ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç’tan yolsuzluğun ikrarı…

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç’tan yolsuzluğun ikrarı…

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç, yolsuzluk ve usulsüzlüğü nasıl kabullendi?

A+A-

Hakkında çok sayıda dosya nedeniyle görevi kötüye kullanmaktan iki kez bir yılın üzerinde ceza alan fakat mahkemelerin kesinleşmiş kararlarına rağmen Aydın BŞB ve Aydın Valiliği’nde yasaların arkasından dolanılarak görevinde kalması sağlanan AS-Kİ Genel Müdürü Hakan Olkaç'ın, yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin adeta itirafı gibi mahkemeye yaptığı bildirim, Aydın BŞB'nin içinde bulunduğu içler acısı durumu gözler önüne serdi.  

Hakan Olkaç'ın yargılandığı onlarca dosyadan biri olan “servis bakım dosyası”, adeta Aydın BŞB'nin nasıl soyulduğunun göstergesi olarak adli ve idari kayıtlarda yerini aldı. Mahkeme kararlarına ve müfettiş tespitlerine göre ASKİ Genel Müdürlüğü'ne ait bir kepçe ile bir iş makinesi için, aynı gün uzak yol servis bakımı adı altında hem Nazilli hem Söke ilçelerinde işlem yapılmış gibi fatura kesildi. Oysa belirtilen adreslerde servis bakımı yapan her hangi bir işletme bulunmuyordu ve bu durum da tespit edildi. Daha sonra müfettiş raporları ile mahkeme dosyalarına giren tespitlerde Hakan Olkaç'ın sadece görevi kötüye kullanma değil, kamuyu zarar uğratmaktan da yargılanmasına başlanıldı. Yapılmamış hayali işlere fatura kesilerek Aydın BŞB’de kamunun nasıl soyulduğunun en güzel örneklerinden biri olan olayda Hakan Olkaç, kamuyu zarar uğratma suçundan ceza almamak için kamu zararı olarak addedilen rakamı faizleriyle birlikte geriye yatırdı. Böylece eylemlerindeki usulsüzlük ve suçları kabullenmiş oldu.

ERCAN ÇERÇİOĞLU'NUN ARKADAŞINA DA AYNI TARİFEYLE KIYAK

Hakan Olkaç'ın karıştığı skandal olaylar, bunlarla da sınırlı kalmıyor. Daha önce evrak kayıt memuru olarak işe başlayan Hakan Olkaç'ın, ardından sınavsız ve yasa dışı şekilde mühendislik kadrosuna alındığı ortaya çıkmıştı. Aydın Valiliği'nin bu konudaki şikayet uyarınca yapılması gereken işlemleri 6 ay boyunca sümenaltı etmesi nedeniyle Olkaç'a zaman tanınmış, bu süreçte İdare Mahkemesi kararıyla ve olayın üzerinden uzun süre geçtiği gerekçesiyle Olkaç paçayı sıyırmıştı. Oysa Aydın valiliği görevini yapmış olsa Hakan Olkaç hem koltuğundan olacak, hem de geriye yönelik devlete maaş ve diğer ödemeler kaynaklı borçlu çıkacaktı. Daha sonra ise Youtube düşen bir ses kaydında Hakan Olkaç'ın yine ihalelerle ilgili görüşmeleri ortaya dökülmüştü. Bu kaydın ilginç olan yönüyse, ses kaydının Hakan Olkaç'ın kendisi tarafından alınmış olmasıydı. Yani Olkaç, herkes ile yaptığı görüşmeleri kayda alıyordu.

İşte o ses kaydı; https://www.youtube.com/watch?v=GDnCQ2wg1HE

İlerleyen süreçte ortaya çıkan yeni bir ses kaydı, Aydın BŞB’de yaşanan Çerçioğlu Aile sultasının delili olarak tarih sayfalarına geçti. Kayıtta personelin yapılmamış işlere, kanun dışı evraklarla hukuksuz şekilde ödeme yapılmasına karşı çıkması yer alıyordu. Hakan Olkaç ise tüm evrakları kendisinin düzenlediğini, sorumluluğun kendisinde olduğunu ifade ediyordu. Doğrudan temin yöntemiyle yapılmış gibi gösterilen işte, işi alan kişi Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşi Ercan Çerçioğlu'nun paraşüt arkadaşı A. H. çıkmıştı. İşin konusu ise adeta komediydi. Elektirik panolarının bakım işleri. Fakat doğrudan temin usulüyle verilen hayali işleri alan Ercan Çerçioğlu'nun kankası şahıs A. H. elektirik mühendisi veya elektirik işleriyle uğraşan biri olmadığı gibi, elektrikle ilgili şirketi de yoktu. Elektirik Mühendisleri Odasında bile kayıtlı değildi. Paintball şirketi bulunan şahsın önce mahsuplaşma yönetmiyle vergi borçları ödendi, ardından oğlu F. H.’de Aydın BŞB’de işe başlatıldı. İşin uzmanı olmayan kişiye hayali iş ve eylemlerle yapılan ödemeler, ses kaydına yansımıştı. Bunun yanında elektrik kaynaklı İzmir'deki olay benzeri insan yaşamına malolacak gelişmeler yaşanması durumunda, Çerçioğlu Ailesi’nin ne cevap verecekleri merak konusu oldu.

İşte yemez yedirmez, çalmaz çaldırmaz denen Çerçioğlu ailesine yakın isimlere hayali işlemlerle havadan ödenen kamu kaynaklarına ilişkin o ses kaydı ve Hakan Olkaç'ın itirafları; https://www.youtube.com/watch?v=y0uo9nHI2F8
(Bu ses kayıtlarının youtube düşmesi ve haberimiz ardından Çerioğlu ailesi ve adı geçen kişiler hiç biri yalanlamada bulunamamış, yargı yoluna veya kriminal incelemeye gidememiştir...)

AYDIN BŞB SUÇ ÜRETİM, AYDIN VALİLİĞİ SUÇ AKLAMA MERKEZİ Mİ?

Tüm bu skandallar yaşanırken neden bir şey olmadığı sorusunun yanıtı, Aydın Şafak Gazetesi'nin yaptığı araştırmalarla ortaya çıktı. Aydın BŞB ile ilgili dosyalara atanan muhakkiklerin bazen eksik evrak bazen olmadık gerekçelerle, bazen ise şikayetçi tarafı dinlemeden dosyaları kapatmaya çalıştığı ortaya çıktı. Aydın BŞB ve Aydın Valiliği'ndeki bazı isimler arasında kurulan çıkar bağı, İl Mahalli İdareler Müdürü Selim Özmen'in kendi itirafıyla açıklığa kavuştu.

Aydın Şafak Gazetesi'nin suç duyurusu niteliğindeki haberlerini yasa gereği ihbar kabul etmesi gereken Aydın Valiliği, memuriyetten men edilmesi gereken Hakan Olkaç hakkında şahsi şikayet başvurusu olmadığını belirtti. Bunun üzerine yazarımız Metin Can, tüm mahkeme kararları eşliğinde Anayasal ve yasal haklarını kullanarak, şahsi dilekçe ile başvuruda bulundu. Başvuru ardından Metin Can'ın yanına ilk gelen kişi, İl Mahalli İdareler Müdürü Selim Özmen oldu. Zamanının çoğunu Aydın BŞB’de geçiren ve eski Genel Sekreter Önder Yeğen, yeni Genel Sekreter Ertuğrul Yamen ve ASKİ’nin sabıkalı Genel Müdürü Hakan Olkaç ile beraber geçiren Selim Özmen, sohbet sırasında yazarımız Metin Can’a inanılmaz bir itirafta bulundu. Selim Özmen Aydın Valiliği’nde pek çok memurun yanında, “Benim emekliliğim geldi. Aydın BŞB’de daire başkanı olursam emekliliğime katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı. Bu çıkar ilişkisi ikrarı sonrası akıllara Aydın BŞB’de yaşanan bunca yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının, mahkemelerin kesin kararlarına rağmen neden gereğinin uygulanmadığı sorusunun cevabını, kamu oyu ve İçişleri Bakanlığımız başta devletimizinilgili organlarının görüşlerine bırakıyoruz. Aydın Şafak Gazetesi olarak kamu adına ve Anayasanın verdiği yetkiyle kamu görevlisi olarak süreçlerin peşini bırakmayacağımızı, yasaları uygulamayıp “Aydın BŞB’yi suç üretim, Aydın Valiliği’ni suç aklama merkezi” haline getirmeye çalışanları da halkımıza ve devletimize ifşa edeceğimizi kamu yararına ilan ediyoruz.

İŞTE HERŞEYİN İTİRAFI NİTELİĞİNDEKİ O BELGELERDEN BİRİ

1-hakan-belge-ic.jpg

1-hakan-belge-ic-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.