Aydın BŞB şirketi Ege Et'in piyasa koşullarının altında sıvı yağ satmaya başlamasının sırrı ne?

Aydın BŞB şirketi Ege Et'in piyasa koşullarının altında sıvı yağ satmaya başlamasının sırrı ne?

Aydın BŞB Ege Et şirketi, marketlerinde "benim diyen" zincir marketlerden daha ucuza sıvı yağ satmaya başlamasının sırrı stokçuluk mu?

A+A-

Bilindiği üzere; tarımsal ürünlerin yanında yağ fiyatları da Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşla birlikte almış başını gidiyordu... 2 Ay öncesi sıvı yağ fiyatları ile bugün ki sıvı yağ fiyatlarını karşılaştırdığınızda, minimum 50 TL ila maksimum 90 TL arasında (Zamlı) fiyatların değişmiş olduğunu görürsünüz!

Savaş öncesi 5 Lt'lik sıvı yağlar markasına göre; 75 ila 95 TL arasındayken, savaşın ilk günlerinde fısıltı gazetesi ile de oluşan piyasalarda, sıvı yağların 5 Lt'lik ambalajları bir anda 140 TL ila 170 TL arasına fırlamış, gün itibari ile gelinen noktada zincir marketlerde 5 Lt'lik sıvı yağ fiyatları da 150 TL ila 200 TL bandına oturuyordu...

277300175-703473610654645-1906359762533212019-n.jpg

Halkçı Aydın BŞB, sıvı yağ fiyatlarını devam eden Rusya-Ukrayna savaş krizine rağmen sezinlemiş olmalı ki; bugün "BENİM DİYEN" marketlere şapka çıkartacak cinsten düşük fiyattan sıvı yağı piyasaya sürebiliyor!

Bugün, Aydın BŞB'nin Ege Et şirketinin marketlerinde cuma gününden başlayan (8 Nisan 2022) ve zincir marketlerde 5 Lt'si 149 TL'den satılan yağı nasıl 119 TL'den satabiliyor? (Aynı marka) İşin sırrı nerede? 

Aydın BŞB kaynaklarına işin sırrı nedir diye sorduk!

Sıvı yağların Aydın BŞB Aybel şirketinin satın alma müdürü Mustafa Güler tarafından aylar öncesinde satın alındığını iddia etti!

Aydın BŞB kaynakları, aylar öncesinde öne sürdükleri Aybel'ci Mustafa Güler'in binlerce ton sıvı yağları kimin talimatıyla aldığını, nerede stokladığını kamuoyuna açıklaması gerektiğini savundu!

Kaynaklar, bugün ki fiyat koşullarında Ege Et'in cuma günü piyasaya sürdüğü yağların günün koşullarında satılamayacağını öne sürerken, işin içinde stokçuluk yoksa, "Ege Et sıvı yağları zararına mı satıyor?" sorusunu yöneltiyor!

Ayrıca, Aydın BŞB, Ege Et ve Aybel şirket yönetimleri, Aydın halkını da düşündüğüne göre; sıvı yağların ne zaman litresi kaç liradan alındığını ve neden 8 Nisan'da piyasaya sürüldüğünü Aydın halkına açıklayacaktır diye düşünüyoruz!

Sahi, Aydın BŞB'de şeffaf Belediyecilik bir ilke değil mi? Yoksa Aydınlılar yanlış mı biliyor? 

adsiznv.png

Aydın BŞB'nin Ege Et şirketine Google üzerinden ulaşılmayınca; Aydın BŞB'nin resmi web sitesi üzerinden Ege Et'e ulaşmak istedik... Fakat, mahkeme kararı ile erişimin engelli olduğu bilgisi ile karşılaştık!

Garip değil mi? 

CHP'nin gözbebeği bir Büyükşehir Belediyesinin parmakla gösterilecek bir şirketinin resmi internet web sitesi ulaşılamıyor oluşu, sizce de tuhaf değil mi? Ya da ayıp? 

Aydın BŞB'nin resmi web sitesi üzerinden Ege Et'i tıklayınız, aşağıdaki bilgiler çıkıyor karşınıza! 

adsizn.png

Not: Aydın BŞB'nin halka ucuz yağ satmasına asla karşı değiliz! Fakat, stokta yağlar bekletilmemişse, hangi tarihte ne kadardan aldığını da açıklamak durumunda değil midir? 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.