Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu'na kamuyu zarara uğratma davası!

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu'na kamuyu zarara uğratma davası!

Şüphelilerin 2013- 2014 yılları arasında 3 farklı eylemle görevi kötüye kullandıkları İçişleri Bakanlığı Başmüfettişleri tarafından ortaya çıkarıldı.

A+A-

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. Şüphelilerin 2013- 2014 yılları arasında 3 farklı eylemle görevi kötüye kullandıkları İçişleri Bakanlığı Başmüfettişleri tarafından ortaya çıkarıldı. 30 bin polar, bere ve atkı, 65 bin fular için 208 bin 750 TL'ye ihale edilebilecekken, 41 bin TL fazladan ihale edilerek 249 bin 750 TL'ye ihale edildiği ve kamunun zarara uğratıldığı tespit edildi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında "görevi kötüye kullanma" suçu kapsamında dava açıldı. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Çerçioğlu'nun da arasında bulunduğu 4 şüpheli, 2013-2014 yılları arasında 3 farklı olayda görevi kötüye kullandı. Usulsüzlükler İçişleri Mülkiye Başmüfettişlerinin incelemesi sonucu ortaya çıkarıldı. İlk olay Aydın Belediye Başkanlığı tarafından vatandaşlara promosyon olarak dağıtılmak üzere "polar, bere ve atkı takımı ile şal" alımı yapılmasını içeren ihale oldu. 30 bin adet polar, bere ve atkı için 127 bin 500 TL bedel karşılığında temin edilebilecekken, 142 bin 500 TL'ye yüklenici firmaya verildiği, arada 15 bin TL'lik bir farkın ortaya çıktığı anlatıldı.

KAMU 41 BİN TL ZARAR UĞRATILDI
65 bin fular için ise 81 bin 250 TL'ye temin edilebilecekken, gerçekleştirilen ihale ile 107 bin 250 TL'ye yüklenici firmaya verildiği arada 26 bin TL fark olduğu vurgulandı. Söz konusu ihaleyle, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dönemin Aydın Belediyesi Özel Kalem Müdür vekili Tahir Olçum'un kamuyu 41 bin TL zarara uğrattıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları ifade edildi.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLATTILAR
Kamu zararına neden olan ikinci olay ise; Aydın'da bulunan bir bina yapımında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belirlenen betonarme proje uygunluğunun Aydın Belediyesi tarafından dikkate alınmayarak onaylanması oldu. Özlem Çerçioğlu'nun bazı yapılarda mevzuat hükümlerine uymamak suretiyle yapı sahibine haksız kazanç sağlayarak, kamu zararına neden olduğu anlatıldı.

YAPIDAKİ EKSİKLİKLERİ GÖRMEZDEN GELDİLER
Üçüncü ve son olay ise; yine bir binada ısı yalıtım, betonarme ve mimari projelerinde uyumsuzluk olmasına karşın yapı ruhsatı düzenlendiği, yapıdaki imalatların yüzde 80 seviyesinde olmamasına rağmen yılsonu seviye tespit tutanağının yüzde 100 olarak onaylandığı proje oldu. Çerçioğlu'nun yapıdaki eksikliklerle ilgili yasal hükümleri uygulamadığı tespit edildi. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

HAYRETTİN ŞAŞMAZ

 

Not: Telegram Haber olarak hafta içinde geriye dönük zaman aşıma uğratılmak istenilen dosyaların canlandığını haberleştirmiş, 2013'ten günümüze pek çok yolsuzluk dosyasının da geleceğinin müjdesini vermiştik!

Öte yandan çok büyük yolsuzluk dosyalarının da kısa bir süre içinde geleceği sorumluları hakkında yargının gerekeni yapacağı öğrenildi. 

Türkçesi, Aydın BŞB'de kanalizasyonun logar kapağı kaldırıldı!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.