'Aşkla' belediyecilik! Sahne perdelerinin bakımı, yağlanması, söküklerinin dikimi 530 Bin TL'ye Kazan'dan gelecek şirkete...

'Aşkla' belediyecilik! Sahne perdelerinin bakımı, yağlanması, söküklerinin dikimi 530 Bin TL'ye Kazan'dan gelecek şirkete...

AAS/SM sahne sistemleri (Perdeleri) bakım ve onarım işi ihalesi: KDV Dahil: 531 Bin TL

A+A-

Öncelikle;  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi hakkında küçük bir bilgi: "29.500 m2 toplam alana sahip olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, içerisinde 1130 kişilik büyük salon, 244 kişilik küçük salon, 5 adet sergi salonu, açık alan etkinlerine de uygun yapısıyla Türkiye’nin en nitelikli sanat merkezlerinden birisidir. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, teknik ve akustik bakımından da Türkiye’nin en iyi sanat merkezidir. Akustik projesi Sidney Opera Evi ve Londra Kraliyet Opera Binası projelerini de tasarlayan ARUP Firması tarafından gerçekleştirilmiştir." Bilgi İzBB web sitesinden alınmıştır.

Çıkılan ihalenin teknik şartnamesi:  adsiz3-004.pngadsiz4-004.pngadsiz5-003.png

Teknik şartname, "teknik" bir şekilde okunduğunda (Yukarıda) EN TEKNİK İŞİN; "STANDARTLARA UYGUN YAĞLARLA YAĞLAMA" işinin olduğu anlaşılacaktır!

60105a4c99e4ae24316ec9fd-168-cl-100-1l.png

İHALE TEKNİK ŞARTNAMESİNE KONULAN PERDE ZİNCİRLERİNİN YAĞLANMASINDA KULLANILACAK YAĞ DA BU! ÖNÜNE ÇIKAN BENZİN İSTASYONUNA GİR TEDARİK ET! 10 NUMARA BIÇKI YAĞI DEĞİL HANİ!

ASS/SM'de iki sahne bulunuyor... Zaten ihale teknik şartnamesinde de "Tedarik Edilecek Hizmet"te "Sahne Sistemleri Bakım Onarım", "2 ADET" şeklinde belirtiliyor... (3.'ncü bir perdeli sahne yok.)

İhalede belirtilen hizmet türevi, sadece ASS/SM'de 2 sahnede bulunan perde sistemine ait değildir! Bugün hangi cep sinemasına giderseniz gidin, anılı ihalede belirtilen "Sahne Sistemleri" (PERDE) mevcuttur!

Türkçesi, Sahne Sistemi denilen, mekanik bir şekilde açılıp, kapanan PERDE Sistemi'nden ibarettir! Öyle değil mi?opera.jpg

Görüyorsunuz değil mi; ne büyük bir hizmet alımı işinin üstesinden gelip, becermiş "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ"...
Koskoca İzBB'nin her bir köşesi 4 başı mahmur, işler tıkırında, bir tek Perde Sistemlerinin yağlanması işi eksik kalmıştı! 
İyi de; İzBB'de 30 bin kişi istihdam edilmiyor mu? Bu işleri becerebilecek bir tane de olsa işçi yok mudur? 

Temsil, böylesi bir hizmet için, ESHOT'ta 70 tane hurda otobüsü ayağa kaldıran ESHOT Genel Müdür Muavini Kerim Özer neden akıllara düşüp, aranmamıştır?
İzBB'de birimleri arasında kopukluk mu var?
İş dayanışması yok mudur?
Başarılı Genel Müdür Muavini Kerim Özer aranmış olsa; ESHOT otobüslerinin yağ bakım işlerini yapan iki işçiyi göndermez miydi?
Perdelerin zincir sistemini yağlatmaz mıydı?
70 Tane hurdaya çıkmış otobüsü İzmir ekonomisine yeniden kazandıran Özer, AAS/SM'nin sahne perde zincir sisteminin yağlanması, perde söküklerinin dikilmesi için bırakın ESHOT'tan eleman göndermeyi, kendisi çıkıp bu işleri bizzat yapmaya kalkışmazsa;
Buyurun o zaman Kızlarağası Hanı'na kumda pişen kahve içmeye! 

adsiz6-006.png

DIN 51517-2 CL motor yağı, sadece perde sistemlerinde mi kullanılıyor? Üretici Mobil şirketi ihalede adı geçen yağı sitesinde otomobiller için böyle tanıtıyor: "Yağlama Yağı CL, DIN 51517/2" 
Tekrar ediyoruz; bu yağlama yağının ESHOT atölyelerinde olmaması eşyanın tabiatına aykırıdır! 

adsiz6-007.png

Araştırdık, "Yağlama Yağı CL, DIN 51517/2" yağının en pahalısının fiyatı (16 Kg.) 2 Bin TL civarında. turkoilmarket.com'da içinde "DIN 51517/2 CL" bulunan ve bu özelliği taşıyan Yağlama Yağının fiyatı da 1.821 TL. 

Şimdi ihaleci şirkete soruyoruz; 
Bu perde sistemi yağlama işlerinde kaç teneke yağ kullanacaksınız? (16 Kg'lik.)

a) 1 Teneke
b) 2 Teneke
c) 3 Teneke
d) 4 Teneke

Perde söküklerinin tamirinde hangi iplikleri kullanacaksınız?
a) Çin ipek ipliği
b) Bulunmaz Hint Kumaşı ipliği
c) İngiliz Kumaşı ipliği
d) Söke Ovası pamuk ipliği

Ayarı kaçmış akustik perdelerin ayarlarını ayarlarken; hangi alet edavatları kullanacaksınız?
a) Kumpas
b) Mezura
c) Şerit metre
d) GPS arazi ölçme cihazı

İhalede ne hoş değil mi?
Dosya alan şirket sası: 1
Geçerli teklif sunan şirket sayısı:1

Eh... Musade ediniz de Ankara'nın Kazan ilçesinden kalkıp ihaleye katılan "DEDA OPERA SAHNE SİSTEMLERİ TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" de ihaleyi kazanıversin!
İhaleye giren bir... İhaleden çıkan bir... Kimya formülleri gibi! Giren de çıkanda... Gramı gramına... Kilosu kilosuna... Tıpatıp aynı!

Bu arada; Deda şirketi, 6 Mart 2018'de "Perde Sistemleri" şeklinde kurulmuş... 2019'da "Opera Sahne Sistemleri"ne dönüşmüş... 

Ne tesadüftür, şirketin KAMUDA kazandığı İLK VE TEK ihalede bu! (Kayıtlarda yer alan.)

adsiz6-002.jpg

Başka bir deyişle; ihaleci şirket, "İHALE SİFTAHINI" da İzmir'de yapmış oluyor!

Ah şu İzmir ne bereketli ne bereketli...
Aşkla yönetilişinden midir?
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.