ASKİ'de tahakkuk silme, eksiltme-arttırma işlemlerinin sistemli ve organize bir şekilde yapıldığının belgesi ortaya çıktı!

ASKİ'de tahakkuk silme, eksiltme-arttırma işlemlerinin sistemli ve organize bir şekilde yapıldığının belgesi ortaya çıktı!

Ozan Çavuşoğlu, yukarıda da belirttiğimiz gibi; her halde anlaştığı bir aboneye Şehnaz Ulu tarafından tahakkuk kesince olanlar oluyor!

A+A-

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, soruları yanıtladı.

Küçükkaya'nın Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

"Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. Duyurulduktan hemen sonra 3 milletvekilini görevlendirdik ve arkadaşlarımız orada halkla ve iddiaların hedefindeki kişilerle görüştü. Görüşmeler sonrasında il başkanımıza rapor geldi ve gelen rapor doğrultusunda biz de gereğini yaptık. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Öyle oturacaksınız köşeye döneceksiniz, yolsuzluk yapacaksınız, cebinizi dolduracaksınız... Bizim kitabımızda bu yoktur. Biz çalışan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Türkiye'de ilkleri yapıyoruz aslında, ihaleleri canlı yayınlıyoruz, rahatsız oluyorlar. Ne olacak ayıp mı bu?" 27 Kasım 2020

Günlerdir Aydın BŞB'nin Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şirketindeki yolsuzlukları yazıyoruz... ASKİ'de yapılan yolsuzluklardan, vurgunlardan başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere; CHP Tepe yönetiminde duymayan kalmış mıdır?  

Ne diyor sayın Kılıçdaroğlu Çalar Saat'te: "Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Öyle oturacaksınız köşeye döneceksiniz, yolsuzluk yapacaksınız, cebinizi dolduracaksınız... Bizim kitabımızda bu yoktur. Biz çalışan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz."

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinde samimi olduğunu düşünüyor; başta Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun CHP üyeliğini askıya almasını, ardından da "Aklan da gel" demesini  bekliyoruz!

Bilinen gerçek; İSKİ olayı... 40 Yıldır CHP'nin boynunda yular gibi duruyor... ASKİ'deki yolsuzluklar, bırakın İSKİ'yi Türkiye'yi ayağa kaldıracak boyutta ve rakamlarda! 

Çünkü, yapılan yolsuzlukların tamamı ORGANİZE ve ZİNCİRLEME! Türkçesi, ASKİ Çetesi su paralarını silmeden tutun sayaç imhasına aklınıza gelebilecek hür türlü yolsuzluğu, vurgunu "RUTİN" bir iş gibi yaptığı disiplin soruşturması belgelerine yansıdı!

Devletin işine karışmak haddimize değil ama; Aydın halkında oluşan genel havaya göre, ASKİ'deki yıllardır sürdürülen organize yolsuzluklarının ortaya çıkarılması, faillerinden hesap sorulması için de Başkan Çerçioğlu'nun ACİLEN açığa alınması bekleniliyor!

Edindiğimiz bilgilere göre de; Başkan Çerçioğlu'nun açığa alınması ve ASKİ Çetesi'nin üyelerin bir bir toplanılmasına da az bir zaman kaldığını düşünüyoruz!

Su faturaları üzerinde oynamak, silmek zaten ASKİ'de yapılan rutin işlerin başındaymış!

Öncelikle; önemli bir ASKİ çalışanından gelen ihbar ve iddiayı Başkan Çerçioğlu'na soralım... İddia sahibi çalışan; Kuşadası Limanı'ndaki ASKİ su sayaçlarının her iki ayda bir değiştirildiğini, yenisinin takıldığını belirtiyor ve Liman'da yapılan bu sayaç değişim işlerinden de Başkan Çerçioğlu'nun bilgisi dahilinde yapıldığını iddia ediyor! ( Kuşadası ASKİ sayaç şefi Mahmut Saktaş'ta bu konu hakkında açıklama gönderirse yayımlarız!) 

Bu iddialara ne diyorsunuz sayın Çerçioğlu?

Şehnaz Ulu... ASKİ'den emekli şef... 

ASKİ'de dönen dolaplara A'dan Z'ye tanık olan ve bilen bir insan... Ozan Çavuşoğlu'nun her halde silinmek üzere anlaştığı bir abone yüzünden de Şahnaz Ulu'nun başına gelemeyen kalmamış! Ulu, oradan oraya sürülmesinin yanında; emeklisi gelir gelmez ASKİ Çetesi'nden kurtulmuş... Kullandığı bilgisayarına bilgisinin dışında kaç defa girilip kimlerin su faturalarının silindiğini sanırım kendisi de bilmiyor! Fakat, komisyondan tahakkuku çıkmış bir aboneye tahakkuk gönderecek kadar da işini adam gibi yapan, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile hala taktirle anılan da bir kişilik Şehnaz Ulu...

Ozan Çavuşoğlu, yukarıda da belirttiğimiz gibi; her halde anlaştığı bir aboneye Şehnaz Ulu tarafından tahakkuk kesince olanlar oluyor! Ulu, doğru olan işini yaptığı için disipline veriliyor, sürgüne gönderiliyor... Maaşından da 3 günlük para cezası kesiliyor... Tüm bunlar başına Çete'nin emirlerine uymadığı, işini doğru ve dürüstçe yaptığı için geliyor!

Ulu, disiplinde ifade verirken, öylesine bir soru ile karşılaşıyor ki; bugün ASKİ'de dönen YOLSUZLUKLARIN BELGELİ İKRARI oluyor!111m.jpg

amamamma-001.jpg

Ozan Çavuşoğlu adlı ASKİ personelinin allem kullem edip Şehnaz Ulu'yu disipline gönderince; Ulu ifadeye çağırılıyor! 

Disiplin soruşturmacıları Şehnaz Ulu'ya yönelttikleri 5. soruda deyim yerindeyse ASKİ'de dönen dolapları İTİRAF ediyorlar!

"Daire Başkanlığımız emrinde çalışan memur, kadrolu işçi ve yüklenici firma bilgisayar operatörlerinin tamamında tahakkuk iptal ve eksilten, azaltan-arttıran yetkisinin bulunduğu..."

İkrarın güzelliğine bir bakar mısınız?

Disiplin soruşturmacısı; Türkçesi ASKİ bilgisayarının başına kim geçerse geçsin, dilediği tahakkuku (Su parasını) siler, gerekirse eksiltir, TEPESİ ATARSA DA "arttırır" diyor! ASKİ Çetesinin bir üyesi bilgisayar başında çalışan birinin başına dikilip "sil şu abonenin borçlarını" dediğinde, silme işlemi gerçekleşiyor demek ki! Çetenin yaptığı iş bu kadar basit yani! Peki, bu bilgisayar başındakilere verilen bu yetkiden Başkan Çerçioğlu'nun haberinin olmadığı düşünülür mü? Aydın BŞB'de tüm yetkileri veren de geri alan da ve de en büyük yetkili de Başkan Çerçioğlu değil mi?

İkrara devam ediyoruz...

"ayrıca tahakuk iptal, tahakkuk azaltan ve arttıran işlemleri yapılırken herhangi bir şekilde belge düzenlenmediği, onay alınmadığı tespit edilmiştir."

Ne hoş değil mi?

ASKİ Çetesi, demek ki  anlaştığı abonenin su borçlarını sildiriyor, kayda ve onaya bile gerek duymadan yoluna yürüyor! 

Bu nasıl bir kurumsal işleyiştir? ASKİ Çetesi, bir şekilde ASKİ'yi babalarının çiftliğine dönüştürmüşler! 

Akıllara delice sorular geliyor... Bu ASKİ Çetesi ola ki bir aboneye "gıcık" gitti diyelim... Geç bilgisayar kullananın başına... 10 Ton tüketim varsa; yazdır 100 ton! Bu nasıl bir yetkilendirmedir sayın Çerçioğlu?   

Mevcut ASKİ çalışanı kaynağımız; "2016/2017/2018 yıllarında Ozan / Hakan ikilisi tarafindan yoğun bir şekilde silmelerin yapıldığı ASKİ'de herkes tarafından biliniyor." diyor...

Ayrıca; ASKİ kaynağımız "Ayrıca bu eksilten tutar silme işlemleri ASKİ'de 2017/2018 yıllarında Erhan diye tahsildarın şifresiyle yine Ozan'ın silme işlemlerini yapmış, bu işlemlerin de kimin talimatıyla yapıldığı ayrıca bir konu", "Bu işlemler Ozan/Hakan'ın abone silme ve azaltma eksilten çalışmaları, o dönem 2018 döneminde  Özlem'e çok net anlatılmış ve anlatan da sürülmüştür." diyor. Buyur buradan yak! Mevcut ASKİ çalışanı kaynağımız; başkan Çerçioğlu'nun tüm bu işlemlerden bilgisi vardı diyor! Ne diyeceksiniz sayın Çerçioğlu? 

Kaynağımız; Ozan'nın talimatları kimden aldığının sorulmasını isterken; bir yılda kaç tane yüklü su tüketen abonenin sayaçlarının değiştirildiğini de Hakan Olgaç'ın çok iyi bildiğini, açıklamasını bekliyor!

Evet... 

Menemen Belediyesine operasyonun geldiğini 1 ay öncesinde Türkiye'de tek yazan olmuştuk... Anladığımız kadarıyla; Menemen Belediyesindeki yolsuzluk iddialarının fersah fersah büyüklüğündekiler de Aydın BŞB ASKİ'de yapıldığı kendi belge ve İKRARLARIYLA ortaya çıkmış oluyor!

Tekrar sayın Kılıçdaroğlu'nun Menemen Belediye Başkanı için söylediği, "duyduk, gereği yerine getirdik" dediğine dönersek; buyurun sayın Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu hakkında da gereğini yerine getiriniz; elinizden tutan mı var?

ASKİ Çetesi haberlerimiz kesintisiz devam edecek... Çözülmeler başladı! ASKİ'nin içinden gelen son dakika bilgilerinin yer aldığı yeni haberlere doğru...

Bizi izlemeye devam ediniz...

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.