Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu’ndan Müze Müdürüne kıyak

Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu’ndan Müze Müdürüne kıyak

Anadolu’nun kesintisiz yaşam süren ender kentlerden biri olan Aydın, örenyerleri ve sit alanları bakımından Antalya ve  Muğla’dan sonra Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır.

A+A-

Bandırma Müzesi Müdürü iken Aydın Müzesi Müdürü olarak 2022 yılı Mayıs ayında atanan Ali Atmaca’nın Elektrik Mühendisi oğlu Hüseyin Murat Atmaca, babasının Aydın'a atanmasından yaklaşık 35 gün sonra Aydın Büyükşehir Belediyesinde göreve başladı. 

Anadolu’nun kesintisiz yaşam süren ender kentlerden biri olan Aydın, ören yerleri ve sit alanları bakımından Antalya ve  Muğla’dan sonra Türkiye’de 3. sırada yer almaktadır.
Her bir karış toprağı tarih kokan bu kentte yapılan tüm alt ve üst yapı çalışmaları, Aydın Müzesi Müdürlüğü denetiminde yürütülmektedir. Tüm bu çalışmaların yüzde 90 oranı da  Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. 
Aydın’a yeni atanan Müze Müdürü'nün oğlunun apar topar işe alınmasının gayesi, Müze denetiminde yürütülen bu çalışmaların "daha esnek hale getirilmesi" mi sorusu akıllara gelmektedir! 
Denetlediğiniz bir kuruma oğlunuzu işe aldığınızda bu kurumu objektif denetlenemeyeceği de çok aşikardır! Aydın’da ikamet eden yüzlerce elektrik mühendisi iş beklerken; apar topar Bandırma’da ikamet eden birinin işe alınmasını liyakat ölçüsünde değerlendirmek abes ile karşılanır.
Hüseyin Murat Atmaca'nın hangi niyetle işe alındığını, bunun karşılığında Belediyenin hangi projesine onay verildiği sorusuna bir an önce cevap verilmelidir! 
Ak Parti Hükümetinin atadığı ve oldukça hassas bir mevki olan Müze Müdürlüğü makamında oturan biri, CHP’li bir belediyeye oğlunu yerleştirmesi, hem siyasi hem de ahlaki olarak, uygun değerlendirmek mümkün değildir!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum