Altaş ve grup şirketlerinin Çankaya belediyesindeki 'araç kiralama' ihaleleri 900 Milyona dayandı!

Altaş ve grup şirketlerinin Çankaya belediyesindeki 'araç kiralama' ihaleleri 900 Milyona dayandı!

Çankaya belediyesinde başkanlar değişiyor, araç kiralama ihalelerini kazanan şirketler ve kiralık araçlar demirbaşmış gibi değişmiyor!

A+A-

Önümüzdeki günlerde Bağımsızlığımızın ve Cumhuriyeti'mizin 99.'ncu kuruluş yıldönümü, Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız... 

Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri çerçevesinde; TBMM'de yapılacak olan kutlama etkinliklerinin yanında, yerel yönetimlerde lokal etkinliklerle Cumhuriyet Coşkusuna katkı koyacaklar...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini, emperyalizmi 7 düvelde dize getirerek kurdu... Türk halkı da, her alanda kanla başla savaşarak, mücadele ederek Gazi'nin yanında yer aldı... 

Nene Hatunlar, Ayşe Bacılar, Fadime Nineler, Gökçe Kadınlar,  "kiralık" kağnı arabaları, "kiralık" öküzlerle mi  cephelere erzak, cephane taşıdılar? 

Teknoloji çağındayız ama, neo liberal politikalarla sözüm ona halka hizmet üreten yerel yönetimler... İlginç olan, sözde sosyal demokrat geçinenlerin AKP'li belediyeler üzerinden verdikleri yanıtlar... Neymiş efendim, AKP'li belediyelerde araç kiralama ihalelerine çıkıyorlarmış... Verebildikleri yanıtları duysanız; başka bir tarafınızla gülersiniz! Efendi, sen kendi özkaynaklarınla, kendi araç parkınla, altı üstü bir çöp toplamayı dahi şehirlerde beceremiyorsan, şirketlerin elinde oyuncak oluyorsan, her tarafınız sosyal demokrat olsa ne yazar!

21. Yüzyılın ilk çeyreğini bitirmek üzereyiz... Yaklaşık 12 yıldır da Cumhuriyeti kuran CHP'nin koltuğunda Kemal Kılıçdaroğlu oturuyor... 

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftayı ABD ziyaretlerinde geçirdi... 

Atılan tivitlerden şuna bir bakın... 

kk-001.png

Fotoğraftaki şahsiyet dünyaca ünlü bir ekonomistmiş... Karşısındaki kişi de Cumhuriyeti kuran CHP'nin başında 12 yıldır oturan kişi...

Bu adam in midir cin midir orasını bilemiyoruz ama; KK'yı ağırladığı yere bir bakar mısınız?

Okul kantini mi yemekhanesi mi belli değil!

Okul yemekhanesini andırmıyor mu?

Bu fotoğraf karesi, tabldot yedikleri yemeklerinin üstüne soda içerek muhabbet eden iki "college" öğrencisini aklılara düşürmüyor mu?

Ne konuştukları bir yana da... İktidara soyunan bir partinin genel başkanı böyle bir mekanda mı ağırlanır? Bu adamın her tarafı ekonomist olsa ne yazar? Konuğunu ağırladığı ortam, gerekli ip uçlarını vermiyor mu? Bu fotoğraf bizim anladığımız, bildiğimiz "insanlık" ve ülkemiz insanının "misavirperverlik" anlayışına da ters düşmüyor mu?

Gelelim şimdi Altaş grup şirketlerinin 11 yıllık CHP'li Çankaya belediyesindeki ihale başarılarına...

can2010-001.jpg

Altaş grubu şirketlerinden Norm, ihale.com.tr veri tabanında yer alan ihale bilgilere göre; 2011 yılı Ocak ve Mart aylarını kapsayan KDV dahil 6.190.775,60 TL'lik ihale ile Çankaya belediyesine "merhaba" demiş görünüyor!

Ardından başlıyor zincirleme ve bir biri ucuna eklenen ihaleler: 

can2011-001.jpgcan2012-001.jpg

can2013-001.jpg

can2014.jpg

can2014-2.jpgcan2014-3.jpgcan2015.jpgcan2015-3.jpg

can2015-001.jpg

can2016.jpgcan2019.jpg

can2019-001.jpgcan2019-2.jpgcan2020.jpgcan2020-002.jpgcan2022.jpg


İHALELERİN KDV DAHİL TOPLAM TUTARI: 879 MİLYON 641 BİN 679 LİRA 87 KURUŞ (Gözümüzden kaçmış ihale olabilir. En azından bizim bulabildiklerimiz bunlar.)

Şimdi, bu ihaleleri gerçekleştiği günlerdeki dolar kuru üzerinden alıp, günümüzdeki dolar kuru üzerinden hesaplamaya kalktığınızda; bulduğumuz 879 MİLYON rakamı, 2 MİLYAR TL'yi aşar diye düşünüyoruz!

Anlaşılmayan, CHP'li belediyelerin altı üstü çöp toplamak için bile ELLERİNİN kendi kurdukları sistem için bu şirketlere mahkum oluşu!

Tamam... CHP tepe yönetiminden bir tanesi bile cesaret edip kalkıp bu araç kiralama işlerinin ne olduğu araştırabilir ne de soruşturabilir! Böyle bir sorumlulukları yok! Onların tek derdi var; mevcut sistem içinde MV ve Belediye Başkanı adayı belirlemek! (Yazmak) Bunun dışında dünya yansa zaten umurlarında değil! (KK'da bu aralar seçimden sonrası ne yaparım vaziyetlerine hazırlık yapıyor. Tek korkumuz adaylıktan vazgeçmeye kalkışması!)

Neredeyse iki yılı aşkın süredir (Haziran İstanbul 2019 seçimleri sonrası) CHP'li belediyelerdeki yönetim anlayışının artık DEVLET MESELESİ olduğunu yazıyoruz... Dağdan taştan, kurttan kuştan ses geldi, CHP'yi yönetenlerden "TIK" çıkmadı!

Çok uzun değil... Yaklaşık 1 ay kadar öncesinde dolaylı şekilde haberler uçurduk! Gönderdiğimiz tüm uyarı bilgilerinin doğru olduğunu zaten biz biliyoruz.... Uyarıyı söyleyene ne demelerini beğenirsiniz; "Senin de mi haberin var!"

Tekrar araç kiralama ihalelerine dönersek; şunun şurasında ne kalmış 1 MİLYARLIK baraja! 

Eh... Çankaya belediye başkanı Alper Taşdelen'in de önünde upuzun 1.5 yıllık görev süresi var... Önümüzdeki değil ama, gelecek yıl Cumhuriyeti'mizin 100. yılını kutlamamızın şerefine çıkıverir bir 120 MİLYONLUK ihaleye daha... Olur biter...

Nasıl olsa alacak olanlar belli!

Ne yani sistem içinde 11 yıldır değişmeyenler, bundan sonra mı başkalarına ihale kaptıracaklar?

Şunu da Alper başkana sormak lazım... İhale belgelerine bakıldığında; şirketler değişmiş gibi gözüküyor olsa da, araçları hurdaya çıkana kadar çalıştırıyor musunuz? 

Şirketlerin araçları "FİLO İNDİRİMİ" ile aldıkları ve 24 aylık vadelerde ödedikleri belirtiliyor... Kaba bir hesapla; bir şirket bir belediyeye bir aracı 2 yıllığına kiraya verdiği taktirde; zaten otomatik ödenmiş oluyor ve şirkette 2 yılın sonunda mal sahibi olmuş oluyor!

Güzel bir ticaret sistemi değil mi?

Al aracı... Ver kiraya... Ödesin seçilmişler...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.