Aydın BŞB'de gündem genel sekreter Yamen'e yeni bir iş bulma!

Aydın BŞB'de gündem genel sekreter Yamen'e yeni bir iş bulma!

Yamen'in soruşturmanın sona ermesiyle birlikte Ertuğrul Yamen'in Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması bekleniliyor...

A+A-

Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen hakkında yürütülen evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık soruşturmaları hızla ilerlemekte, delillerin netlik kazanmasıyla birlikte ciddi gelişmeler yaşanmakta.

2017 yılında Moskova Turizm Fuarı sonrası düzenlediği gerçek dışı evraklarla devletten haksız kazanç elde ettiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma, Danıştay'ın kararıyla yeniden açılmış ve sahte evrakların ortaya çıkmasıyla birlikte Yamen'in durumu daha da zorlaşmıştır.

Soruşturmanın sona ermesiyle birlikte Ertuğrul Yamen'in Aydın Valiliği ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması, dosyanın Savcılığa gönderilerek ceza davasına dönüştürülmesi bekleniyor. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bu durumdan haberdar olduğu ve Yamen'e konuyla ilgili sert bir mesaj verdiği belirtiliyor. Yamen'in, son dönemde sık sık Ankara'ya giderek soruşturmayı kapatmaya çalıştığı, ancak bunda başarılı olamayınca özel sektörde iş arayışlarına başladığı ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.