AK Partili Yunusemre belediyesi bütün ihaleleri şirketlerine mi veriyor?

AK Partili Yunusemre belediyesi bütün ihaleleri şirketlerine mi veriyor?

AK Partili Yunusemre belediyesinden ihale alacak olan şirketlere madalya takıyorlar!

A+A-

Yunusemre belediyesinin YUNTAŞ şirketi o tarihte elinde olmayan “Ses Sistemini” belediyesine satmayı başardı. Akıllara durgunluk getirecek alış-veriş müfettişlerin gözünden mi kaçtı?

Türkiye Belediyecilik tarihi böylesine organize ihaleler zinciri görmemiştir! Manisa'nın metropol ilçe Yunusemre belediyesinin MAYEB ve YUNTAŞ şirketleri, A'dan Z'ye belediyenin tüm ihtiyaçlarını 21B'den verilen ihalelerle karşılıyor!
İhaleler 21B ve 21F’ten “ilansız” gerçekleştiriliyor ve “YUNUSEMRE BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞü”nün çıktığı tüm ihalelere belediye şirketleri MAYEB ve YUNTAŞ şirketleri katılıyor...

YUNTAŞ şirketi bir tarafta "Yağlı Güreş" organizasyonu yapıyor, MAYEP şirketi de "kitap" ve "kitap ayracı" satmayı başarıyor...

Yunusemre ilçesinin neredeyse tüm sokak ve caddelerinde asfalt dökme-asfalt yama, kilitparke parke taş döşeme, beton dökme, bilgisayar satışı, ahşap oyma kapı vb. gibi onlarca iş ve malzeme 21B ve 21F’ten verilen (İlansız Davet Usulü) pazarlık usulü ihalelerle çözen Yunusemre belediyesinin MAYEB ve YUNTAŞ şirketleri, Yapı Marketleri ve AVM’leri kıskandırabilecek düzeyde ürün yelpazesine sahip!

Yunusemre belediyesinin 2019-2023 yılları arasında 100'ün üzerindeki ihaleyi 21B ve 21F’ten MAYEB ve YUNTAŞ şirketlerine verdiği EKAP veri tabanında yer alıyor.

YUNTAŞ şirketi, 2020 ve 2021 yıllarında satın aldığı iki adet iş makinası (Grayder) ile Yunusemre belediyesine ihalelerle kiraya veriyor.

YUNTAŞ şirketi, 17 Mart 2020 tarihinde 21F’ten çıktığı ihale ile Muğla Fethiye’de yaşayan Aykut Gürel’den 310 Bin TL’ye satın aldığı “Ses Sistemi”ni, Yunusemre belediyesine satın aldığı tarihten 25 gün ÖNCESİNDE 322 Bin TL’den satmayı başarıyor!

whatsapp-gorsel-2024-03-25-saat-06-58-06-e5e19953.jpg

(YUNTAŞ şirketi satın almak için 25 Mart 2020'de sözleşmesini imzaladığı Ses Sistemi için, Yunusemre belediyesinin 21 Şubat 2020 tarihinde çıktığı Ses Sistemi ihalesine katılıyor ve sözleşmesini de 11 Mart 2020 günü imzalıyor! Belgeleri yukarıda ve aşağıda)

YUNTAŞ şirketi, Yunusemre belediyesinin 21 Şubat 2020 tarihinde “BELEDİYEMİZE AİT MİLLET ÇARŞISI KONFERANS SALONUNDA KULLANILMAK ÜZERE SES SİSTEMİ ALIMI” şeklinde 21F’ten çıktığı ihaleye katılıyor (Davet ediliyor) Ses Sistemini 322 Bin TL’den satıyor.

whatsapp-gorsel-2024-03-25-saat-06-56-59-5b6fa69d.jpg

İhale belgelerine göre; YUNTAŞ şirketi, 17 Mart 2020 tarihinde ihaleye çıkıyor ve Fethiye’den Aykut Gürel’den 310 Bin TL’ye satın aldığı ses sistemi için de 25 Mart 2020 günü sözleşme imzalıyor.

Yunusemre belediyesi, 21 Şubat 2020 tarihinde 21F’ten çıktığı “BELEDİYEMİZE AİT MİLLET ÇARŞISI KONFERANS SALONUNDA KULLANILMAK ÜZERE SES SİSTEMİ ALIMI” ihalesini kendi şirketi YUNTAŞ’a veriyor ve 11 Mart 2020 günü ihale sözleşmesini imzalıyor.

İhalelerin “çıkış” ve “sözleşme” tarihleri karşılaştırıldığında; YUNTAŞ şirketi, elinde olmayan SES SİSTEMİNİ Yunusemre belediyesine satmış oluyor!

YUNTAŞ şirketi, Fethiyeli Aykut Gürel’den önce Ses Sistemini aldı, sonradan mı ihaleye çıkıp satın alma yöntemini kullandı?
YUNTAŞ şirketi, elinde olmayan bir ürün ile ihaleye nasıl katıldı?
Yunusemre belediyesinin çıktığı ve YUNTAŞ ve MAYEB şirketlerine “Adrese Teslim” verdiği ihaleleri İçişleri Bakanlığı Mülkiye ve Sayıştay Müfettişleri görmüyor mu?
Onlarca usulsüzlüğün kol gezdiği yüzlerce ihaleyi müfettişler görmezden mi geliyor? 

Not: Haberlerimiz ilginç YUNTAŞ ve MAYEB şirket ihaleleri ile devam edecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.