ASKİ emekçisi haykırıyor: Banka promosyon paralarımız yine buhar mı olacak?

ASKİ emekçisi haykırıyor: Banka promosyon paralarımız yine buhar mı olacak?

ASKİ çalışanları banka promosyon paralarının ne olduğunu soruyor! 2018'de bir defa aldıklarını belirten emekçiler, işten atılacağız diye banka promosyon paralarının akibetini soramadıklarını aktardılar!

A+A-

Aydın BŞB ASKİ'de şimdi de emekçilerin banka promosyon paraları krizi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) emekçileri, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'na Telegram Haber aracılığıyla seslendiler: "2 Yıldır buhar olan banka maaş promosyon paralarımız, yeni banka ile de buhar mı olacak?" 

ASKİ'nin 3 yıl sonra işçilerin maaş ödemeleri için banka değiştirdiğini aktaran bir grup ASKİ emekçisi, Telegram Haber'e gönderdikleri ihbar maillerinde 2 yıllık banka maaş promosyonlarının buhar olduğunu öne sürdüler...

2015 yılından beri ASKİ'de çalıştığını belirten (ismi saklı) bir emekçi, "Bir defa banka maaş promosyonu aldım. O  da bin lira. Onu da ne zaman ki müfettişler bu skandalı ortaya çıkardılar o zaman ört-bas için bir defa bin lira ödediler" diyor gönderdiği mailde...

Bir başka emekçi, "KHK'lılara ne kadar verdiler bilmiyorum ama, kesinlikle o arkadaşlara da bir defa banka maaş promosyonu ödendiğini biliyorum. 2018'de bir defa verdiler o da bin lira. Şimdi 3 yıl sonra ASKİ yönetimi banka değiştirdi. Genel Müdür Hakan Olgaç'tan bir tıklık açıklama yok. Sözde banka maaş promosyonu her yıl ödenecekti. Bir yıl ödediler o da söylenenin 3'te biri! İki yıllık emekçilerin maaş promosyonları buhar oldu! Bakalım bu yeni banka maaş promosyonları ne olacak? Belki de kökünden buhar olabilir!" dedi.

Öte yandan işten atılma konusuyla 2 yıllığı buhar olduğunu öne süren ASKİ emekçileri, Başkan Çerçioğlu'ndan bu skandalın düzeltilmesini ve yeni banka maaş promosyon paralarının da buhar olmayacağına ilişkin garanti veren açıklama yapmasını beklediklerini belirttiler!

Biz de buradan Başkan Çerçioğlu'nun en kısa zamanda emekçilerin bu buhar olan banka maaş promosyon paralarının akıbetine ilişkin açıklama yapacağını düşünüyoruz! 

Ne de olsa sayın Çerçioğlu bir sosyal demokrat partiye mensup belediye başkanı... Yoksa partisi seçim afişlerinde "Emek en yüce değerdir" sloganını kullanır mıydı?    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.