Alacaklı şirketlerden İzmir Büyükşehir Belediyesine 173 İcra Takibi dosyası açılmış!

Alacaklı şirketlerden İzmir Büyükşehir Belediyesine 173 İcra Takibi dosyası açılmış!

Anlaşılan; İzmir, Mustafa Tunç Soyer'e Seferihisar gibi 10 yıl dayanamayacak!

A+A-

Yeni Asır gazetesinden Erhan Gülenç, bugün ki köşe yazısına İzmir Büyükşehir Belediyesinin mali portresine fener tutacak bir konuyu taşıdı!

Gülenç, alacaklı bir şirket sahibiyle yaptığı görüşmeyi "Büyükşehir'e 173 İcra Dosyası" ara başlığı ile verirken, Mustafa Tunç Soyer'le İzmir'in öyle Aşkla Meşkle yönetilmediğini de bir kez daha gözler önüne sermiş oldu...

Anadolu insanının bir sözü vardır, "Aslan yattığı yerden belli olur!"
Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde MTS'nin Seferihisar Belediyesini batırdığına yönelik yüzlerce, binlerce haber medyada yer aldı... Çıkan haberlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kulağına gitmemiş olduğunu düşünemiyoruz... Kaldı ki; Ömer Faruk Savaş'a "Tunç'la İzmir olmaz" diyen de biz değiliz, bilakis sayın Kılıçdaroğlu'dur... 
Ve... Bilindiği gibi; sayın Kılıçdaroğlu 15 Aralık 2018'de "İzmir'i ben belirleyeceğim. Kimse karışmasın" deyip ve riskleri de göze alarak Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday yapmıştı... Bereket versin, o dönem sayın Kılıçdaroğlu Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç için sarf ettiği "Ali Kılıç kırmızı çizgimdir" gibisinden sözleri de Mustafa Tunç Soyer için kullanmadı!   
O günleri Ömer Faruk Savaş, şöyle değerlendirmişti: "15 Aralık'tan sonra ne değişti?"
Aslında yazılacak çok şey var...
Zamanı gelecektir diye düşünüyoruz...
Siz, MTS'nin Seferihisar'ı nasıl yönettiğine 3 maymunu oynarsanız; İzmir'in başına atarsanız; bugün İzmir'den CHP Genel Merkezine gönderilen dosyaların da altından kalkamazsınız!
Edindiğimiz duyumlara göre; sayın Kılıçdaroğlu, İzmir'den gönderilen ve özellikle İZBETON dosyaları için öyle güzel bir değerlendirmede bulunmuş ki inanamazsınız: "Bu adamı kim koydu İZBETON'un başına!" 
Ne hoş değil mi İzmir'in Aşkla yönetiliyor oluşu!!!???

İşte Erhan Gülenç'in yazısında geçen İzBB'nin pür meali:

BÜYÜKŞEHİR'E 173 İCRA DOSYASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sık sık ihale kazanıp iş yapan bir şirket sahibiyle konuştuk dün... İsyanlardaydı... "Belediye artık bitti Erhan Bey" dedi ve koskoca kurumun ne hallere düştüğünü şu sözlerle anlattı: "Şu an belediyeden 10 milyon liranın üzerinde alacağım var. Ancak belediye maalesef bize aylık sadece alacağımızın yüzde 5'ini ödüyor. Hatta bu ay onu bile yapmadı. Sadece bize değil, bütün alacaklı firmalara aylık yüzde 5 ödeniyor. Firma sahibi çok torpilli ise, bu rakam ancak yüzde 15-20'lere çıkabiliyor."

Oysa eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde alacaklarının 7-8 gün içinde yattığını anlatan işadamı, "Artık mecburen belediyeyi icraya vermek zorunda kalacağız. Şu an belediye yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde kurumla ilgili açılmış 173 icra dosyası olduğu bilgisini veriyorlar. Artık yapacak bir şey yok biz de icraya vereceğiz" diye konuştu. Anlayacağınız Başkan Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi'ndeki gibi geride bir enkaz bırakmaya doğru hızla ilerliyor. Yazık... Koskoca kurum ne hallere düşürüldü...

Not: Gülenç'in yazısının tamamına ulaşmak için link tıklayınız:
https://www.yeniasir.com.tr/yazarlar/erhan-gulenc/2023/04/06/chp-izmir-ithallere-hazir-olsun

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.