ALPER SUNAÇOĞLU: “BİZ, BU KANUNUN SONUNA KADAR KARŞISINDAYIZ!"

ALPER SUNAÇOĞLU: “BİZ, BU KANUNUN SONUNA KADAR KARŞISINDAYIZ!"

Sesini bütün dünyaya duyurmadan başlamış olduğu açlık grevini sonlandırmayacağını belirten SUNAÇOĞLU, grevine artık İstanbul’da devam ediyor. 

A+A-

hs3-1.jpg

ÇİĞDEM ÇİMEN

Rekortmen milli yüzücümüz Alper SUNAÇOĞLU, geçen hafta Ankara’da sokak hayvanlarının canına kast eden kanlı yasaya karşı, açlık grevi başlatmıştı.

Sesini bütün dünyaya duyurmadan başlamış olduğu açlık grevini sonlandırmayacağını belirten SUNAÇOĞLU, grevine artık İstanbul’da devam ediyor. 

Bugün İstanbul’da yaşam hakkı savunucuların büyük bir desteğini gören Alper SUNAÇOĞLU, bir basın açıklaması gerçekleştirdi.    

Alper beye, çıkmış olduğu bu kutsal yolda sonsuz güç, kuvvet, nefes diliyorum. Kendisini en başından beri yalnız bırakmayan İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’e sergilediği dik duruşundan ve yasanın iptali için canla başla sürdürdüğü mücadelesinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin ayağına taş değmesin. İyi ki varsınız, can dostlarımız, yaşam ve gelecek adına … 

Umarım, hiçbir siyasi görüş gözetmeden bütün milletin vekilleri de aynı mücadeleyi gösterir .   

İşte can dostlarımızın cesur yürekli koruyucu SUNAÇOĞLU’nun azim ve kararlılık dolu açıklaması:  

“Beş milyon canı kurtarmaya çalışıyoruz. Biz, başından beri bu evet revize edilmesi gerekiyordu , ama öldürme yani uyutmaya karşıyız. 

Çünkü Allah’ın verdiği canı, Allah alır. 

Daha yasa çıkmadan katliamlar başladı. İnsafsızca, gaddarca bu hayvanların katledilmesine karşıyız.Bu yüzden, geçen hafta Anıt Park’ta, Ankara’da bir açıklık grevi başlattım. 

Bu açlık grevinde misyonum şudur; zaten bu yasayı çıkaran, kalbi kararmış insanlardan zaten bir bekleti ya da bir merhamet beklentisinde değiliz. Zaten biraz merhametleri olsaydı, bu yasa bu noktaya gelmezdi zaten.

Grevimin amacı; başlayan bu eylemleri daha da arttırmak. Ayrıca, sesimizi bütün dünyaya duyurmak. 

Bu yasanın hem Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne hem hayvan severlere yapılan zulmün de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne aykırı olduğunu ve Anayasa’ya da aykırı olduğunu biz biliyoruz.

Hatta yapılan kanun kendi içinde bile çelişen bir kanun. Bir madde “Öldür.” diyor, bir alt madde de “Öldürme.” diyor.  

Cumhuriyet tarihinde ilk kez pazar günü, sanki vatan millet kurtuluyormuş gibi alalacele kanun yapıldı. 

Biz , bu kanunun sonuna kadar karşısındayız. Bu kanun geri çekilinceye kadar, ben dediğim gibi misyon nedir; sesimizi , kanlı katliam yasasını bütün dünyaya duyurmaya çalışıyorum. Bu yapmadan da grevimi bırakmayacağım. 

İnşallah, Allah güç verir, nefes verir. Gücüm yeter.”

whatsapp-gorsel-2024-08-04-saat-19-39-08-420d1d36.jpg

whatsapp-gorsel-2024-08-04-saat-19-39-07-1c95f741.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.