Al sana 'yeni belediyecilik' modeli! 2.5 Yıl önce bitirilen sıfır Kültür Merkezi'ne maliyeti kadar 'tadilat' ihalesi...

Al sana 'yeni belediyecilik' modeli! 2.5 Yıl önce bitirilen sıfır Kültür Merkezi'ne maliyeti kadar 'tadilat' ihalesi...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Çeşme belediyesi meydan düzenlemesi açılışında "yeni belediyecilik", "yeni siyaset anlayışını" açıklamıştı... Telegram Haber'de Kılıçdaroğlu'na destek olamak adına, birinci haberini Bayraklı Belediyesinden özel olarak hazırladı...

A+A-

"Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veren yeni bir siyaset anlayışı, temiz bir siyaset anlayışı ile yola çıktık." Bu lafları CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta Çeşme Belediyesinin meydan düzenlemesi açılışında sarf etmişti.

Kılıçdaroğlu, mevcut belediye başkanlarına toz kondurmamak adına olsa; 10 yılda buna benzemez milyonlarca ayağı yere basamayan sözler ettiğini işitmiş, duymuşsunuzdur...

Cumhuriyet tarihinde her halde Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir siyasetçi ne gelmiştir ne de bir daha gelecektir! Bilindiği üzere; Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kılıçdaroğlu'nun eşinin öz yeğeni! Bu yönde Celal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı "öz yeğeni" açıklamaları henüz daha çürütülemedi!

Önceki Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ döneminde yapılan Kültür Merkezi'nin hikayesini, başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere; Y-CHP'lilerin belediyecilik anlayışına ve taktirlerine sunuyoruz!

Kılıçdaroğlu, bu ettiği "her kuruşun hesabını millete veren", "temiz siyaset anlayışı" vb. laflarına da kendisinin ne denli inanıp inanmadığını bilemiyoruz ama; ciddiye alınabilinecek hiç bir karşılığının olmadığını düşünüyoruz!

Hasan Karabağ döneminde Postacılar mahallesine Kültür Merkezi yapılması için Aralık 2017 ayında ihaleye çıkılıyor. İhale için 11 şirket doküman alıyor, iki şirket (ya da kişi) geçerli teklif veriyor, Mahmut Barut adlı kişi taaa Van'dan gelip ihaleyi kazanıyor!

nana2-001.jpg

Ne hoş değil mi? Bir tırısta Van'dan gelip İzmir'de ihale kazanmak!

Mahmut Barut adlı Vanlı müteahhit Kültür Merkezi işini bitiriyor! (İhaleye ilişkin ihale dokümanında nelerin yapılması gerektiği belirtirilen tüm detay kalemlere haberde yer verilmemişitir!)

nana-002.jpg

2.5 Yıl önce Bayraklı Belediyesi basın birimin hazırladığı videoya ve yeni çıkılan "TADİLAT" ihalesine göre; Sandal yönetimi 2.5 yıl önce biten Kültür Merkezi binasını yeni görmüş oluyorlar!

Karabağ'ın yerine Bayraklı Belediye Başkanlığına CHP'den aday yapılan Kılıçdaroğlu'nun eşinin yeğeni Serdar Sandal seçimleri kazanıyor ve Nisan 2019 ayı başlarında Karabağ'dan Bayraklı Belediyesi Başkanlığı koltuğunu devir alıyor...

na990.jpg

Bayraklı Belediyesinin çalışkan basın birimi, Sandal'ın başkanlığının 40 ya da 50.'nci gününde potbori şeklinde "Bayraklı için çalışıyoruz, Bayraklı için çalışacağız" adında 59 saniyelik video haber hazırlıyor!

Videoda, Karabağ döneminde yapılan (Açılışı henüz yapılmayan Kültür Merkezi binası da yer alıyor) Kültür Merkezi binasına 2-3 saniyelik yer veriliyor. Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=LwbdktZbKos

Videoda yer alan Kültür Merkezi görüntülerine dikkatlice bakıldığında; Kültür Merkezi binasının fotoğraf olmadığı kamera ile bitmiş halinin çekildiği anlaşılacaktır. Binanın sağ tarafında belediye işçilerinin hareketli oldukları görülecektir.

Video YouTube'ye 17 Mayıs 2019 tarihinde yüklenmiş ve halen yayında... Bayraklı Belediyesinin yönetim kadrosu, Meclis Üyeleri, çalışanları bu videoyu merak edip tıklamış olsalardı, her halde reytingi 35 değil, 35 bin olurdu! 

2.5 Yılda bir video 35 tıklanma alıyorsa, bu videonun hiç bir işe yaramadığı da apaçık ortada demektir!

nana1-001.jpg

Haziran 2018 Meclis toplantısında önce Arif Sağ adı verilen Kültür Merkezi'nin isminin değiştirilmesi kararı alınıyor.

Kültür Merkezi'nin adı "Kazım Koyuncu" olarak değiştiriliyor ve Sandal'ın Başkanlığındaki Bayraklı Belediyesi yönetimi anlaşılan 2.5 yıl sonra "aaa burda bizim bir kültür merkezimiz vardı" kıvamında binaya yaklaşıyor ve tutuyorlar bu defa da "SIFIR" (Açılışı yapılmamış, kullanılmamış) bina için "TADİLAT" ihalesine çıkıyorlar! (Hediyesi 3.5 Milyonluk gayme.)

Bayraklı Belediyesi Meclis Üyelerine; 

Google sorduk; 

Bayraklı Belediyesi Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ne zaman açıldı? sorusunu...

Meclis Üyeleri bırakın açılıp açılmadığını; "Binanın Postacılar'da olduğunu duyduk ama, açılıp açılmadığını bilmiyoruz" dediler... 

nana3-002.jpg

Öncelikle; hizmete dahi açılmamış ve kullanılmayan yeni bir binada nasıl olur da 2.5 yılda maliyeti kadar "TADİLAT" işi çıkabilir? 

Ne diyordu sayın Kılıçdaroğlu Çeşme'de; "Her kuruşun hesabını millete verebilir yönetim anlayışı!" 

Sayın Kılıçdaroğlu, bu ettiğiniz laflar şaka falan değilse; buyurun o zaman Bayraklı'daki bu Kültür Merkezi hikayesine!

Haydi buyurun sayın Kılıçdaroğlu, akraba, makraba dinlemeyiniz; bu sıfır binada tadilat ihalesinin aslı fesli nedir gidin üzerine de görelim bu ettiğiniz laflardaki ciddiyetinizi, inandırıcılığınızı! 

Sayın Kılıçdaroğlu, bırakın bu hesap verme laflarını bir kenarıya da; 10.5 yıllık Genel Başkanlığınızda kime, hangi belediye başkanınıza hesap sorup, 5 kuruşta olsa kamuya kazandırdıklarınızı bir açıklasanız; nasıl olur?  

Biri geliyor Van'dan...

Biri geliyor Antakya'dan...

İzmir'deki müteahhitlerde trene bakıyor...

Yaşasın Y-CHP'lilerin Belediyecilik anlayışını...

Yaşasın hesap verme palavralarını sıkanlar...

 

Not: CHP Liderine destek haberlerimizin 2.'ncisi Buca Belediyesinden gelecek! Kamu da iş bitirmesi dahi olmayan şahısa, kaç tane PAZARLIK usulü ihale verilerek, kaç milyona Buca'daki ağaçlar budatılmıştır? 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.