsine çağrılma gerekçelerinin yayımlanan genelgeler olduğu açıklanmıştır.

Bu personel hafta sonu çalıştırılmamaktadır. Hafta içi durumları dikkate alınarak iş yoğunluğunun az olduğu bölgelerde çalıştırılmaktadır.

Çalışmaları esnasında maske, Sosyal mesafe, hijyen kurallarına azami riayet edilmektedir. Ayrıca diğer birçok kurum hizmet ihtiyacı nedeniyle personelini çağırmıştır. Bu genelgeye bağlı olarak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.