Aydın BŞB aracıyla alem dönüşü kazanın detayları ortaya çıktı

Aydın BŞB aracıyla alem dönüşü kazanın detayları ortaya çıktı

Türkiye'nin en kirlenmiş belediyesi kim oylaması yapılsa, Aydın BŞB'nin açık ara dünya birincisi olacağı şimdiden aşikar.

A+A-

Türkiye'nin en kirlenmiş belediyesi kim oylaması yapılsa, Aydın BŞB'nin açık ara dünya birincisi olacağı şimdiden aşikar. Yönetim kademelerinin neredeyse tamamı yolsuzluklara dayalı fillilerden dolayı hükümlü olan ya da bir numaralı sanık olan Özlem Çerçioğlu ile beraber yüz kadar çalışanın aynı gerekçelerle Asliye ve Ağır Ceza Mahkemelerinde yargılandığı Aydın BŞB, gayri ahlaki olaylarla da günaşırı haberlere konu olmaya devam ediyor.

Son olarak Aydın BŞB Doktoru Kadir Karakoç'un belediyeye ait kiralık araçla alem dönüşü yaptığı kazanın detayları ortaya çıktı. Hala Aydın BŞB tarafından savunulmaya ve masum gösterilmeye çalışılan Dr. Karakoç'un yaptıkları bu kadarına pes dedirtirken, Aydın BŞB’nin kamu kurumu olmaktan çıkıp, nasıl bir aile çiftliğine dönüştüğü gerçekliğini de gözler önüne seriyor.

KAMU ARACINDA ÜÇ BAYANLA ALEM DÖNÜŞÜ KAZA…

ALKOLLÜ DOKTORU KAÇARKEN VATANDAŞLAR YAKALAMIŞ

Gazetegerçek.net imtiyaz sahibi ve yazarı Durmuş Tuna tarafından ortaya çıkarılan skandallar zinciri, şöyle gelişti;

Aydın BŞB Sağlık Hizmetleri Koordinatörü ve Medinova Hastanesi Acil Servis Doktoru Kadir Karakoç, belediye kullanmındaki kamu aracıyla beraber yanında üç bayanla birlikte, Efeler-Kardeşköy Mahallesi'nde bulunan lüks bir mekana gitti. (Bu mekan aynı zamanda Aydın BŞB’yi denetlemeye gelen bazı Sayıştay ve Mülkiyecilerin ağırlandığı olarak da biliniyor.)

Dr. Karakoç ve beraberindeki üç bayan gece geç saatlerde alkol aldıkları mekandan ayrıldı. Daha Sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde bir ticari araca çarpan Aydın BŞB Doktoru Karakoç, alkol muayenesinden kurtulmak için aracı ve bayanları olay yerinde bırakıp, kaçmaya çalıştı. Fakat çarptığı aracın sahibi olan şahsın arkadaşı tarafından arkasından koşularak, yaka paça yakalandı.

Trafik polislerinin tüm ısrarına rağmen olay yerinde alkolmetreyi üflemeyen Dr. Karakoç, hataneye götürüldü. Burada yapılan muayenede 139 promil çıktı. Ve ehliyetine 30 ay süreyle el konulacağı belirtildi. Dr. Karakoç'un beraberindeki üç kadın da hastaneye götürülerek ayakta sağlık bakımları yapıldı.

HASAR 450 BİN LİRA…

ÖDEYECEĞİZ DEDİLER KAÇTILAR

Söke Gerçek Gazetesi'ne yaptığı açıklamada olay anı ve sonrasında ilişkin bilgiler veren Tolgahan Koç isimli mağdur, “Araba benim ekmek teknemdi. Aydın BŞB’den Oğuz isimli bir kişi ile Efeler Sevgi Yolu'nda görüştük. Şikayetçi olmazsam mağduriyetimi gidereceklerini söylediler. Masraf 450 bin lira çıkınca verdikleri sözde durmadılar” dedi. (Haberlerin yayılmasıyla birlikte paniğe kapılan Aydın BŞB yönetiminin mağdurun masraflarını karşılayacakları vaadinde bulundukları kaydediliyor.)

AYDIN BŞB DR. KARAKOÇ’U NEDEN KORUNMA TELAŞINDA?

DR. KARAKOÇ KRİTİK DAVALARI NASIL ETKİLİYOR?

Öte yandan Aydın BŞB Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Dr. Kadir Karakoç hakkında daha önce de kamuya ait araçla kaza yaptığı ve Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu Ozan Çavuşoğlu'nun girişimleriyle olayın kapatıldığı öne sürülmüştü. Bunun yanında Dr. Karalkoç ile Ozan Çavuşoğlu arasında kurulan belediyecilikle ilgili şirketler üzerinden ticari faaliyetler gerçekleştirildiği, yine Özlem Çerçioğlu yapılanması isimlerinden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş'ın belediyeleri arayıp, bu şirketlerle çalışılması yönünde baskılar yaptığı iddiaları gündeme gelmişti.

Aydın BŞB’yi panikleten asıl neden olarak, süren kritik davalarda Dr. Karakoç'un üstlendiği görev gösteriliyor.

İddialara göre Dr. Karakoç, aynı zamanda görev yaptığı Özel Medinova Hasatenesi'nden, davalarda yargılanan kişiler için mahkeme günleri gerçek dışı sağlık raporları düzenletiyor. Bu nedenle sanıklar duruşmalara katılamadığı için davalar uzadıkça uzuyor, karar aşamasına gelinemiyor. Hatta verilen raporlardan bazılarının, “Bu kadarına pes” dedirten cinsten olduğu kaydediliyor. Bazı kişilere bir günlüğüne çok tehlikeli bir hastalık olan omirilik rahatsızlığı teşhisi gerekçesiyle gerçek dışı rapor düzenlendiği öne sürülüyor. Aydın BŞB’de, “GİYOTİN” takma adıyla anılan Dr. Karakoç'un diğer daire başkanları ve personel üzerinde, bu güce güvenerek yoğun baskı kurduğu iddiaları da, tarafımıza ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Aydın Şafak Gazetesi olarak Aydın BŞB’de yaşanan bu gayri ahlakilik ve hukukiliklere son verilmesi, devlet otoritesinin yeniden tesisi için haberde adı geçen ve yargıyı etkilemeye, ceza davalarında süreci uzatma girişimleri nedeniyle ilgili özel hastane ve Dr. Karakoç hakkında Aydın Valiliği, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılması talebinde bulunuyoruz.

Şahsımızın da kamu adına ve yararına ilgili kurumlara yapacağımız yazılı başvurularla, sürecin takipçisi olacağımız bilgisini halkımızla paylaşıyoruz.

İŞTE GERÇEK GAZETESİ HABER LİNGİ

https://www.gazetegercek.net/tolgahan-koc-magdurum-ve-cercioglunun-yardimci-olmasini-bekliyorum-44492h.ht

Kaynak: Aydın BŞB aracıyla alem dönüşü kazanın detayları ortaya çıktı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.