Aydın BŞB'de aynı ihale 1 yıl sonra nasıl kurgulandı ve aynı şirkete nasıl peşkeş çekildi?

Aydın BŞB'de aynı ihale 1 yıl sonra nasıl kurgulandı ve aynı şirkete nasıl peşkeş çekildi?

Öncelikle bu haberimiz önceki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na kapak olsun! Malumunuz, hesap uzmanı olur kendileri...

A+A-

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeniden adaylığı hakkında önceki dönem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ne demişti: "Hiç bir sorunu yok!"
Aslında Kemal Bey doğruyu söylüyordu!
Çünkü, CHP'de kendisinin başlı başına sorun olduğunu kendisinden başka herkes biliyordu ve 38. Kurultay'da dersini alıp evinin yolunu tuttu!
Deveye sormuşlar neren eğri diye... O da demiş ki... Nerem doğru? Kılıçdaroğlu'nun 13.5 yıllık CHP Genel Başkanlığı serüvenini en iyi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Yeni Asır gazetesine verdiği röportajda değerlendirdi: "Neresi doğru ki!"
Bugün CHP'de her şey allak bullak olmuşsa, her şey tepe taklak yürütülüyorsa, bunda en büyük pay sahibi Kemal Bey'dir... Değişen bir şey var mı? Aynı hamam aynı tas değil mi? Kemal Bey'in "aday belirleme" ekibinden dışarıda kalan Engin Özkoç'tan başka biri daha var mı? Yok! 
Kemal Bey, sözüm ona yolsuzlukların üzerine giden bir siyasetçiydi... Külahımıza anlatsın! TCK 235'e indirimi TBMM'ye kim getirdi? Kemal Bey'li CHP... İhaleye fesat karıştırmaktan cezaevine girecek olanları bu TCK 235'e çekilen "indirime gidilme" operasyonuyla kurtaran Kemal Bey'li CHP değil miydi? Dönemin CHP Antalya MV Yıldıray Sapan'ın dışında karşı çıkan oldu mu? Özgür Özel, o günlerde MV değil miydi? Çuval ağzı mı açıyordu? 
Özgür Özel de Kemal Bey'in izinden, bir dediğini iki etmeyecekse, bundan sonra olacakların altından kalksın da görelim!

Gelelim şimdi Durnabaş'ın Aydın BŞB'deki ihale başarısına... 

Telegram Haber, 12 Şubat 2023 tarihli "Çerçioğlu tarih yazmaya devam ediyor! 1 Milyon TL sermayeli Durnabaş'ın şirketi Aydın BŞB'de 442 Milyonluk ihaleye imza attı... Çerçioğlu tarih yazmaya devam ediyor! 1 Milyon TL sermayeli Durnabaş'ın şirketi Aydın BŞB'de 442 Milyonluk ihaleye imza attı..." başlıklı haberinde "Bu yıl Aydınlılar hizmet manyağı olacaklar!" diyor...  
Sıfır kilometre "MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ"ni kuruyorsunuz:
adsiz4-001-001.jpg

Şirket kuruluşundan sonra KAMUDA ilk ve tek ihalesini Aydın BŞB'de kazanıyor! 

adsiz12-003-001.jpg

İşte belgesi: 

izbb-002-001.jpg

Fakat ne hikmetse Aydın BŞB ihale komisyonu 449 Milyon TL yaklaşık maliyet üzerinden çıkılan bu ihalede; ihaleyi "EN DÜŞÜK" teklif verene değil de "EN YÜKSEK" teklif verene veriyor! Zaten ihale içinde 3 şirket geçerli teklif veriyor! 

İşte Belgesi: 
adsizv-003.jpg

Telegram Haber'in ortaya çıkardığı İsmet Durnabaş'ın MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ ile Aydın BŞB'de dakika bir gol bir ihale başarısı, ulusal yazılı medyamızda da aylar sonra haber olmuştu... (Bkz. Google'de ara: İsmet Durnabaş)

Durnabaş, bu defa en düşük teklifle Aydın BŞB'de 2. ihalesini de kurgulu düzenekle kazanıyor!

adsizn-002.png

Ne güzel değil mi iki ihalenin de çıkış gerekçesi aynı! Peki, Aydın BŞB, Durnabaş'ın bu MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ'nin hangi İŞ TECRÜBESİNE bakarak bu ihaleleri PASLAMIŞTIR?

matrt.jpg

Durnabaş'a hem de (27 Milyon) "EN YÜKSEK" teklif üzerinden Ekim 2022 ayında verilen ihalenin hizmet süresi 19 Ocak 2023 günü başlıyor, 8 Aralık 2024'de bitiyordu... 

İkinci ihalenin güzelliği nerede derseniz; Durnabaş'ın MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ, bu defa TIPKISININ AYNI İŞLERİ KDV'siz 713 Milyona 29 Ocak 2024 günü ile 23 Kasım 2024 tarihleri arasında yaparım diyor! 
Önceki ihalede TIPKISININ AYNI İŞLERİ 8 Aralık 2024 gününe kadar KDV'siz 374 Milyona yaparım diyen Durnabaş'a nasıl oldu da 1. ihalenin sözleşme süresi dahi bitmeden bu 2. ihale verildi? 
Durnabaş, 2. ihaleyi kapmadan öncesinde MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ neden sermaye artışına gitmiştir? 
Durnabaş, ihale öncesi kurgu gereği mi sermaye artışına gitmiştir? 
Durnabaş'a 2. ihalenin PASLANMASI için, Aydın BŞB, MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ'ne verdiği 1. ihaleyi iptal etmeyip, SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETMİŞ olabilir mi? 
Böylesi bir DÜZENEK, Aydın BŞB ile MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ karşılıkla anlaşarak mı kurulmuştur?
Durnabaş'ın MARTOKSAL PROJE YAPIM İNŞAAT TAAHHÜT ANONİM ŞİRKETİ, 1. ihaledeki işlerin yüzde kaçını yapmıştır/yapabilmiştir? 
Aydın BŞB, 2. ihalede yapılacak olan işleri ŞİŞİRMİŞ olabilir mi?
Aydın il sınırlarının, yollarının, tamir edilecek kaldırımlarının vb. Coğrafi haritalarımızda ENİNE BOYUNA BÜYÜMÜŞ, UZAMIŞ olabilir mi?
TIPKISININ AYNI iki ihale teknik şartnamesinde yer alan "YAPILACAK İŞLER" neden 2. ihalede 8 kalem düşürülmüştür?
Temsil, "Sfero Döküm Çerçeveli Baca Kapağı Hazırlanması (Nakliye Dahil) işi", 1. ihalede kaç tanesi hazırlanmış ve teslim edilmiştir ki; 2. ihalede adet bazında düşürülmüş ya da şişirilmiştir? 

Yüzlerce detay ve kurgu, bir sonraki "GELİŞME" bölümü haberimizle geliyor... 
Akıllara durgunluk verecek ihale güzelliklerini küçük dilinizi yutarak Telegram Haber farkı ile okuyacaksınız...
Bizi izlemeye devam ediniz... 
 

 

 

 


 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.